بیش از سه میلیون دانش‌آموز در ایران به دلیل نداشتن گوشی و تبلت از آموزش مجازی محرومند

14/05/1399 10:42 ق.ظ

رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، اعلام کرد سه میلیون و ۲۲۵ هزار دانش‌آموز در سراسر کشور به علت نداشتن دستگاه هوشمند و عدم دسترسی به گوشی و تبلت، امکان استفاده از آموزش‌های مجازی را نداشتند

رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، اعلام کرد سه میلیون و ۲۲۵ هزار دانش‌آموز در سراسر کشور به علت نداشتن دستگاه هوشمند و عدم دست حکیم‌زاده، روز سه‌شنبه ۱۴ مرداد، به ایسنا گفت: «تعداد دانش‌آموزانی که عضو شبکه شاد نیستند و از بین آنها آن دسته که دسترسی به ابزار هوشمند و امکان استفاده از فضای فناوری را برای تداوم جریان آموزش ندارند به تفکیک همه استان‌ها و مناطق شناسایی...

حکیم‌زاده، روز سه‌شنبه ۱۴ مرداد، به ایسنا گفت: «تعداد دانش‌آموزانی که عضو شبکه شاد نیستند و از بین آنها آن دسته که دسترسی به ابزار هوشمند و امکان استفاده از فضای فناوری را برای تداوم جریان آموزش ندارند به تفکیک همه استان‌ها و مناطق شناسایی کردیم.»

او ادامه داد که اگر برای این تعداد دانش‌آموز تبلت یا گوشی هوشمند تهیه نشود، «این نگرانی جدی وجود دارد که این دانش‌آموزان که عمدتا در مناطق محروم هستند، به جمعیت بازماندگان از تحصیل افزوده شوند.» این مقام وزارت آموزش و پرورش از دستگاه‌ها و سازمان‌ها دیگر خواست که «با احساس مسئولیت اجتماعی در رابطه با این امر ملی مشارکت داشته باشند.»

به گفته او به تازگی جلسه‌ای با موضوع «کاهش فاصله برخورداری از فضای مجازی» با حضور مقام‌های آموزش و پرورش و نمایندگان بانک‌ها، شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های بازرگانی، بنیاد برکت، بنیاد مستضعفان و سازمان برنامه و بودجه به میزبانی کمیته امداد برگزار شده است. headtopics.

ادامه مطلب:
IranIntl »

روایت رییس کمیسیون‌ آموزش از دلایل نمایندگان موافق و مخالف برگزاری کنکورتهران- ایرنا- رییس کمیسیون آموزش مجلس با تشریح جلسه امروز کمیسیون درباره تصمیم‌گیری درباره کنکور سراسری گفت: برخی از نمایندگان معتقد بودند که کنکور فعلا برگزار نشود. موافقان برگزاری کنکور هم می‌گفتند پیک بیماری در پاییز با آنفلوانزا همزمان خواهد شد و باید هر چه زودتر آزمون را برگزار کرد.

بیش از 6 میلیون بیمار کرونایی در جهان تحت درمان قرار دارند

شاخص بورس اوراق بهادار تهران از 'دو میلیون' گذشت - BBC News فارسیدر معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران به بالای دو میلیون رسید. شاخص کل این بازار در اولین روز کاری امسال (۵ فروردین) بیش از ۵۰۸ هزار بود؛ با این احتساب ظرف حدود چهار ماه این بازار ۴ برابر تقویت شده است. بعضی از تحلیلگران بازار رشد کنونی بازار بورس را 'کاذب' می‌دانند؛ به گفته آنها ارزش ذاتی بسیاری از سهام‌ها بسیار کمتر از قیمت کنونی عرضه آنهاست؛ بعضی از آنها به شرکتهای زیان ده اشاره کرده‌اند که ارزش سهام آنها در شرایط رکود اخیرا چند برابر هم شده است.

نبض تجارت؛ از روبات‌های آشپز تا استفاده از هوش مصنوعی در فروش اینترنتیاین برنامهٔ نبض تجارت، به نقش هوش مصنوعی در تحول کسب‌وکار اینترنتی، نقش روبات‌ها در صنعت خوراک و نسل تازهٔ خودروهای الکتریکی می‌پردازد این برنامه را ببینید🔽

روسیه از پیمان «پرهیز از اخذ مالیات مضاعف» با قبرس خارج می‌شودکرملین اعلام کرد این کار تاجرانِ روسِ مستقر در قبرس را نیز تشویق خواهد کرد تا سرمایه‌ها و تسهیلات خود را به کشورشان برگردانند.

'عدم دسترسی به تبلت و گوشی' علت عدم عضویت ۴ میلیون و ۷۱۸ هزار دانش‌آموز در شبکه شاد/ نگرانی از پیوستن دانش‌آموزان به زمره بازماندگان از تحصیلمعاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش 'عدم دسترسی به تبلت و گوشی' را علت عدم عضویت ۴ میلیون و ۷۱۸ هزار دانش‌آموز در شبکه شاد اعلام کرد.

رسی به گوشی و تبلت، امکان استفاده از آموزش‌های مجازی را نداشتند.

حکیم‌زاده، روز سه‌شنبه ۱۴ مرداد، به ایسنا گفت: «تعداد دانش‌آموزانی که عضو شبکه شاد نیستند و از بین آنها آن دسته که دسترسی به ابزار هوشمند و امکان استفاده از فضای فناوری را برای تداوم جریان آموزش ندارند به تفکیک همه استان‌ها و مناطق شناسایی کردیم.»

او ادامه داد که اگر برای این تعداد دانش‌آموز تبلت یا گوشی هوشمند تهیه نشود، «این نگرانی جدی وجود دارد که این دانش‌آموزان که عمدتا در مناطق محروم هستند، به جمعیت بازماندگان از تحصیل افزوده شوند.»

این مقام وزارت آموزش و پرورش از دستگاه‌ها و سازمان‌ها دیگر خواست که «با احساس مسئولیت اجتماعی در رابطه با این امر ملی مشارکت داشته باشند.»

به گفته او به تازگی جلسه‌ای با موضوع «کاهش فاصله برخورداری از فضای مجازی» با حضور مقام‌های آموزش و پرورش و نمایندگان بانک‌ها، شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های بازرگانی، بنیاد برکت، بنیاد مستضعفان و سازمان برنامه و بودجه به میزبانی کمیته امداد برگزار شده است.

حکیم‌زاده با بیان این که دانش‌آموزان اتباع خارجی نیز جزو دانش‌آموزان محروم از ابزار هوشمند هستند، از کمیساریای عالی پناهندگان خواست که در این زمینه «نقش خودش را ایفا کند».

با تعطیلی مدارس و خانه‌نشینی معلمان و دانش‌آموزان برای پیشگیری از شیوع بیشتر کرونا، وزارت آموزش و پرورش استفاده از یک نرم‌افزار با نام «شاد» را برای همه مناطق جغرافیایی و همه دانش‌آموزان توصیه کرد.

با این حال، گزارش‌ها و نظرسنجی‌های مختلف نشان داده است که استفاده از این نرم‌افزار برای همه ممکن نیست. به عنوان نمونه، روزنامه همشهری در گزارشی در این باره نوشت: «چه آمارهای داخلی را ملاک بگیریم، چه تخمین‌های خارجی را،‌ آن‌چه روشن است میلیون‌ها نفر از جمعیت کشور به اصلی‌ترین زیرساخت‌ لازم برای استفاده از آموزش‌های مجازی،‌ یعنی تلفن همراه هوشمند دسترسی ندارند.»

علاوه بر گرانی گوشی‌های همراه و مشکلات فنی این نرم‌افزار، برخی از دانش‌آموزان ایرانی به اینترنت ندارند.

خود محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران، روز دهم فروردین گفت: «بر اساس برآوردهای ما ۷۰ درصد دانش‌آموزان دسترسی به اینترنت، تلفن همراه، تبلت و وسیله‌ای که ارتباط را برقرار کنند دارند، ۳۰ درصد مناطق آموزشی و مدارس دسترسی ارتباطی برای برقراری آموزش‌های مجازی را ندارند.»

به غیر از مشکلات دانش‌آموزان، معلمان نیز از «مشکلات عدیده» نرم‌افزار شاد شکایت دارند و تاکید کرده‌اند که «خود این نرم‌افزار به یکی دیگر از مشکلات بی‌پایان فرهنگیان تبدیل شده است.»

در خردادماه، مهدی شرفی، سرپرست مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش‌ و پرورش، اعلام کرد: «۱۵ درصد از معلمان مناطق محروم هنوز به شبکه شاد متصل نشده‌اند.»