ارزیابیها از آغاز و فرجام انقلاب ۵۷ متفاوت بوده و هنوز موضوع بررسی و تحقیق است. در این یادداشت کوشش میشود به اختصار شرح داده شود که چرا انقلاب بهمن ٥٧ موسوم به"اسلامی" نتوانست اهداف و انتظارات حامیان و حاملانش را محقق کند؟ و در مجموع کشور به طور نسبی وضعیت بدتری نسبت به دوران حکومت پادشاهی پهلوی پیدا کرد.
اما از سالهای آخر قرن سیزدهم خورشیدی و سلطنت قاجار پارادایم در عرصه سیاسی و روشنفکری ایران عوض شد؛ نگرانی از بیثباتیهای بعد از تجربه نوپای نظام حکمرانی"مشروطه پادشاهی" مروج قدرتگیری تدریجی و فزاینده ناسیونالیسم تهاجمی و توسعه آمرانه با تقدیس"استبداد منور – دیکتاتوری صلحاء" در سپهر همگانی ایران شد و در نهایت به پادشاهی مطلقه رضا شاه به عنوان مؤسس نظام پادشاهی پهلوی منجر شد.
منتها برکناری دولت ملی و مردمی دکتر محمد مصدق در همکاری استبداد داخلی و دولتهای وقت بریتانیا و آمریکا عامل تغییردهنده فضا شد. از این مقطع به بعد گرایش جدیدی بخصوص در نسل جوان شکل گرفت که اعتراض به مداخله دولتهای غربی را به نادرستی به بنیادهای نظری و ساختاری نظام های سیاسی آنها تعمیم دادند و در تلقی غلط بین"سرمایهداری" و"لیبرالیسم سیاسی" این همانی برقرار کردند.
ظهور طوفانی علی شریعتی و استقبال گسترده از او در دهه پنجاه لایه دیگری بر گفتمان ستیزهجو با لیبرالیسم و دموکراسی در معنای متعارفش افزود که بیش از پیش نگرش ایدئولوژیک را با طرح آمیزه التقاطی و تهییجی از اسلام و مارکسیسم در جامعه ایران تقویت کرد که ستیزی سازشناپذیر با دموکراسی و لیبرالیسم سیاسی داشت. مناظره رسانهای و مکتوب سازمان مجاهدین خلق نیز در درک نگاه مغایر با موازین حقوق بشری در بین بخش مسلط جوانان آن روزگار سودمند است. چریکهای سازمان فدائی خلق در بخشی از این مناظره پیش از انشعاب این چنین بر مجاهدین خرده میگیرند : «مجاهدین در زمینه حقوق و آزادیهای دموکراتیک در حقیقت به سرمایهداران لیبرال و و طبقه سرمایهدار ایران امتیاز میدهند.
نکات فوق جدا از نتیجهگیری در خصوص عامل ریشهای و دور ناکامی انقلاب بهمن ۵۷ این واقعیت را نیز برجسته میسازند که نفس"انقلاب" با پدیده خاص تاریخی انقلاب اسلامی یکسان نیست. انقلاب یک روش سیاسی است که در بسیج اجتماعی برای دگرگونی سیاسی شگردها و قابلیتهای خاصی را در نظر می گیرد؛ وقوع آن نیازمند شرایط اجتماعی مناسب و از همه مهمتر وجود بنبست بین وضع موجود و وضع مطلوب است. انقلاب و کنش انقلابی ارزش ذاتی ندارد؛ بر خلاف باور انقلاب هراسان خروجی محتوم آن منفی نیست.
آیا میدانید تحلیل گر شما کیست یا لازمه افشا یش کنیم؟
چهل و دو سالگی ریدن اروپا بر خاورمیانه مبارک. که به جهان هم تر زد. رونوشت به لکاته مرکل.
المان بعد از هفتاد سال در اشغال صهیونیست ها و نظامیان امریکاست
علی افشاری قیمت خیارو تحلیل کنه بهتره بنظرم مزدور_صادراتی
انقلاب نبود عن قلاب صحیحشه
انقلاب و مردم:))
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
منبع: Tasnimnews_Fa - 🏆 14. / 51 ادامه مطلب »
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »