ینس استولتنبرگ بدون دادن جزئیات بیشتر اعلام کرده است که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو طی روزهای آینده توافقنامهای برای همکاری بیشتر در زمینه امنیت سایبری با کییف به امضا خواهد رساند. به اذعان دیپلماتها و مقام های سابق، ناتو به احتمال زیاد در صورت حمله روسیه به اوکراین ضمن مقابله با حملات سایبری حضور نیروهای خود را در دیای سیاه و بالتیک تقویت خواهد کرد.
نویسنده یادآور میشود با توجه به اینکه اوکراین عضو ناتو نیست، ائتلاف نظامی غرب هیچ تعهدی برای دفاع از این کشور ندارد و سختترین مسئولیتها و تصمیمها در این راستا متوجه اتحادیه اروپا خواهد بود.
وی سپس به تحریمهای اقتصادی جدید علیه مسکو، مواجه شدن با پیامدهای ناشی از کم شدن یا قطع صادرات گاز طبیعی روسیه به اروپا و نیز پذیرش پناهجویان فراری از جنگ به عنوان بخشی از تصمیماتی که اتحادیه اروپا با آن دست به گریبان خواهد بود، اشاره کرده است.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفته است که دیپلماسیِ هفته گذشته بر سر درخواست های امنیتی الزام آور از لحاظ قانونی به «بن بست» رسیده است. رویترز در این گزارش تحلیلی میافزاید: فرستادگان دو طرف در این روند دیپلماتیک و کارشناسان در مورد اینکه آیا روسیه به اوکراین حمله خواهد کرد یا خیر اختلاف نظر دارند. headtopics.
خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی تحلیلی از بحران اوکراین و تنشهای مرتبط با آن به نقش مکمل یا ثانویه ناتو در صورت تهاجم روسیه به همسایه غربی پرداخته است.
به اذعان دیپلماتها و مقام های سابق، ناتو به احتمال زیاد در صورت حمله روسیه به اوکراین ضمن مقابله با حملات سایبری حضور نیروهای خود را در دیای سیاه و بالتیک تقویت خواهد کرد.
نویسنده یادآور میشود با توجه به اینکه اوکراین عضو ناتو نیست، ائتلاف نظامی غرب هیچ تعهدی برای دفاع از این کشور ندارد و سختترین مسئولیتها و تصمیمها در این راستا متوجه اتحادیه اروپا خواهد بود.
وی سپس به تحریمهای اقتصادی جدید علیه مسکو، مواجه شدن با پیامدهای ناشی از کم شدن یا قطع صادرات گاز طبیعی روسیه به اروپا و نیز پذیرش پناهجویان فراری از جنگ به عنوان بخشی از تصمیماتی که اتحادیه اروپا با آن دست به گریبان خواهد بود، اشاره کرده است.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفته است که دیپلماسیِ هفته گذشته بر سر درخواست های امنیتی الزام آور از لحاظ قانونی به «بن بست» رسیده است.
رویترز در این گزارش تحلیلی میافزاید: فرستادگان دو طرف در این روند دیپلماتیک و کارشناسان در مورد اینکه آیا روسیه به اوکراین حمله خواهد کرد یا خیر اختلاف نظر دارند.
در ادامه میخوانیم: کرملین ۱۰۰ هزار سرباز را در نزدیکی مرزهای اوکراین گرد هم آورده، اقدامی که غرب از آن به عنوان زمینه چینی برای تهاجمی تازه به اوکراین با هدف جلوگیری از پیوستن این کشور به ناتو یاد کرده است.
مسکو اما بارها این اتهام را رد کرده و به سران کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو نسبت به هرگونه گسترش این پیمان نظامی به سمت شرق هشدار دادهاند.
ناتو از زمانی که روسیه شبه جزیره کریمه در اوکراین را در سال ۲۰۱۴ به خاک خود ضمیمه کرد با طرحهای نظامی که قابلیت دفاعی بالایی دارند و نیز با راهبردهایی چون مدرن سازی ابزارهای بازدارندگی به حمایت و تقویت از کییف و تقویت بیشتر این کشور برخاست.
پشتیبانی و کمکرسانی فنی به همراه تیمهای متخصص در جنگ سایبری و نیز یافتن راههای دیپلماتیک از طریق گفتگو با مسکو از دیگر اقدامات ناتو برای جلوگیری از یک تهاجم نظامی دیگر به اوکراین بوده است.
نویسنده سپس این پرسش را مطرح میکند: از آنجایی که خطر سرایت هرگونه درگیری به قلمرو ناتو در اطراف دریای سیاه وجود دارد، ائتلاف نظامی غرب با این سوال کلیدی مواجه است که چقدر بیشتر باید آماده شود و چگونه از کییف حمایت کند؟
وی در ادامه مینویسد: با وجود اینکه ناتو در نشست سال ۲۰۰۸ اعضا در بخارست موافقت کرد که اوکراین را روزی به عضویت درآورد اما این پیمان با توجه به اساسنامه بنیادین خود ملزم به دفاع از اوکراین نیست.
از سوی دیگر گفته شده که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده اعزام نیروهای آمریکایی به اوکراین برای جنگ با سربازان روسی را رد کرده است.
نویسنده گزارش سپس به بخشی از سخنان ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در روز ۳۰ نوامبر اشاره میکند که گفته بود: «مهم است که بین متحدان ناتو و اوکراین به عنوان یک شریک تمایز قائل شویم...اوکراین یک شریک و شریکی بسیار ارزشمند است.»
در این گزارش به نقل از دو دیپلمات ناتو آمده است که گامهای غرب برای حمایت از اوکراین میتواند از تامین تسلیحات و پهپادهای بیشتر آمریکایی برای نیروهای مسلح اوکراین تا بالا بردن سطح آموزش نیروهای اوکراینی، بهویژه در زمینه واکنش به هرگونه حمله موشکی روسیه خلاصه شود.
در ادامه این مطلب همچنین آمده است که بریتانیا از هم اکنون تجیهز ارتش اوکراین به سلاحهای ضد تانک را آغاز کرده است.
پس از حملات سایبری هفته گذشته به وبسایتهای دولتی اوکراین، استولتنبرگ گفت که ائتلاف نظامی غربی در روزهای آینده بدون ارائه جزئیات بیشتر، توافقنامه همکاری نزدیکتر امنیت سایبری با کیف را امضا خواهد کرد.
ینس استولتنبرگ بدون دادن جزئیات بیشتر اعلام کرده است که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو طی روزهای آینده توافقنامهای برای همکاری بیشتر و نزدیکتر با کییف در زمینه امنیت سایبری به امضا خواهد رساند.
این سخنان در حالی ایراد میشود که کییف به تازگی از حملات سایبری به وبسایتهای دولت اوکراین خبر داده و مدعی شده است که این حملات از سوی هکرهای مرتبط با بلاروس سازماندهی شده بودند.
حمله سایبری به اوکراین با پیام «بترسید و در انتظار بدترین حالت باشید»از سوی دیگر رویترز به نقل از یک ژنرال بازنشسته آلمانی که تا سال ۲۰۱۶ یکی از بالاترین سطوح فرماندهی ناتو را رهبری می کرد، آورده است: اگر روسیه به اوکراین حمله کند، ناتو «سطوح هشدار را افزایش خواهد داد.»
وی در ادامه یادآور شده: «ناتو ممکن است جبهه شرقی را تقویت کند و واحدهای نظامی بزرگتری را به لهستان و کشورهای بالتیک بفرستد، چیزی که تاکنون زیر بار آن نرفته بود. ناتو همچنین ممکن است نیروهای خود را در جنوب شرقی اروپا مستقر کند.»
ناتو از سال ۲۰۱۴ تقویت کشورهای حوزه بالتیک را در اولویت قرار داده است و چهار گردان چند ملیتی به رهبری کانادا، آلمان، بریتانیا و ایالات متحده در لتونی، لیتوانی، استونی و لهستان مستقر کرده است.
دانمارک هفته گذشته موافقت کرد که چهار هواپیمای جنگی اف۱۶ دیگر به لیتوانی و یک ناو برای کمک به گشت زنی در دریای بالتیک بفرستد.