بن‌بست صلح در افغانستان؛ آیا دولت بایدن راهی برای پایان دو دهه جنگ دارد؟

  • 📰 euronews_pe
  • ⏱ Reading Time:
  • 45 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 21%
  • Publisher: 59%

طالبان حملات خود علیه شهروندان، نظامیان و احتمالا اهداف ویژه را تشدید کرده است؛ حکومت افغانستان به مذاکرات صلح روی خوش نشان نمی‌دهد و معلوم نیست که آیا دولت بایدن، به توافق دوحه سال گذشته با طالبان عمل خواهد کرد یا نه؟

ایران سرفصلها اخبار

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

آخرین دور جنگ داخلی در افغانستان نزدیک به بیست سال پیش و با حمله ایالات متحده آمریکا و متحدانش به پایگاه القاعده آغاز شد. طالبان، حاکمان آن روز افغانستان و شورشیان قدرتمند امروز، به سرعت سرنگون شدند. با این حال حضور فعال این گروه اسلام‌گرای «ملی و محافظه‌کار» که حکومت مورد حمایت غرب را برای یک لحظه هم به رسمیت نشناخته است، امکان برقراری صلح در این کشور را عملا غیرممکن کرده است.

شکست القاعده و قتل اسامه بن‌لادن، رهبر این شبکه جهادی جهانی در سال ۲۰۱۱ این سازمان را در میان جنبش‌های نوظهور مشابه به حاشیه راند. زیرشاخه‌های القاعده در عراق و سوریه، کمتر از دو سال پس از مرگ بن‌لادن، جریانی به مراتب قدرتمندتر و سازمان‌یافته‌تر را تشکیل دادند: دولت اسلامی عراق و شام که متعاقبا با اعلام خلافت اسلامی در جهان نام خود را به دولت اسلامی تغییر داد. جنگجویان داعش در سوریه با جریان‌های وابسته به القاعده و در افغانستان، با متحد پیشین آن یعنی طالبان درگیر هستند.

رهبران ایالات متحده آمریکا پس از جورج بوش پسر، هر یک به‌شکلی بی‌حاصل بودن لشکرکشی‌های قرن بیستم ایالات متحده به افغانستان و عراق را زیر سوال بردند. خروج سربازان آمریکایی از معرکه‌های مرگ‌بار افغانستان و عراق، چه با شعار صلح اوباما و چه با شعار «آمریکا مقدم است» ترامپ، رویه‌ای برای پایان به هزینه‌های گزاف جنگ‌هایی است که نه دموکراسی و نه امنیت برای کشورهای قربانی به ارمغان آوردند.

این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 8. in İR
 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.

در طول تاریخ افغانستان هرگز دو طرف جنگ و نزاع باهم صلح نکردن تا یکی بر دیگری در جنگ پیروز شده است. صلح خيال باطل است.

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.