بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها: خروج آمریکا از منطقه به تحرکات اتمی ایران سرعت می‌بخشد

02/06/1400 03:02 ب.ظ

بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها: خروج آمریکا از منطقه به تحرکات اتمی ایران سرعت می‌بخشد العربيه_فارسى

بنیاد آمریکایی «دفاع از دموکراسی‌ها»، هشدار داد که خروج آمریکا از افغانستان پیامدهای مهمی از جمله تهدید افزایش فعالیت هسته‌ای‌ایران به‌همراه خواهد داشت.این این بنیاد، سه‌شنبه 24 اوت، در گزارشی گفته است ممکن است رژیم ایران عقب‌نشینی واشینگتن در برابر مخالفانش در جنوب آسیا و خاورمیانه را فرصتی مناسب برای دستیابی به سلاح هسته‌ای بداند.

پیشرفت در غنی‌سازی اورانیوم

«دفاع از دموکراسی‌ها» نوشت، خروج آمریکا از افغانستان، پس از برنامه‌ریزی واشینگتن برای خروج نیروهایش از عراق و عدم دادن پاسخ مناسب این کشور به سلسله حملات نظامی ایران از جمله حمله به ناوبری دریایی و تلاش تهران برای ربودن یک شهروند آمریکایی در نیویورک، صورت گرفت.

همزمان با این تحولات، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هفته گذشته اعلام کرد، ایران در زمینه غنی‌سازی اورانیوم پیشرفت چشمگیری داشته است که این پیشرفت می‌تواند گامی مهم در راستای توسعه و ساخت بمب اتمی باشد. آژانس همچنین اعلام کرد که تهران در مرحله‌ای کوتاه توانست سطح تولید اورانیوم غنی شده خود را به 60 درصد افزایش دهد.این بنیاد در ادامه گزارش خود نوشت، اسناد بایگانی هسته‌ای ایران که سازمان اطلاعاتی اسرائیل «موساد» در سال 2018 آنها را به‌دست آورد، نشان داد که ایران در ابتدا قصد داشت که تا سال 2003 چندین نوع اسلحه اتمی بسازد. اما طبق گفته دفاع از دموکراسی‌ها، وقتی ایالات متحده به عراق حمله کرد، این برنامه‌ها به دستور علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران، لغو شد.

ادامه مطلب:
AlArabiya_Fa »

«گزارشگران بدون مرز» خواستار طرح ویژه آمریکا برای خروج خبرنگاران از افغانستان شدسازمان «گزارشگران بدون مرز»، در حالی خواهان طرح ویژه برای خروج خبرنگاران آسیب پذیر افغان شد که گزارش‌ها حاکی از آن است که گروه طالبان خانه‌های برخی

پنتاگون: شرکت‌های هواپیمایی تجاری آمریکا به عملیات خروج از افغانستان کمک می‌کنندصدای آمریکا یک سازمان بین المللی خبری و رسانه ای است که از خاورمیانه تا شرق آسیا و اروپا را تحت پوشش قرار داده است. بایدن خواب آلود با این گندی که زد

پنتاگون خواستار کمک شرکت‌های هواپیمایی برای تخلیه شهروندان آمریکا از افغانستان شد

تولد یک نوزاد در هواپیمای نظامی آمریکا حین فرار از افغانستان | DW | 22.08.2021یک زن افغانستانی در مسیر کابل به پایگاه هوایی آمریکا در رامشتاین آلمان در هواپیمای نظامی آمریکا نوزاد خود را به دنیا آورد. حال مادر و فرزند مساعد اعلام شده است. یعنی فقط بخت اون بچه! در انتظار بد تر ازاین اش استیم

آمریکا: از ایران می‌خواهیم به زودی به مذاکرات بازگرددسخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا: *از ایران می‌خواهیم به زودی به مذاکرات بازگردد *اگر ایران [امتیازات] بیشتری تقاضا کند یا [خودش امتیازات] کمتر بدهد، این مذاکرات به نتیجه نمی‌رسد *فرصت تحقق بازگشت به پایبندی متقابل به برجام برای همیشه دوام نخواهد داشت امتیاز رو میکنیم تو کونشون. اون ..... رو لولو برد دیگه

آمریکا طی ده روز 48 هزار نفر را از افغانستان خارج کرده استکاخ سفید اعلام کرد که از 14 اوت تا کنون، 48 هزار نفر را افغانستان خارج کرده است.یک مقام کاخ سفید، روز گذشته دوشنبه، 23 اوت، (1 سنبله) گفته است که در 12

آخرین به روزرسانی:Shareبنیاد آمریکایی «دفاع از دموکراسی‌ها»، هشدار داد که خروج آمریکا از افغانستان پیامدهای مهمی از جمله تهدید افزایش فعالیت هسته‌ای‌ایران به‌همراه خواهد داشت.

این بنیاد، سه‌شنبه 24 اوت، در گزارشی گفته است ممکن است رژیم ایران عقب‌نشینی واشینگتن در برابر مخالفانش در جنوب آسیا و خاورمیانه را فرصتی مناسب برای دستیابی به سلاح هسته‌ای بداند.پیشرفت در غنی‌سازی اورانیوم

«دفاع از دموکراسی‌ها» نوشت، خروج آمریکا از افغانستان، پس از برنامه‌ریزی واشینگتن برای خروج نیروهایش از عراق و عدم دادن پاسخ مناسب این کشور به سلسله حملات نظامی ایران از جمله حمله به ناوبری دریایی و تلاش تهران برای ربودن یک شهروند آمریکایی در نیویورک، صورت گرفت.

همزمان با این تحولات، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هفته گذشته اعلام کرد، ایران در زمینه غنی‌سازی اورانیوم پیشرفت چشمگیری داشته است که این پیشرفت می‌تواند گامی مهم در راستای توسعه و ساخت بمب اتمی باشد.

آژانس همچنین اعلام کرد که تهران در مرحله‌ای کوتاه توانست سطح تولید اورانیوم غنی شده خود را به 60 درصد افزایش دهد.این بنیاد در ادامه گزارش خود نوشت، اسناد بایگانی هسته‌ای ایران که سازمان اطلاعاتی اسرائیل «موساد» در سال 2018 آنها را به‌دست آورد، نشان داد که ایران در ابتدا قصد داشت که تا سال 2003 چندین نوع اسلحه اتمی بسازد. اما طبق گفته دفاع از دموکراسی‌ها، وقتی ایالات متحده به عراق حمله کرد، این برنامه‌ها به دستور علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران، لغو شد.

ایالات متحده در سال 2003 با ادعای اینکه عراق در حال ساخت سلاح‌های کشتار جمعی است به این کشور حمله کرد. در آن زمان رهبران جمهوری اسلامی نگران بودند که ممکن است ایران هدف بعدی ایالات متحده باشد.فشارهای بین‌المللی علیه ایران به‌دلیل تلاش این کشور برای تولید سلاح هسته‌ای نیز تأثیر فراوانی بر تهران گذاشته است. در سال 2002، جامعه بین المللی دریافت که رژیم ایران دارای دو سایت هسته‌ای مخفی است؛ تأسیسات غنی سازی اورانیوم نطنز و کارخانه تولید آب سنگین در نزدیکی اراک.

ایران در فوریه 2003 به‌دلیل افزایش فشارهای بین المللی به آژانس اجازه داد تا بازرسی‌هایی را در این مکان‌ها و دیگر سایت‌ها انجام دهد.

از آن زمان، تهران برنامه هسته‌ای خود را در نقاط مختلف برای فشار و آخاذی از غرب تسریع کرده است، اما طبق گزارش‌ها هنوز به ساخت تسلیحات هسته‌ای نرسیده است.

این مرکز نوشت با توجه به کاهش حضور آمریکا در جنوب آسیا و خاورمیانه و همچنین عدم تمایل واشینگتن به صرف منابع ملی قابل توجه برای مقابله با تهدیدات منطقه‌ای، شرایطی که زمانی ایران را از توسعه سلاح‌های هسته‌ای متوقف می‌کرد از بین رفته است. اقدامات تحریک‌آمیز هسته‌ای اخیر نشان می‌دهد تهران در حال حاضر عزم آمریکا و اروپا را آزمایش می‌کند.این بنیاد نوشت، ایالات متحده آمریکا و شرکای اروپایی آن باید هر چه زودتر فشارها را بر برنامه هسته‌ای ایران افزایش دهند و از کشورهای عضو آژانس بخواهند تا قطعنامه جدیدی را از طریق شورای حکام تصویب کنند تا مانع پیشرفت فعالیت هسته‌ای این کشور شود. آژانس قرار است در ماه سپتامبر درباره اقدامات هسته‌ای تهدیدآمیز ایران و سه سایت اتمی که آژانس هنوز به آنها دسترسی ندارد، گزارشی مفصل به شورای حکام تقدیم کند.

این مرکز نوشت، دولت بایدن باید قابلیت‌های جمع آوری اطلاعات خود را درباره برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای ایران افزایش و مورد بازبینی قرار دهد.

واشینگتن همچنین باید به هماهنگی نزدیک با اسرائیل که معمولاً اطلاعات حیاتی در مورد فعالیتها و مقاصد هسته‌ای تهران جمع آوری می‌کند، ادامه دهد. دولت آمریکا باید برای تهران روشن کند که برای جلوگیری از گسترش سلاح هسته‌ای از سوی ایران، از نیروی نظامی استفاده خواهد کرد.

بنیاد دفاع از دموکراسی، هشدار داد که تهران از خلا عدم حضور جدی آمریکا در منطقه استفاده کرده و در حال بررسی اقدامات بعدی خود است. بنابراین واشینگتن و شرکای اروپایی‌اش باید به صراحت اعلام کنند که آنها هنوز برای محروم کردن تهران از دستیابی به سلاح هسته‌ای جدیت لازم به خرج می‌دهند.