بمباران اتمی سیارکی که به طرف زمین می‌آید می‌تواند مانع از برخورد مرگبار احتمالی شود

15/07/1400 05:27 ب.ظ

بمباران اتمی سیارکی که به طرف زمین می‌آید می‌تواند مانع از برخورد مرگبار احتمالی شود جزئیات بیشتر🔽

نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد شلیک یک بمب اتمی به سمت سیارکی که به زمین نزدیک می‌شود، می‌تواند به صورت موثری جلوی برخورد احتمالی را بگیرد. دانشمندان از سال‌ها پیش سرگرم مطالعه بر روی روش‌هایی هستند که در صورت نزدیک شدن یک سیارک به زمین بتواند بشر را نجات دهد.

شلیک بمب اتم، قوی‌ترین سلاح ساخت انسان، به سوی این اجرام آسمانی هرچند همواره به عنوان آخرین لایه دفاعی در برابر تصادم مهلک محسوب می‌شده است با این حال درباره کارآیی این روش تردید‌های جدی وجود داشت.

اکنون یک تحقیق که در دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا انجام شده است نشان می‌دهد این روش می‌تواند مثمر ثمر باشد. پژوهشگران برای فهمیدن میزان کارآیی این شیوه، برخورد یک بمب اتمی به قدرت ۱ مگاتن را با یک سیارک ۱۰۰ متری با کامپیوتر مدل‌سازی کردند.

دانشمندان می‌گویند چالش اصلی شلیک بمب اتمی به سمت اجرام آسمانی تهدیدزا این است که چه زمانی باید این عمل را انجام داد؟ چرا که اگر دیر این عمل انجام شود باران خرده قطعات شهاب‌سنگ می‌تواند به نوبه خود خطری مرگبار برای زمین تولید کند. در همین حال تشخیص اینکه پس از انفجار یک سیارک قطعات سنگی پخش شده به کجا می‌روند کار آسانی نیست. headtopics.

ادامه مطلب:
euronews_pe »

چرا؟ درد دارید مگه؟

تاکید سالیوان بر عزم آمریکا برای ممانعت از دست‌یابی ایران به تسلیحات اتمیجیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا بر عزم ایالات متحده برای اتخاذ گزینه‌های دیگری در صورت شکست روند دیپلماسی با ایران تاکید کرد، او اما توضیح داد که دولت زر مفت زده

نظارت مجلس خبرگان بر نهادهای زیر نظر رهبری؛ مصوبه‌ای که به «گاراژ» رفت

وزیر خارجه آمریکا: به نقطه‌ای نزدیک می‌شویم که احیای برجام بی‌فایده خواهد بودآنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، هشدار داد با توجه به اقدام‌هایی که جمهوری اسلامی در نقض تعهدات خود در برجام انجام می‌دهد، فرصت برای احیای این توافق در حال پایان است و تلاش‌ها دارد به نقطه‌ای نزدیک می‌شود که در آن احیای برجام بی‌فایده خواهد بود. خیر الان درست شیش ماهه همین جمله رو تکرار میکنه طرف برجام مالیده و تحریم ها فَلج کُننده تر در راه اگر رژیم در این مدت محدود نرمش های قهرمانانه نکند مُحکم خواهند خورد😏 اسرائیل خود را برای نابودی تاسیسات اتمی رژیم فاسد یاغی شیعی آخوندی سَپاهی آماده میکند

بایدن: با رئیس جمهور چین موافقت کردیم که به «توافق تایوان» پایبند بمانیمجو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه پنجم اکتبر گفت که با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در مورد تایوان گفتگو کرده است و طرفین بر سر پایبندی به «موافقت نامه تایوان» به توافق رسیده اند. فقط چین پایبند نبوده چرا از افعال جمع استفاده میکنی درماندگی امریکا در مقابل چین

سفر هیأت بریتانیایی به کابل و شروط فرانسه برای به رسمیت شناختن طالبانبه‌رغم تاکیدهای مکرر آن مبنی بر عدم به رسمیت شناختن حکومت جدید التاسیس طالبان در افغانستان، دولت بریتانیا اعلام کرد که هیأتی از مسئولان این کشور با برخی از

نوبل فیزیک به پژوهش‌های مربوط به «سیستم‌های پیچیده» تعلق گرفت🔺 نوبل فیزیک به پژوهش‌های مربوط به «سیستم‌های پیچیده» تعلق گرفت ◾ به گفته هیئت داوران، این دانشمندان «پایه و اساس آن چه را که ما از آب و هوای زمین می‌دانیم و این که چگونه فعالیت‌های بشر می‌تواند بر آن تاثیر بگذارد، ارائه کرده‌اند.» ⬇ بیشتر بخوانید:

نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد شلیک یک بمب اتمی به سمت سیارکی که به سمت زمین نزدیک می‌شود می‌تواند به صورت موثری جلوی برخورد مرگبار احتمالی را بگیرد.

دانشمندان از سال‌ها پیش سرگرم مطالعه بر روی روش‌هایی هستند که در صورت نزدیک شدن یک سیارک به زمین بتواند بشر را نجات دهد. شلیک بمب اتم، قوی‌ترین سلاح ساخت انسان، به سوی این اجرام آسمانی هرچند همواره به عنوان آخرین لایه دفاعی در برابر تصادم مهلک محسوب می‌شده است با این حال درباره کارآیی این روش تردید‌های جدی وجود داشت.

اکنون یک تحقیق که در دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا انجام شده است نشان می‌دهد این روش می‌تواند مثمر ثمر باشد. پژوهشگران برای فهمیدن میزان کارآیی این شیوه، برخورد یک بمب اتمی به قدرت ۱ مگاتن را با یک سیارک ۱۰۰ متری با کامپیوتر مدل‌سازی کردند.

دانشمندان می‌گویند چالش اصلی شلیک بمب اتمی به سمت اجرام آسمانی تهدیدزا این است که چه زمانی باید این عمل را انجام داد؟ چرا که اگر دیر این عمل انجام شود باران خرده قطعات شهاب‌سنگ می‌تواند به نوبه خود خطری مرگبار برای زمین تولید کند. در همین حال تشخیص اینکه پس از انفجار یک سیارک قطعات سنگی پخش شده به کجا می‌روند کار آسانی نیست.

تیم محققان از نرم‌افزاری تخصصی به نام «اسفرال» (Spheral) استفاده کردند تا بفهمند این قطعات توسط جاذبه و نیروهای دیگر بین‌سیاره‌ای به کدام طرف کشیده خواهند شد. اگر نتوان دقیقا فهمید که این قطعات به چه سمتی هدایت می‌شوند، ممکن است یک یا چند تکه‌سنگ بزرگ به سمت زمین بیایند و اصابت یکی از آن‌ها برای بروز فاجعه کافی خواهد بود.

محققان در این مدل‌سازی پنج مدار مختلف سیارکی را مورد تجزیه تحلیل قرار دادند و انفجارها را برای یک هفته تا شش ماه قبل از برخورد احتمالی سیارک با زمین برنامه‌ریزی کردند.

نتایج مطالعات نشان داد اگر شلیک بمب دو ماه زودتر از تصادم احتمالی سیارک با زمین انجام شود، ابعاد خرده قطعات باقیمانده حداکثر یک‌دهم درصد از اندازه اولیه سیارک خواهند بود. اگر سیارک بزرگتر باشد احتمالا باید حدود ۶ ماه زودتر به آن ضربه زد تا به هنگام برخورد با زمین تنها ۱ درصد جرم اولیه وزن داشته باشد.

ناسا: احتمال برخورد سیارک بنو با زمین بیشتر از آن‌ چیزی است که تصور می‌شد

پاتریک کینگ، فیزیکدان در دانشگاه جان هاپکینز در مریلند آمریکا، می‌گوید: «یکی از چالش‌های ارزیابی نحوه برخورد این است که شما نیاز به مدل‌سازی همه مدار‌های ذرات پخش‌شده دارید که به طور کلی بسیار پیچیده‌تر از مدل‌سازی یک انحراف ساده است.»

دکتر کینگ با اشاره به اینکه نتایج آزمایش‌ها موفقیت‌آمیز بوده است، اضافه کرد: «این روش برای زمانی است که شما وقت کمی به اندازه شش ماه در اختیار دارید. اگر وقت بیشتری در اختیار باشد، برای مثال بازه‌های زمانی ۱۰ ساله، بهتر است آن وقت از ضربه‌گیر‌های جنبشی برای منحرف کردن سیارک استفاده شود.»

منحرف کردن سیارک‌ها و تغییر جهت آن‌ها به نحوی که با زمین برخورد نکنند کماکان گزینه ارجح دانشمندان برای مقابله با تهدیدهای اجرام آسمانی به شمار می‌رود. با این حال نتایج مدل‌سازی از انفجار سیارکی این امید را تقویت کرده است که بتوان بر روی آن به عنوان گزینه دفاعی آخر حساب کرد.

سازمان فضایی آمریکا، ناسا، به طور عمده بر روی سیستم‌های دفاع سیاره‌ای و انحراف سیارکی سرمایه‌گذاری کرده است. این در حالی است که در سال‌های اخیر چین نیز وارد این عرصه تحقیقاتی و علمی شده است.

نتایج مطالعات تازه در ژورنال اخترشناسی «Acta Astronautica»