بدرفتاری روسیه در رقابت کشف واکسن ویروس کرونای جدید

15/05/1399 05:03 ب.ظ

درحالی که کشورها از جمله روسیه وارد رقابت کشف واکسن_کرونا شده‌اند. روسیه توسط چند کشور غربی به هک کردن آزمایشهای پزشکی متهم شده است. گزارش «امیل فیلتنبورگ» و «استفان وایکرت»، دو روزنامه‌نگار مستقل ساکن اوکراین👇 کرونا_در_جهان راستی_آزمایی درستی_سنجی

«امیل فیلتنبورگ» و «استفان وایکرت»، دو روزنامه‌نگار مستقل ساکن اوکراین در یک سلسله گزارش جدید برای «ایران‌وایر» به تشریح چشم‌اندازی از کمپین ضداطلاعات در روسیه و برخی از اطلاعات نادرستی که پس از شیوع ویروس کرونا از این کشور نشات گرفته است، می‌پردازنداز زمان پدیدار شدن ویروس کرونای جدید تا امروز، تقریبا ۱۷ میلیون نفر آلوده شده‌اند. نزدیک به شش میلیون نفر هنوز درگیر بیماری این ویروس هستند، درحالی‌که بقیه دنیا به خاطر آن به فرط استیصال رسیده‌اند.

کشورها نیز وارد این رقابت شده‌اند. یکی از آن‌ها روسیه است که اکنون توسط چند کشور غربی به هک کردن آزمایش‌های پزشکی متهم شده است. بنا بر مقاله‌ای از «آسوشیتدپرس»، ایالات‌متحده امریکا، بریتانیا و کانادا همگی مدعی هستند که از طرف گروه هک APT29 یا «کوزی بییِر» مورد حمله قرار گرفته‌اند. این گروه هک در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ با نفوذ در حساب‌های ایمیل حزب دموکرات به شهرت دست پیدا کرد.

این اولین بار نیست که حملات مرتبط با همه‌گیری گزارش شده است. اخیرا دولت امریکا نیز اعلام کرد چین پشت حمله مشابهی قرار دارد. اگرچه این اولین بار در طول همه‌گیری است که به یک گروه هکر خاص و همچنین نرم‌افزاری که برای نفوذ به «تحقیقاتی به رهبری غرب بر روی کووید-۱۹» استفاده شده، اشاره می‌شود.اکثر مردم نام «نیل آرمسترانگ»، «باز آلدرین» و «لایکا» سگ فضانورد را در رقابت فضایی بین سازمان فضایی فدرال روسیه از سوی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی و ناسا از امریکا، شنیده‌اند.

ادامه مطلب:
iranwire »

واکسن کرونا در روسیه فعلاً برای کودکان تجویز نمی‌شود- اخبار اروپا - اخبار بین الملل تسنیم - Tasnimواکسن_کرونا در روسیه فعلاً برای کودکان تجویز نمی‌شود مدیر مرکز تحقیقات ملی روسیه: واکسیناسیون کودکان فقط پس از گذراندن چرخه کامل آزمایشات در این زمینه به روی بزرگسالان می تواند روی کودکان انجام شود

آمار ابتلا به کرونا در روسیه از 861 هزار نفر گذشت

روزنامه بیلد: روسیه در 6 کشور آفریقایی پایگاه نظامی تاسیس می‌کندروزنامه بیلد آلمان طی خبری اعلام کرد که روسیه با شش کشور آفریقایی به منظور گشایش پایگاه نظامی به توافق رسیده است. - خبرگزاری آناتولی

آمار ابتلا به کرونا در روسیه از 866 هزار نفر گذشت

لوکاشنکو: روسیه مزدوران واگنر را با اهداف خاصی به بلاروس فرستاده‌ استرئیس‌جمهور بلاروس تاکید کرد که روسیه با اهداف خاصی مزدوران واگنر را به بلاروس فرستاده ‌است. - خبرگزاری آناتولی

آیا ایران واکسن کرونای روسیه را وارد می‌کند؟آیا ایران واکسن کرونای روسیه را وارد می‌کند؟ فعال صنعت دارو: روسیه مواد بیولوژیک واکسن خود را برای آزمایش دراختیار مراجع بین‌المللی قرار نمی‌دهد کارشناسان ایرانی توصیه به استفاده از واکسن روسیه نمی‌کنند فعلا برنامه‌ای برای واردکردن واکسن روسی وجود ندارد

«امیل فیلتنبورگ» و «استفان وایکرت»، دو روزنامه‌نگار مستقل ساکن اوکراین در یک سلسله گزارش جدید برای «ایران‌وایر» به تشریح چشم‌اندازی از کمپین ضداطلاعات در روسیه و برخی از اطلاعات نادرستی که پس از شیوع ویروس کرونا از این کشور نشات گرفته است، می‌پردازنداز زمان پدیدار شدن ویروس کرونای جدید تا امروز، تقریبا ۱۷ میلیون نفر آلوده شده‌اند. نزدیک به شش میلیون نفر هنوز درگیر بیماری این ویروس هستند، درحالی‌که بقیه دنیا به خاطر آن به فرط استیصال رسیده‌اند. رقابتی برای واکسن در

میان دانشگاه‌ها، شرکت‌ها و دانشمندان شروع شده تا واکسنی که بیشترین متقاضی و خواهان را در قرن ۲۱ دارد کشف کنند.

کشورها نیز وارد این رقابت شده‌اند. یکی از آن‌ها روسیه است که اکنون توسط چند کشور غربی به هک کردن آزمایش‌های پزشکی متهم شده است. بنا بر مقاله‌ای از «آسوشیتدپرس»، ایالات‌متحده امریکا، بریتانیا و کانادا همگی مدعی هستند که از طرف گروه هک APT29 یا «کوزی بییِر» مورد حمله قرار گرفته‌اند. این گروه هک در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ با نفوذ در حساب‌های ایمیل حزب دموکرات به شهرت دست پیدا کرد.

به نقل از وزیر امور خارجه بریتانیا، «دومینیک راب»، آمده است: «این کاملا غیرقابل‌قبول است که سرویس‌های اطلاعاتی روسیه کسانی را که بر روی مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا کار می‌کنند، مورد هدف قرار می‌دهند.»

این اولین بار نیست که حملات مرتبط با همه‌گیری گزارش شده است. اخیرا دولت امریکا نیز اعلام کرد چین پشت حمله مشابهی قرار دارد. اگرچه این اولین بار در طول همه‌گیری است که به یک گروه هکر خاص و همچنین نرم‌افزاری که برای نفوذ به «تحقیقاتی به رهبری غرب بر روی کووید-۱۹» استفاده شده، اشاره می‌شود.اکثر مردم نام «نیل آرمسترانگ»، «باز آلدرین» و «لایکا» سگ فضانورد را در رقابت فضایی بین سازمان فضایی فدرال روسیه از سوی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی و ناسا از امریکا، شنیده‌اند. نتیجه این رقابت، فرود بر روی کره ماه در جولای ۱۹۶۹ پس از سال‌ها سرمایه‌گذاری عظیم، جاسوسی و توطئه بود. یکی دیگر از نبردهای نسبتا متاخر، رقابت تسلیحات هسته‌ای بود. این رقابت با توافق امریکا و روسیه بر سر کاهش ذخیره کلاهک هسته‌ای خود پایان یافت.

همه‌گیری باعث یک مسابقه رقابتی جدید شده است. چه کسی اول واکسن را برای جهان تهیه می‌کند؟

روسیه قبلا تلاش کرده است تا هم‌زمان با انتقاد از اروپا و ایالات‌متحده در مورد ویروس این موضوع را جا بیندازد که خودش در حال مدیریت بی‌عیب و نقص همه‌گیری است؛ درست مانند ادعای مقامات چینی در مورد چین. در ابتدا، چین و روسیه هردو محموله‌های بزرگ برای کمک به کشورهای متضرر از همه‌گیری ارسال کردند و خود را به‌عنوان ناجی و پشتیبان نشان دادند.

بنابراین در همین راستا، کشف واکسن پیروزی بزرگی برای روسیه خواهد بود. این موضوع همچنین می‌تواند چرایی ادعای روسیه در مورد این‌که اولین کشور در جهان است که فاز اول آزمایش واکسن بر روی انسان را به اتمام رسانده، توضیح دهد. هرچند این ادعا اصلا درست نیست. زمانی که روسیه اولین آزمایش‌های واکسن را بر روی انسان گزارش کرد، صحت این اطلاعات تایید نشد و حتی اگر این آزمایش انجام شده باشد، روسیه اولین کشور در جهان نبود که روی انسان‌ها آزمایش کرد.

گزارش شده تیم‌های پزشکی در «موسسه تحقیقات سلامت واشنگتن» در سیاتل، مرحله اول آزمایش را در ماه مارس به پایان رسانده‌اند. به گفته «سازمان جهانی بهداشت» واکسن در مرحله دوم آزمایش قرار دارد.روسیه و امریکا همچنین به‌طور مداوم در این نبرد تلخ هستند که آیا روسیه در حال انتشار ضداطلاعات (اطلاعات دروغ و جعلی) در مورد همه‌گیری در امریکاست و یا خیر. همان‌طور که گزارش «آسوشیتدپرس» توضیح می‌دهد، مقامات امریکا، روسیه را متهم کرده‌اند که سایت‌های انگلیسی‌زبان را برای پخش و گسترش ضداطلاعات هدایت می‌کند و «از بحرانی که امریکا در تلاش است تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری در ماه نوامبر مهار کند، بهره‌برداری می‌نماید.»

جای تعجب ندارد که سخنگوی رییس‌جمهور پوتین، «دیمیتری پسکوف»، این اتهامات را رد و آن‌ها را به‌عنوان «فوبیای مزمن» مردود دانسته است.

پسکوف گفت: «رسانه‌های روسی به‌صورت فعال وضعیت مربوط به ویروس کرونا را پوشش می‌دهند. درواقع، زمان دشوار همه‌گیری در روسیه بهتر از بسیاری از کشورهای دیگر سپری می‌شود، هرچند بدون مشکلات نیست. درواقع، تمام رسانه‌ها به مشکلات قابل‌توجهی اشاره می‌کنند که امریکا در این مدت تجربه می‌کند.»

قطعا امریکا برای مدیریت ویروس کرونا با مشکلاتی مواجه است. همچنان درست است که روسیه در حال پخش و انتشار ضداطلاعات است. این غیرقابل‌انکار است که اطلاعات گمراه‌کننده، نادرست، ناکافی در سایت‌های خبری روسیه به‌صورت گسترده و عمومی منتشر می‌شود. ممکن است اثبات این‌که کرملین پشت اجرای این نمایش است، سخت باشد، اما در پخش و گسترش این اطلاعات توسط روسیه و یا افراد و سازمان‌های روسی واقعا جای بحثی نیست.همه ضداطلاعات‌ از جانب روسیه نیست. بعضی از آن‌ها نیز در مورد روسیه است. به‌عنوان‌مثال، داستان عجیب‌وغریبی در مورد پرستارهای روسی که این روزها در شبکه‌های اجتماعی و اینترنت باب شده است. عکسی از یک پرستار را در پوشش تجهیزات حفاظت شخصی بدن‌نما نشان می‌دهد که چیزی جز لباس‌زیر به تن ندارد. این عکس باعث قوت گرفتن این شایعه شد که پرستاران روس برهنه کار می‌کنند.

جای تعجب ندارد که بنا به حقیقت‌سنجی انجام شده توسط «آسوشیتدپرس»، پرستاری کردن از بیماران توسط پرستاران تقریبا لخت، چیز معمول و متداولی در روسیه نیست. آن پرستار خاص ظاهرا زیر تجهیزات حفاظت شخصی احساس خفگی و گرما می‌کرد و تصمیم گرفت با لباس رسمی کمتری کار کند. او همچنین به خاطر این تصمیم توسط مدیرانش توبیخ شد. خوشبختانه همان‌طور که او به خبرنگاران گفت، گرفتن پیشنهاد یک قرارداد مدلینگ یکی از نتایج عکس موردنظر بود.

چه این موضوع داستانی سرگرم‌کننده باشد و یا چیزی بدخواهانه‌تر مانند تقلب برای کسب اعتبار و محبوبیت در رقابت مهم واکسن، ضداطلاعات در حال افزایش است و روسیه قطعا یک بازیگر کلیدی در این نبرد است.