بحران سیاسی در تونس؛ چالش‌های اولین نخست‌وزیر زن در جهان عرب | DW | 11.10.2021

19/07/1400 08:46 ب.ظ

'نجلا بودن رمضان' نخستین زنی است که در دفتر نخست‌وزیری کشور تونس نشسته و زمام امور آن کشور را به دست گرفته است. او وارث بحران‌های عدیده‌ای است و با چالش‌های متعددی باید دست‌وپنجه نرم کند.

'نجلا بودن رمضان' نخستین زنی است که در دفتر نخست‌وزیری کشور تونس نشسته و زمام امور آن کشور را به دست گرفته است. او وارث بحران‌های عدیده‌ای است و با چالش‌های متعددی باید دست‌وپنجه نرم کند. "نجلا بودن رمضان" نخستین زنی است که در دفتر نخست‌وزیری کشور تونس نشسته و زمام امور آن کشور را به دست گرفته است. او وارث بحران‌های عدیده‌ای است و با چالش‌های متعددی باید دست‌وپنجه نرم کند.

نجلا بودن رمضان را کم‌تر کسی در تونس و در فراسوی مرزهای آن کشور می‌شناسد. پیش از پرتاب شدن به دفتر نخست‌وزیری تونس، در وزارت علوم و آموزش آن کشور فعالیت می‌کرد.

او دانش‌آموخته زمین‌شناسی است. یکی از وظایفش تشخیص زمین‌لرزه‌ها و مقابله با آن‌ها بوده است. اکنون باید برای زمین‌لرزه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تونس راه‌حل و چاره‌ای بیابد.نجلا بودن رمضان، نخستین زنی است که در تونس به مقام نخست‌وزیری انتخاب شده است. در تاریخ آفریقا و در جهان عرب نیز تا کنون هیچ زنی در چنین مقامی فعالیت نکرده است.

از این رو بسیاری می‌پرسند که آیا انتخاب او تنها جنبه نمادین دارد، یا گامی است در راستای تحولی سیاسی در تونس و آفریقا؟اواخر ماه سپتامبر بود که خبر نخست‌وزیری بودن رمضان منتشر شد. قیس سعید، رئيس جمهور تونس او را مامور تشکیل کابینه کرده بود؛ خبری که بسیاری را در تونس و همچنین در جهان غافلگیر کرد. headtopics.com

ادامه مطلب:
dw_persian »

مرکل در اسرائیل: هفته‌های حساسی را در ارتباط با برجام در پیش داریمآنگلا مرکل، صدراعظم آلمان با تاکید بر این‌که امنیت اسرائیل برای هر دولتی که در آلمان بر سر کار بیاید «موضوع بسیار مهم و اصلی» خواهد بود، گفت، «هفته‌های مرگ بر بن سلمان و آل سعود و اسرائیل

آزار جنسی در اماکن عمومی بریتانیا؛ خشم وزیر کشور از تصمیم بوریس جانسونویکتوریا اتکینز، وزیر دادگستری و کارولین نوکس، رئیس کمیته زنان و برابری در پارلمان بریتانیا از دیگر حامیان طرح خانم پاتل برای جرم دانستن آزار و اذیت‌ زنان و دختران در مکانهای عمومی هستند. فارسی خوب است در کشور انکلس همان قدر پرسان ام میکند وای به حال کشور افغانستان که در حکومت اشرف غنی درادارات علانی تجاوز جنسی شروع بود البته ریی مر گاوها محمود فصلی بود ریس اداری امور آزادی غربی ها تجاوز وهم جنس گرای است بنام آزادی و دموکراسی

۲۲۲ فوتی جدید کرونا در کشور / ۱۱۲۵۶ بیمار دیگر شناسایی شدند۲۲۲ فوتی و ۱۱۲۵۶ ابتلای جدید کرونا در کشور *مبتلایان جدید: ۱۱۲۵۶ نفر *جانباختگان جدید: ۲۲۲ نفر *مجموع مبتلایان: ۵۷۰۲۸۹۰ نفر *مجموع بهبودیافتگان: ۵۲۱۷۱۹۹ نفر *مجموع جان‌باختگان: ۱۲۲۵۹۲ نفر *مجموع واکسن تزریق شده: ۶۴۴۰۱۹۴۵

هزاران نفر در تونس علیه رئیس جمهوری آن کشور تظاهرات کردندافزایش تعداد مخالفان قیس سعید در اعتراضات خیابانی، آن هم یک هفته پس از تظاهرات هزاران نفر از حامیان او، احتمال شکاف‌ سیاسی در این کشور و درگیری‌های خیابانی بین اردوگاه‌های رقیب را بیشتر کرده است. لیاقت دارند چون متحد هستند تونس بلاخره تونست اعتراض کنه باز تونس تونست

رییس جمهوری: تحول در کشور باید بر پایه علم و دانشگاه باشدرییس‌جمهوری در آیین بازگشایی رسمی سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور: ما در کشور نیازمند تحول هستیم و این تحول حتما باید بر پایه علم و دانشگاه باشد. ایرنا

همزمان با بحران سوخت در لبنان یکی از پالایشگاه‌های نفت این کشور آتش گرفتیک پالایشگاه نفت در جنوب لبنان بامداد دوشنبه دچار آتش‌سوزی شد. پلیس می‌گوید دلیل وقوع حریق هنوز مشخص نیست. بدبخت شديم رفت كه ، هم بايد سوخت مجاني بفرستيم براشون هم كلي هزينه ساخت اين فاكينگ مخزن بايد بشه چشم امون به بنزين هامون بود

بحران سیاسی در تونس؛ چالش‌های اولین نخست‌وزیر زن در جهان عرب

"نجلا بودن رمضان" نخستین زنی است که در دفتر نخست‌وزیری کشور تونس نشسته و زمام امور آن کشور را به دست گرفته است. او وارث بحران‌های عدیده‌ای است و با چالش‌های متعددی باید دست‌وپنجه نرم کند.نجلا بودن رمضان را کم‌تر کسی در تونس و در فراسوی مرزهای آن کشور می‌شناسد. پیش از پرتاب شدن به دفتر نخست‌وزیری تونس، در وزارت علوم و آموزش آن کشور فعالیت می‌کرد.

او دانش‌آموخته زمین‌شناسی است. یکی از وظایفش تشخیص زمین‌لرزه‌ها و مقابله با آن‌ها بوده است. اکنون باید برای زمین‌لرزه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تونس راه‌حل و چاره‌ای بیابد.نجلا بودن رمضان، نخستین زنی است که در تونس به مقام نخست‌وزیری انتخاب شده است. در تاریخ آفریقا و در جهان عرب نیز تا کنون هیچ زنی در چنین مقامی فعالیت نکرده است.

از این رو بسیاری می‌پرسند که آیا انتخاب او تنها جنبه نمادین دارد، یا گامی است در راستای تحولی سیاسی در تونس و آفریقا؟اواخر ماه سپتامبر بود که خبر نخست‌وزیری بودن رمضان منتشر شد. قیس سعید، رئيس جمهور تونس او را مامور تشکیل کابینه کرده بود؛ خبری که بسیاری را در تونس و همچنین در جهان غافلگیر کرد.

دو ماه پیش، قیس سعید، رئیس جمهور تونس پارلمان را منحل و بخشی از اعضای دولت را نیز از کار برکنار کرده بود. او گفته بود، تا زمانی که راه‌حلی برای بحران سیاسی تونس نیابد، خود شخصا کشور را اداره می‌کند. این موضوع انتقادهایی زیادی را در پی داشت.

پس از برکنار بن‌علی، رهبر تونس در جریان بهار عربی و در سال ۲۰۱۱، امید به ایجاد تحولی دموکراتیک در تونس از مرزهای آن کشور فراتر رفته بود.

این در حالی است که در بین کشورهای که بهار عربی را تجربه کرده بودند، تونس تنها کشوری بود که از برقراری نظمی دموکراتیک سخن می‌گفت. امیدهای برخاسته از بهار عربی در کشورهای لیبی، مصر و سوریه عملا برآورده نشد.

قیس سعید، رئیس جمهور تونس و نجلا بودن رمضان، نخست‌وزیر منتخب او

بحران سیاسی اخیر تونس و عدم اجرای اصلاحات ده سال پس از سقوط دولت بن‌علی نگرانی‌های تازه‌ای را در بین مردم تونس در ارتباط با سرنوشت این کشور برانگیخت.

سرویس خبری شبکه اول تلویزیون آلمان،"تاگس‌شاو" روز دوشنبه ۱۱ اکتبر (۱۹ مهر) با انتشار گزارشی از تونس به اظهارات مردم کوچه و خیابان آن کشور نسبت به دولت بودن رمضان پرداخته است.

بسیاری از مردم و به‌ویژه زنان در گفت‌وگو با خبرنگار فرستنده تلویزیونی یادشده از جابه‌جایی در قدرت سیاسی در تونس و انتخاب یک زن به عنوان نخست‌وزیر جانبداری کرده‌اند.

در عین حال، عده‌ای نیز با اشاره به ناشناس بودن نجلا بودن رمضان گفته‌اند که داوری درباره دولت جدید تونس را به پس از تجربه شخصی‌شان از عملکرد نخست‌وزیر این کشور موکول می‌کنند.بودن رمضان که ۶۳ سال سن دارد، با چالش‌های متعددی روبرو است. از آن جمله می‌توان به بحران‌های موجود در عرصه‌ اقتصاد، مالی، سیاست و بهداشت و درمان اشاره کرد.

گفته می‌شود که نخست‌وزیر جدید تونس در ارتباط با این بحران‌ها تجربه مشخصی ندارد. از این رو، بسیاری از خود می‌پرسند که آیا انتخاب یک زن برای پست نخست‌وزیری از سوی قیس سعید، برای جلب نظر مساعد مردم و جامعه جهانی بوده، یا باید این اقدام رئيس جمهور را گامی در راستای حل مشکلات عدیده این کشور ارزیابی کرد؟