مجموعه دیدارها، سخنرانیها و برنامههای رهبر جمهوری اسلامی از اردیبهشت تاکنون کمتر از ۱۵ مورد بوده است که نشان از کاهش چشمگیر فعالیتهای وی دارد.تصاویر این تنهایی در شبکههای اجتماعی به سرعت بازنشر و با واکنشها، تعابیر و تفاسیر متفاوتی همراه شدند.
تصاویر این تنهایی در شبکههای اجتماعی به سرعت بازنشر و با واکنشها، تعابیر و تفاسیر متفاوتی همراه شدند. آنها با این شعار و ادعا که «اهل کوفه نیستند»، نوشتند اجازه نخواهند داد «علی تنها بماند». عمدهترین علت اتخاذ چنین رفتاری، وابستگی تمام و کمال نظام جمهوری اسلامی به فرد علی خامنهای به عنوان ولی فقیه و تنها رهبر این سیستم است.
به احتمال فراوان، ارزیابی نهایی و قطعی این نهادها این است که در صورت مرگ خامنهای بر اثر ویروس کرونا، ایران شاهد هرج و مرج گستردهای خواهد شد که سرنگونی نظام مستقر میتواند یکی از مهمترین نتایج آن باشد.
مجموعه دیدارها، سخنرانیها و برنامههای رهبر جمهوری اسلامی از اردیبهشت تاکنون کمتر از ۱۵ مورد بوده است که نشان از کاهش چشمگیر فعالیتهای وی دارد.
برگزاری مراسم ویژه ماه محرم به مدت پنج شب از مهمترین برنامههای دفتر خامنهای است که همین هفته گذشته برگزار شد اما در تصاویری که از این مراسم انتشار یافتهاند، تنهایی علی خامنهای بیش از همه به چشم میآمد.
تصاویر این تنهایی در شبکههای اجتماعی به سرعت بازنشر و با واکنشها، تعابیر و تفاسیر متفاوتی همراه شدند.
گروهی از حامیان خامنهای هم تلاش کردند تفاسیر خود از این تصاویر را به روایات اصلی در شبکههای اجتماعی تبدیل کنند که در این راه شکست خوردند.
آنها با این شعار و ادعا که «اهل کوفه نیستند»، نوشتند اجازه نخواهند داد «علی تنها بماند».
فارغ از این ادعاهای ریز و درشت اما علی خامنهای امروز به منزویترین رهبر در جهان تبدیل شده است؛ رهبری که برخلاف سایر رهبران جهان، حاضر نیست در بحران ویروس کرونا در مجامع عمومی حاضر شود و برنامههای جاری خود را از سر بگیرد.
عمدهترین علت اتخاذ چنین رفتاری، وابستگی تمام و کمال نظام جمهوری اسلامی به فرد علی خامنهای به عنوان ولی فقیه و تنها رهبر این سیستم است.
ابتلای احتمالی خامنهای به ویروس کرونا و بالا رفتن ضریب مرگ این رهبر کهنسال، مجموع نظام و نهادهای امنیتی را به این نتیجه رسانده است که وی تا مدتهای مدیدی باید در قرنطینه باشد.
به احتمال فراوان، ارزیابی نهایی و قطعی این نهادها این است که در صورت مرگ خامنهای بر اثر ویروس کرونا، ایران شاهد هرج و مرج گستردهای خواهد شد که سرنگونی نظام مستقر میتواند یکی از مهمترین نتایج آن باشد.
غلبه همین تفکر است که خامنهای را به منزویترین رهبر جهان تبدیل کرده است و تا مادامی که درمانی برای بیماری ناشی از ابتلا به این ویروس پیدا نشود، همچنان در حصر یا قرنطینه خواهد بود.
کارشناسان و محققان پزشکی پیشبینی کردهاند که تا سال آینده میلادی راه درمانی برای این بیماری پیدا کنند اما تا آن زمان هیچ چیز مشخص نیست و نمیتوان با قطعیت زمان دقیقی برای این کشف جدید تعیین کرد.
از علی خامنهای و سیستم امنیتی جمهوری اسلامی باید به عنوان یکی از مهمترین منتظران این کشف تاریخی نام برد؛ کشفی که میتواند جان میلیونها انسان را در برابر این ویروس نجات دهد.
خامنهای از بیم ابتلا به این ویروس، بخش قابل توجهی از رابطهاش با حامیان و سیستم تحت نظرش را از دست داده است.
ادامه این روند در گفتمان نظام شیعه، میتواند منجر به سرد شدن رابطه «امت» با «ولی» شود؛ امری که اگر محقق شود، میتواند زمینهساز مشروعیتزدایی دینی از جایگاه ولی فقیه شود.
خامنهای و سیستم تحت اداره او با همین استدلال هم تلاش میکنند رابطهاش با امت و حامیانش را ولو از راه دور حفظ و او را همچنان هادی و راهبر اصلی مردم و حامیانش در ایران معرفی کنند.
رابطه قلبی یا عقلی عبد و مولا که یکی از بنیانهای فکری شیعه در تئوری ولایت فقیه است، حالا شش ماهی میشود به شدت تحتالشعاع ویروس کرونا قرار گرفته است.
چنانچه این ویروس همچنان در ایران ترکتازی کند و احدی یارای مقابله با آن را نداشته باشد، قرنطینه و حصر خامنهای تا آیندهای نهچندان معلوم ادامه خواهد یافت و جایگاهش در میان حامیان و وفادارانش به واسط این گوشهنشینی، دستخوش تغییر و تحولاتی خواهد شد؛ تغییراتی که نشانههای آنها را میتوان در ماههای اخیر دید که خود را در کماثر شدن سخنرانیها و برنامههای خامنهای در میان هوادارانش متبلور کرده است.