باقی‌مانده الواح هخامنشی آماده تحویل از آمریکا به ایران

23/12/1400 04:36 ب.ظ

اداره کل موزه‌ها همزمان با نمایش ۵۱ قطعه آجر لعابدار سه‌هزارساله استردادی از سوئیس، از آمادگی دانشگاه شیکاگو برای بازگرداندن باقی‌مانده کتیبه‌های هخامنشی به ایران خبر داد

سرپرست اداره کل موزه‌ها همزمان با نمایش ۵۱ قطعه آجر لعابدار سه‌هزارساله استردادی از سوئیس، از آمادگی دانشگاه شیکاگو برای بازگرداندن باقی‌مانده کتیبه‌های هخامنشی به ایران خبر داد. مرتضی ادیب‌زاده، سرپرست اداره کل موزه‌ها در آیین افتتاح این نمایشگاه، از پیگیری ۱۳ پرونده استرداد آثار تاریخی ایران که شامل حدود صد قطعه مشخص از کشورهای آمریکا، مجارستان، فرانسه، انگلستان و نروژ است، خبر داد.

او افزود: اقدامات حقوقی این پرونده‌ها انجام شده است و به‌زودی در سال ۱۴۰۱ انتقال آن‌ها انجام می‌شود. دانشگاه شیکاگو نیز کتیبه‌هایی از تخت‌جمشید را آماده تحویل دارد. ادیب‌زاده گفت: از سال ۱۳۸۴ تا کنون سه‌هزار شیء مسروقه که از کشور خارج شده بودند به ایران بازگردانده و به نمایش عمومی گذاشته شدند.

سرپرست اداره کل موزه‌ها، دیپلماسی فرهنگی را از اهداف مهم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دانست و بیان کرد: استرداد اشیاء فرهنگی‌ ـ تاریخی نیاز به تعامل بین کشورها دارد که دستگاه دیپلماسی به مثابه پل ارتباطی در این راستا عمل می‌کند. headtopics.com

شک نکنید که یک دزدی کلان پشت این ماجراست وگرنه این بی‌وطنان احمق اصلن شعور درک ارزش آثار تاریخی را ندارند و دلشان هم برای این آثارتنگ نشده.

این آثار را در آمریکا باید نگه دارن به رژیم اعتماد نکنید

ادامه مطلب:
isna_farsi »

زلنسکی: از ابتدای جنگ تاکنون 31 گردان تاکتیکی دشمن از پای درآمده استزلنسکی: از ابتدای جنگ تاکنون 31 گردان تاکتیکی دشمن از پای درآمده است زلنسکی: روسیه در اوکراین متحمل خسارات بی‌سابقه‌ای شد. این بزرگترین ضربه به ارتش روسیه در چند دهه اخیر است. زلنسکی: دشمن فقط در صورتی که همه ما را نابود کند، می‌تواند وارد کی‌یف شود داستان انتقال حکومت افغانستان به طالبان با کمی تفاوت در اوکراین تکرار میشود. آن با چراغ خاموش انجام شد این با جنگ.

انتقاد امیر عبداللهیان از طرح موضوعات جدید از سوی آمریکا در جریان مذاکرات وین«شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر، در تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان، در مورد آخرین تحولات دوجانبه ، منطقه‌ای و بین‌المللی و مذاکرات وین به گفتگو و تبادل نظر پرداخت. آمریکایی ها فکر کردند با تحریم هایی که بر علیه روسیه راه انداخته اند چشم ایران ترسیده و میتوانند در وین ایرانی ها را تهدید کنن و ازشون امتیاز بگیرن. آقای باقری کنی هم درجا زد تو دهنشون ومیز گفتگوهارو برگردوند. حالا قطری ها رو فرستادن جلو بگن غلط کردن.

پایان اجلاس مجمع دیپلماسی آنتالیا پس از میزبانی از نشست‌های مهم سیاسی جهانپایان اجلاس مجمع دیپلماسی آنتالیا پس از میزبانی از نشست‌های مهم سیاسی جهان دومین اجلاس مجمع دیپلماسی آنتالیا با میزبانی از رویدادها و نشست‌های مهم مقامات ترکیه و سایر کشورها روز گذشته با همایش جوانان و نوجوانان به پایان رسید.

مسکو به دنبال استفاده از نقش خود در مذاکرات برای نجات از تحریم‌هاست/ آیا روسیه آنقدر از بحران اوکراین ناامید شده که مانع توافق شود؟استاد دانشگاه هاروارد تاکید کرد: به نظر می‌رسد روسیه به دنبال استفاده از نقش خود در وین برای پیشبرد منافع‌اش در اوکراین است و مذاکرات هم به این دلیل متوقف شده است در حالیکه همه اکنون طرفدار توافق هستند، باید دید آیا روسیه آنقدر در مورد اوکراین ناامید شده که مانع توافق شود؟

جزئیات بیشتر از حمله موشکی سپاه پاسداران به اربیل🔺جزئیات بیشتر از حمله موشکی سپاه پاسداران به اربیل ▪️بامداد روز یکشنبه ۲۲ اسفند، مناطق نزدیک به کنسولگری جدید و در حال ساخت آمریکا در اربیل، مرکز اقلیم کردستان عراق، هدف حمله موشکی قرار گرفت. سپاه مسئولیت این حمله را برعهده گرفته است. ⬇️ بیشتر بخوانید همین که موشکهای سپاه_پاسداران بازبه کرمانشاه اصابت نکرده وتونسته به أربيل برسه ،برای سپاه تروریستی خیلی پیشرفت امیدوارکننده ای ست.

مقامات آمریکایی: حمله موشکی به اربیل از سمت ایران صورت گرفته استمقامات آمریکایی: حمله موشکی به اربیل از سمت ایران صورت گرفته است روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی ادعا کرد موشک‌های پرتاب شده به نزدیکی ساختمان جدید کنسولگری آمریکا در اربیل عراق، «از سمت ایران» شلیک شده‌اند.

به گزارش ایسنا، نمایشگاه آجرهای لعابدار مانایی استردادی از سوئیس که شامل ۵۱ قطعه آجر لعابدار است، از روز دوشنبه ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۰ در موزه ملی ایران برگزار شد.

مرتضی ادیب‌زاده، سرپرست اداره کل موزه‌ها در آیین افتتاح این نمایشگاه، از پیگیری ۱۳ پرونده استرداد آثار تاریخی ایران که شامل حدود صد قطعه مشخص از کشورهای آمریکا، مجارستان، فرانسه، انگلستان و نروژ است، خبر داد.

او افزود: اقدامات حقوقی این پرونده‌ها انجام شده است و به‌زودی در سال ۱۴۰۱ انتقال آن‌ها انجام می‌شود. دانشگاه شیکاگو نیز کتیبه‌هایی از تخت‌جمشید را آماده تحویل دارد.

ادیب‌زاده گفت: از سال ۱۳۸۴ تا کنون سه‌هزار شیء مسروقه که از کشور خارج شده بودند به ایران بازگردانده و به نمایش عمومی گذاشته شدند.

سرپرست اداره کل موزه‌ها، دیپلماسی فرهنگی را از اهداف مهم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دانست و بیان کرد: استرداد اشیاء فرهنگی‌ ـ تاریخی نیاز به تعامل بین کشورها دارد که دستگاه دیپلماسی به مثابه پل ارتباطی در این راستا عمل می‌کند.

ادیب‌زاده همچنین از همکاری‌های وزارت خارجه سفارت سوئیس برای استرداد ۵۱ قطعه آجر لعابدار مانایی قدردانی کرد و افزود: امیدواریم در سال‌های آینده شاهد استرداد اشیاء بیشتری به کشور باشیم.

سرپرست اداره‌کل موزه‌ها همچنین به شورای بوکان که خاستگاه این آجرهای لعابی بود، قول داد در هفته میراث‌فرهنگی برای برگزاری نمایشگاه آجرهای سه‌هزارساله استردادی از سوئیس در بوکان بر نامه‌ریزی‌ لازم انجام شود.جبرئیل نوکنده، رییس موزه ملی ایران نیز از تخریب و قاچاق اشیاء فرهنگی‌ تاریخی به‌عنوان یکی از معضلات این حوزه یاد کرد و گفت: با دیپلماسی انجام‌شده تاکنون ۱۸ مجموعه از اشیاء فرهنگی‌تاریخی مسروقه به موزه ملی ایران بازگردانده شده است.

او استرداد این اموال را تلاش ایران‌شناسان و باستان‌شناسان فعال در موزه‌های اروپایی دانست که گواهی دادند این آثار متعلق به ایران هستند.

رییس کل موزه ملی ایران از مقامات دولت سوئیس که برای بازگرداندن این اشیاء به ایران تلاش فراوان کردند نیز تشکر کرد و به نقل از سفیر سوئیس در تهران گفت: سوئیس محل امنی برای قاچاقچیان اشیاء فرهنکی نیست.

او همچنین اطلاعات تاریخی استخراج‌شده درباره بوکان را به تلاش‌های سه باستان‌شناس بزرگ ایرانی از جمله اسماعیل یحیایی، بهمن کارگر و یوسف حسن‌زاده مربوط دانست و گفت: این نمایشگاه به‌زودی در بوکان که زادگاه اصلی‌ این آجرها است، برگزار می‌شود. همچنین باید این آثار در استان‌های غرب کشور کرمانشاه، کردستان، لرستان و آذربایجان غربی و شرقی در معرض دید عموم قرار گیرد.

نوکنده افزود: موزه ملی ایران با بازگشایی این نمایشگاه رسما به استقبال نوروز می‌رود.

توصیف کاردار سوئیس از نمایش آجرهای لعابی سه‌هزارساله

کیم زیتسلر ـ کاردار سفارت سوئیس در تهران ـ تماشای نمایشگاهی از آثار خلق‌شده در ۲۸۰۰ سال قبل را لحظه‌ای ویژه توصیف کرد و افزود: چنین اتفاقی هر روز رخ نمی‌دهد. من باستان‌شناس نیستم، اما می‌توانم زیبایی‌های خلق‌شده و کوشش هنرمندان برای ساخت این آثار را درک کنم.

او با بیان این‌که این آجرها بصیرت قابل توجهی نسبت به دوره مانایی را به ما می‌دهد، گفت: نمی‌دانم این آجرها چگونه کشف و مسروق شد، اما می‌دانم حفاظت و مراقبت از اشیاء تاریخی در ۵۰ سال گذشته پیشرفت شایانی داشته است.

زیستلر به پیمان ۱۹۷۰ یونسکو مبنی بر قانون انتقال اشیاء تاریخی اشاره کرد و یادآور شد: ایران نیز جزو امضاکنندگان این پیمان بوده و حفاظت از میراث‌فرهنگی و مبارزه با قاچاق این آثار از اهداف مشترک‌ بین دو کشور ایران و سوئیس است.

کاردار سوئیس در تهران اضافه کرد: بر اساس قانون سوئیس اموال مصادره‌شده باید به کشور اصلی بازگردانده شود که استرداد این آجرها در همین راستا انجام شده است.

او با خوشحالی از نمایش این بخش از میراث‌فرهنگی ایران، این اقدام را خشتی دیگر از روابط بین دو کشور ایران و سوئیس دانست.احمد رحمانی ـ رییس شورای شهر بوکان ـ نیز بیان کرد: شهرستان بوکان در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و کردنشین است. مردم این منطقه به آثار باستانی خود علاقه‌مندند و اگر این نمایشگاه در بوکان برگزار شود، مورد استقبال ویژه‌ای قرار می‌گیرد.

او همچنین از همکاری‌ و تلاش‌های کشور سوئیس، وزارت امور خارجه و موزه ملی ایران برای بازگرداندن این آثار ارزشمند به زادگاه اصلی قدردانی کرد و افزود: مردم‌ شریف بوکان برای بازدید این نمایشگاه مشتاق هستند. برای برگزاری این نمایشگاه در زودترین زمان ممکن در بوکان اعلام آمادگی می‌کنیم و نهایت همکاری‌ را در این راستا خواهیم داشت.

انور حبییب‌زاده بوکانی ـ نمایده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی ـ نیز این اشیاء را شناسنامه مردم ایران و بوکان دانست و بیان کرد: امیدوار است این آثار در بوکان و مناطق کردنشین به نمایش گذاشته شود.

آجرهای لعابدار بوکان متعلق به پادشاهی مانا حدود سه‌هزار سال پیش است که از محوطه قلایچی بوکان در هفت کیلومتری شمال شرق بوکان در جنوب آذربایجان غربی به دست آمده است. ۵۱ قطعه از این آجرها در دهه ۱۳۶۰ خورشیدی، غیرمجاز از سوی یک خانواده ایرانی به بندر چیاسو در مرز سوئیس ـ ایتالیا منتقل شده بود. این مجموعه پس از طی سه دهه روند حقوقی با مشارکت کشور سوئیس و دستگاه دیپلماسی در ۲۹ آذرماه ۱۳۹۹ به موزه ملی ایران بازگردانده شد.

در پایان مراسم افتتاحیه، از کاتالوگ نمایشگاه آجرهای لعابدار بوکان استردادی از کشور سوئیس و کتاب «معماری قلایچی» رونمایی شد.

نمایشگاه آجرهای لعابی تا ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ برای بازدید عموم در موزه ملی برپا است. موزه ملی در خیابان سی‌تیر تهران واقع شده است.