انتخابات ونزئلا؛ مادورو بر پارلمان استیلا یافت

17/09/1399 02:28 ب.ظ

نتیجه انتخابات پارلمانی در ونزوئلا که برغم نرخ بالای عدم مشارکت با پیروزی احزاب حامی نیکلاس مادورو به پایان رسید از قدرت گرفتن بیشتر رئیس جمهوری این کشور حکایت دارد بیشتر بخوانید🔽

رئیس شورای ملی انتخابات در ونزوئلا روز دوشنبه اعلام کرد که ائتلاف حامی نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری این کشور بیش از ۶۷ درصد از پنج میلیون و دویست هزار رای ریخته شده به صندوق‌ها را از آن خود کرده است. رئیس شورای ملی انتخابات ونزوئلا اما در خصوص نحوه توزیع ۲۷۷ کرسی پارلمان که قرار بود بر اساس رای بیست میلیون ثبت نام کننده در انتخابات بین احزاب و جناح‌های سیاسی تقسیم شود، توضیحی نداد.

AP Photo انتخابات پارلمانی ونزوئلا زیر سایه تحریم اپوزسیون برگزار شدگفتنی است خوان گوایدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا که حکومت نیکلاس مادورو را نامشروع و غیرقانونی می‌داند پیش‌تر خواستار تحریم انتخابات قانون‌گذاری در کشورش شده بود.

همزمان، دعوت احزاب اصلی اپوزیسیون برای «درخانه ماندن» شهروندان به صورتی کم سابقه مورد استقبال قرار گرفت تا نرخ بسیار بالای ۶۹ درصدی عدم مشارکت در این انتخابات به ثبت برسد. خوان گوایدو، رهبر مخالفان دولت ونزوئلا که حمایت بیش از پنجاه کشور از جمله ایالات متحده را به همراه دارد و خود را رئیس جمهوری موقت کشورش معرفی کرده، معتقد است که عدم مشارکت گسترده در انتخابات قانون‌گذاری از پیش کاملا مشهود بود.

به گفته آقای گوایدو «انتخابات روز یکشنبه نشان داد که مردم ونزوئلا به مادورو و رویکرد همراه با کلاه‌برداری‌ و تلقب او پشت کرده‌اند.» اپوزیسیون ونزوئلا در جریان انتخابات قانون‌گذاری سال ۲۰۱۵ که به سلطه پانزده ساله چاویست‌ها بر پارلمان این کشور پایان داد تا میزان ۷۱ درصد در فرایند رای‌گیری مشارکت کرده بودند. headtopics.

ادامه مطلب:
euronews_pe »

انتخابات اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان؛ آرمین لاشت به‌عنوان جانشین مرکل انتخاب شدآنگلا مرکل گفته برای ادامه صدراعظمی نامزد نخواهد داشت. عاملی که می تواند راه آقای لاشت ۵۹ ساله را برای تبدیل شدن به شخص اول سیاسی آلمان در انتخابات سپتامبر آینده هموار کند. بیچاره چیزها...

مخاطب صحبت رهبری درباره مشارکت در انتخابات که بود؛ از شورای نگهبان تا اصلاح‌طلبان معتدل/ اصلاح‌طلبان درباره تاثیر نظارت استصوابی بر نرخ مشارکت بزرگنمایی می‌کنند/ کسانی که در فتنه بودند نباید انتظار تایید صلاحیت داشته باشند/ مشارکت برای رهبری «اهم» و انتخاب اصلح برای ایشان «مهم» استرئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره مخاطب آخرین بیانات رهبر انقلاب در 22 بهمن گذشته پیرامون مشارکت در انتخابات گفت: این صحبت‌ها هم پیامی به دوستان معتدل اصلاح‌طلب بود که رهبری موافق حضور همه‌جانبه آنها در انتخابات است و هم پیامی به شورای نگهبان درباره اهمیت برگزاری انتخابات با مشارکت بالا و هم پیامی برای برخی از دوستان اصولگرا که منتظرند تا فقط برای آنها فرش قرمز پهن شود. کبک های مدعی که سر در برف کرده اند و خود را به کوری زده اند. نتیجه استصوابی را در انتخابات مجلس نمی خواهند ببینند. فعلا دنیا به کامشان است. امید که روزی از گرسنگی بمیرند.

امنیت انتخابات ۱۴۰۰ برعهده پلیس است/ امیدواریم مردم فردی را انتخاب کنند که روی پای خودش بایستدفرمانده ناجا با بیان اینکه امنیت انتخابات ۱۴۰۰ برعهده ما است، گفت: انشالله انتخابات امن و پرشوری خواهیم داشت و مردم کسی را انتخاب کنند که روی پای خودش بایستد و با روحیه جهادی به آنها خدمت کند و بتوانیم مانند گذشته در مقابل قلدری‌های آمریکا بایستیم.

نارضایتی و گلایه از سوءمدیریت‌ها نباید به «عدم مشارکت» در انتخابات منجر شود/ در مقابل مشکلات باید «رویه فعالانه» را انتخاب کنیم نه «رویه منفعلانه»نماینده خمینی‌شهر در مجلس یازدهم گفت: انسانی که از «رویه فعال» پیروزی می‌کند به‌جای «رویه منفعلانه» درچنین شرایطی به صحنه می‌آید و اوضاع را به نفع خود و دیگران عوض می‌کند. لذا اگر مردم بخواهند رویه‌ها و اشتباهات گذشته و سوءمدیریت‌ها عوض شود چاره‌ای جز این نیست که به صحنه بیایند، در انتخابات شرکت کنند. غلط زیادی میکنند این آقا از فقر و بدبختی مردم کوبا خبر ندارد برایش رای مردم م هم و نیست بلکه انتخابات مانند یک رفراندم است جهت مشروعیت نظام

انتخاب خاتمی و احمدی‌نژاد و روحانی مثل بارداری ناخواسته بود/ با پدیده‌های انتخاباتی نمی‌توان مملکت اداره کرد/ فقدان انتخابات در قالب و فضای حزب یعنی همین دولت‌های بی‌برنامه ما!محسن کوهکن، عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین:انتخاب خاتمی و احمدی‌نژاد و روحانی مثل بارداری ناخواسته بود/ هیچ یک از آقایان نه خاتمی نه احمدی‌نژاد و نه روحانی هیچ برنامه‌ای برای اداره کشور نداشتند اونا همه بارداری ناخواسته بودند امثال خود کوهکن بچه هاش باشه حالا ویار نکنی سقطتش کنی حالا رئیس جمهوری بعد ، با برنامه قبلی کیچه کسانی ا؟ باردار شده ؟

به گفته این مسئول برگزاری انتخابات در ونزوئلا آندسته از احزاب اپوزیسیون که در انتخابات شرکت کرده بودند تنها ۱۸ درصد آرا را کسب کرده‌اند.

رئیس شورای ملی انتخابات ونزوئلا اما در خصوص نحوه توزیع ۲۷۷ کرسی پارلمان که قرار بود بر اساس رای بیست میلیون ثبت نام کننده در انتخابات بین احزاب و جناح‌های سیاسی تقسیم شود، توضیحی نداد.AP Photo

انتخابات پارلمانی ونزوئلا زیر سایه تحریم اپوزسیون برگزار شدگفتنی است خوان گوایدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا که حکومت نیکلاس مادورو را نامشروع و غیرقانونی می‌داند پیش‌تر خواستار تحریم انتخابات قانون‌گذاری در کشورش شده بود.

همزمان، دعوت احزاب اصلی اپوزیسیون برای «درخانه ماندن» شهروندان به صورتی کم سابقه مورد استقبال قرار گرفت تا نرخ بسیار بالای ۶۹ درصدی عدم مشارکت در این انتخابات به ثبت برسد.

خوان گوایدو، رهبر مخالفان دولت ونزوئلا که حمایت بیش از پنجاه کشور از جمله ایالات متحده را به همراه دارد و خود را رئیس جمهوری موقت کشورش معرفی کرده، معتقد است که عدم مشارکت گسترده در انتخابات قانون‌گذاری از پیش کاملا مشهود بود.

به گفته آقای گوایدو «انتخابات روز یکشنبه نشان داد که مردم ونزوئلا به مادورو و رویکرد همراه با کلاه‌برداری‌ و تلقب او پشت کرده‌اند.»

اپوزیسیون ونزوئلا در جریان انتخابات قانون‌گذاری سال ۲۰۱۵ که به سلطه پانزده ساله چاویست‌ها بر پارلمان این کشور پایان داد تا میزان ۷۱ درصد در فرایند رای‌گیری مشارکت کرده بودند.

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه دولت کنونی ایالات متحده روز یکشنبه با انتشار توییتی انتخابات قانون‌گذاری در ونزوئلا را به «حقه و خیمه‌شب بازی» تشبیه کرده بود.

وزیر خارجه آمریکا در این پیام تاکید کرد: «نتایج اعلام شده از سوی دولت نامشروع نیکلاس مادورو منعکس کننده خواست و اراده مردم این کشور نیست.»

این موضع قابل پیش‌بنی در مقابل واکنش وزیر امور خارجه ونزوئلا را به همراه داشت که همتای آمریکایی خود را یک «زامبی» توصیف کرد.

خورخه آرئازا سپس با اشاره به شکست دونالد ترامپ در انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایالات متحده نوشت که امیدوار است «دیپلماسی خیلی زود به وزارت امور خارجه آمریکا و کاخ سفید باز گردد.»

واکنش منفی کشورهای آمریکایی به نتیجه انتخابات ونزوئلا

علاوه بر واشنگتن، سازمان کشورهای آمریکایی نیز اعتبار انتخابات قانون‌گذاری در ونزوئلا را زیر سوال برد و اعلام کرد که نتیجه این انتخابات را که اتحادیه اروپا خواستار به تعویق‌ افتادن آن بود به رسمیت نمی‌شناسد و آنرا فاقد شفافیت و اعتبار می‌داند.

از سوی دیگر ارنستو آراخو، وزیر امور خارجه برزیل انتخابات قانون‌گذاری ونزوئلا را «مضحکه انتخاباتی» نامید و یادآور شد که «دیکتاتوری نیکلاس مادورو با این انتخابات در پی مشروعیت بخشیدن به قدرت خود بوده است.»

کشورهای کانادا، کلمبیا، کاستاریکا و پاناما نیز روز یکشنبه اعلام کردند که نتیجه انتخابات قانون‌گذاری در ونزوئلا را به رسمیت نمی‌شناسند.