انتشار کاریکاتورهای پیامبر ‌مسلمانان در فرانسه؛ آزادی بیان یا توهین؟

07/08/1399 01:46 ب.ظ

انتشار کاریکاتورهای پیامبر ‌مسلمانان در فرانسه؛ آزادی بیان یا توهین؟ گزارش یورونیوز را بخوانید🔽

پیامدهای انتشار دوباره کاریکاتورهای پیامبر اسلام و تاکید امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه بر عدم عقب‌نشینی کشورش از انتشار این کاریکاتورها باعث شده است تا بار دیگر بحث‌هایی بر سر حد و مرزهای احتمالی «آزادی بیان»، «توهین به مقدسات» و «لزوم تسامح» مطرح شود. نشریه فکاهی «شارلی ابدو» که تعداد زیادی از اعضای تحریریه آن پنج سال پیش در جریان حمله ای مسلحانه به محل دفتر این مجله کشته شدند دو ماه پیش تصمیم گرفت تا همزمان با برگزاری دادگاه متهمان به نقش آفرینی در آن حمله بار دیگر کاریکاتورهای پیامبر...

نشریه فکاهی «شارلی ابدو» که تعداد زیادی از اعضای تحریریه آن پنج سال پیش در جریان حمله ای مسلحانه به محل دفتر این مجله کشته شدند دو ماه پیش تصمیم گرفت تا همزمان با برگزاری دادگاه متهمان به نقش آفرینی در آن حمله بار دیگر کاریکاتورهای پیامبر اسلام را منتشر کند.

این اقدام «شارلی ابدو» در ابتدا منجر به حمله یک مرد چاقو به دست به محل سابق تحریریه این نشریه شد. چند هفته بعد از این حادثه یک نوجوان ۱۸ ساله چچنی‌تبار در حومه پاریس سر معلمی که کاریکاتورهای پیامبر اسلام را سر کلاس درس نشان داده بود، برید.

پیامدهای انتشار دوباره کاریکاتورهای پیامبر اسلام و تاکید امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه بر عدم عقب نشینی کشورش از انتشار این کاریکاتورها باعث شده است تا بار دیگر بحث هایی بر سر حد و مرزهای احتمالی «آزادی بیان»، «توهین به مقدسات» و «لزوم تسامح» مطرح شود. headtopics.

ادامه مطلب:
euronews_pe »

سواستفاده از ازادی بیان! قطعا توهین هست خب حتی کاریکاتور حضرت عيسی ع هم باشه ولی جواب به نظرم بی تفاوتی باشه نه چیزی دیگر.... آزادی بیان ،توهین نیست ،نظرم اینه .این آقا برای ۱ میلیارد پیامبره برای ۷ میلیارد دیگه انسانه . انسان هم قابل انتقاده توهین کردن، تهمت زدن، دروغ گفتن یک حق نیست یک نظر داشتن نیست! یک ظلم است، اما پاسخشان خشونت نیست که اگر کسی چنین کرد ، عملش محکوم است. انقلاب فرانسه هم ضد شاه بود هم ضد کلیسا! انجا گاهی کسانی بنام انتقاد، تهمت و توهین نسبت به ادیان میزنند! میبایست استدلال بدون زور داشت

معلومه که توهین بوده، این چیزی نیست که مسلمانان به راحتی ازش بگذرن بدون شک کسانی که این کار رو کردن و دولتی که از این کار حمایت کرده جزاء کارشون رو خواهند دید، وقتی توان مقابله با تفکری برتر از تفکر باطل خودشون رو ندارن شروع به توهین و استهزاء میکنن، غافل از اینکه حق نابود نمیشه توهین برای پیامبر که نزدیک به دو میلیارد جمعیت نفوس جهان پیرو او است یعنی حضرت محمد مصطفی (ص) این آزادی بیان نه بلکه بی فرهنگی غربی بخصوص جامعه اروپایی را نشان می‌دهد . فرهنگ توهین بر دیگر ادیان در هیچ دین واقعی دیگر نبوده نه در عیسویت نه در یهودیت .

توهین محض! این به ریش ما خندیدن است بی احترامی چه نوع ایدئولوژی هست؟اون هم به رهبر که میلیون ها انسان او را ستایش میکنند پس این آزادی بیان نه آزادی تنفر و بی احترامی به مقدسات هست! ShameOnYouMacron بنظرم اینایی که بجای تبلیغ تفکرات خودشون بدنبال سرکوب تفکرات و توهین به دین و آیین سایرین هستن و مثلاً بدنبال سوزاندن کتاب های سایر ادیانند چندان جای دفاع ندارند.

ایران کاردار فرانسه را در اعتراض به کاریکاتورهای پیامبر اسلام احضار کردوزارت امور خارجه ایران از واکنش «نابخردانه» مقامات فرانسوی به «اقدام افراط‌گرایان» انتقاد کرد. فردا چنتا گروگان هم میگیرند و حکم اعدام هم صادر میکنند ایران یادش نبودا ، زیاد شلوغ کردن تازه فهمید ای بابا یه واکنشی بده حالا عوضش آشغال پژو میدن مساله کاریکاتور حل میشه

۲ - در حالی که کاریکاتور پیامبر یک میلیارد و چند صد میلیون نفر آزادی بیان است .. همانطور که قرآن میفرماید ( ساء ما تحكمون ) توهین مطلق ۱ - چرا فرانسه قرارداد همکاری با صاحب موریتانیایی این کاریکاتور را فسخ کرد .. گفتند که به شخصیتهای رسمی کشور توهین شده است خب یعنی کاریکاتور ماکرون که بیشتر از ۱۰ سال با یک زن شوهردار رابطه نامشروع داشته است توهین است ..

واقعیت اینه گفتن، آزادی بیان، ولی لااقل به ادیان الهی با میلیارد ها پیرو باید احترام گذاشت. این که تصویری رو مضحکه کنیم اسمش ازدی بیان نیست. توهین از نوع آزادی بیان! مکرون همان بهتر که پشت حزب الله و ج اسلامی دربیاد یعنی یک نمونه از توحش نوع غربیش . شلوغش کردن! آزادی بیان به این چیزا نیست! اگه آدمها همدیگرو خوب درک کنن نه کسی با اعتقادات کسی بازی میکنه نه کسی میاد آدم کشی راه میندازه! درضمن مسلمون ها منطق آزادی بیان رو در بی احترامی به مقدساتشون نمیبینن پس سعی نکنید با این جماعت ور برید!!!

بحث و گفتگو معنایش توهین و فحاشی و خودبرتر بینی نژاد پرستانه نیست!پلی که ایشان بعنوان ارتباط بین فرهنگها برای عبور از آن دعوت میکنید با مواد منفجره خطرناکی مهندسی شده است! این سراسر توهین است،و با احساسات مسلمانان صدمه وارد کردن است،فرانسه در سابق نیز همچو کار ها را انجام داده،و با این کارها فقط برای خودش مشکل ایجاد می‌کند،☹️

آزادى بيانتونو با تاريخ غارتگرى و استعمار فرانسه بيان كنيد. انگ تروريست هم بيشتر به خودتون مياد تا مسلمونا. مسلمون اگر تروريست بود حقوق انسانهاى رنگين پوست و سفيد پوست را يكى نميدانست. نه مثل شما لجنا كه به سياها به چشم بوگندو و برده نگاه ميكنيد

رهبر شورای مسلمانان فرانسه: مسلمانان در این کشور تحت فشار نیستندمحمد موسوی، رهبر شورای مسلمانان فرانسه، در واکنش به سخنان اردوغان مبنی بر بایکوت محصولات فرانسوی، از هم دینی ها خود خواست منافع ملی را در اولویت قراردهند. بقیه مسلمانان جهان تحت فشارند.. وقتی رفتند فرانسه دیگه تحت فشار نیستند تا آزادانه سر ببرند!! پس کاه و یونجه شون زیاد شده زتدگی راحت و آروم به این وحوش نیومده جنبه زندگی تو اروپا رو نداری هررری عربستان کنار قبر خود محمد و بتکده الله عین سگ زندگی کن اعترافات اجباری، سمن ها کی به این دست اعترافات اجباری اعتراض می کنند؟ یا شاید سمن ها نهادهایی در واقع خصولتی هستند؟

سرلشکر باقری: دولتمردان فرانسه بازی خطرناک توهین به عقاید مسلمانان را کنار بگذارندرئیس ستادکل نیروهای مسلح در اظهاراتی مواضع اسلام ستیزانه رئیس جمهور فرانسه و حمایت او از انتشار کاریکاتورهای موهن علیه رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم را محکوم کرد. مسلمانان نیز باید از خشونت و کشتن دگر انديشان دست بردارند حتما عیالش در فرانسه برای سربازان راه قدس ج.‌ق. میزنه،‌از برگشت ع.‌ی.ا.ل.ش. نگرانه حقیقت داستان اینست که سازمان ملل ازهدف اصلیش صلح ارامش وو...قضاوتهای حق حقیقی منحرف شده به انحصار و اشغال و تسخیر استعمارجهانی در امده و استعمارجهانی دنبال تشگیل حکومتهای جعلی مثل اسرائیل و ارمنستانهاست تا کشورهای تورکان و مسلمانان و آزادیخواهان را نابودکند که قابل قبول نیست

فرانسه به شهروندانش در کشورهای اسلامی هشدار دادوزارت خارجه فرانسه در پی برگزاری تجمع هایی که در اعتراض به حمایت رئیس جمهور فرانسه از انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام برگزار می‌شود، با صدور اطلاعیه‌ای از فرانسوی‌ها خواسته شده است تا از محل‌های تجمع‌های اعتراضی مسلمانان دوری کرده و از توصیه‌های سفارتخانه‌های فرانسه در کشورهای اسلامی پیروی کنند.

سیاستمدار هلندی: حمله به مسلمانان در فرانسه نگران‌‌کننده استآرنود ون دورن از رهبران پیشین حزب راست افراطی «آزادی» هلند که از این حزب جدا شده و به دین اسلام گرویده است٬ به اظهارات اسلام‌ستیزانه رئیس‌جمهور فرانسه واکنش نشان داد. - خبرگزاری آناتولی

اندونزی سفیر فرانسه در جاکارتا را احضار کردوزارت خارجه اندونزی ضمن محکوم کردن اظهارات توهین آمیز رئیس جمهور فرانسه درباره اسلام٬ سفیر این کشور در جاکارتا را فراخواند. - خبرگزاری آناتولی

انتشار دوباره کاریکاتورهای مجله «شارلی ابدو» از پیامبر اسلام نه تنها در هفته های گذشته منجر به دو حمله جداگانه در فرانسه شد بلکه این روزها ابعادی جهانی و دیپلماتیک پیدا کرده است.

نشریه فکاهی «شارلی ابدو» که تعداد زیادی از اعضای تحریریه آن پنج سال پیش در جریان حمله ای مسلحانه به محل دفتر این مجله کشته شدند دو ماه پیش تصمیم گرفت تا همزمان با برگزاری دادگاه متهمان به نقش آفرینی در آن حمله بار دیگر کاریکاتورهای پیامبر اسلام را منتشر کند.

این اقدام «شارلی ابدو» در ابتدا منجر به حمله یک مرد چاقو به دست به محل سابق تحریریه این نشریه شد. چند هفته بعد از این حادثه یک نوجوان ۱۸ ساله چچنی‌تبار در حومه پاریس سر معلمی که کاریکاتورهای پیامبر اسلام را سر کلاس درس نشان داده بود، برید.

پیامدهای انتشار دوباره کاریکاتورهای پیامبر اسلام و تاکید امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه بر عدم عقب نشینی کشورش از انتشار این کاریکاتورها باعث شده است تا بار دیگر بحث هایی بر سر حد و مرزهای احتمالی «آزادی بیان»، «توهین به مقدسات» و «لزوم تسامح» مطرح شود.

بسیاری از شهروندان و همچنین برخی از رهبران و مقامات کشورهای مسلمان چنین موضع رئیس جمهوری فرانسه را توهین به دین و پیامبر خود تلقی کرده‌اند.اکنون دوره‌ای از سوءتفاهم‌ها است که فرهنگ‌ها با یکدیگر روبرو می‌شوند اما درکی از یکدیگر ندارند. اما کاریکاتور دقیقا به همین درد می‌خورد. ما با کاریکاتورهایمان [بین فرهنگ‌ها] پل می‌سازیم.طراح باسابقه کاریکاتور در فرانسه

پلانتو، طراح کاریکاتورهای روزنامه لوموند در فرانسه در گفتگو با یورونیوز می گوید: «من دنبال عذرخواهی نیستم بلکه می خواهم مبارزه کنم. همچنان نباید هیچ چیز را ممنوع کنیم، همه موضوع ها باید با آرامش مطرح شوند اما در عین حال باید به دیگران بفهمانیم که هدف ما تحقیر آدمها نیست. واضح است که کاریکاتوریست های دانمارکی و کاریکاتوریست های شارلی ابدو هرگز نمی خواستنند یک میلیارد مسلمان را تحقیر کنند اما ماجرا این گونه درک شد زیرا سوءاستفاده از ماجرا جواب داد.»

کودک پاکستانی در تظاهرات علیه انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام در سال ۲۰۱۵این طراح مطرح کاریکاتورها در فرانسه نزدیک به ۵۰ سال است که با روزنامه لوموند همکاری می کند. او که نام اصلی اش ژان پلانتیورو است طی دهه های اخیر با نگاهی نقادانه و طنزآمیز در طراحی های خود به تحولات سیاسی و اجتماعی فرانسه پرداخته است.

پلانتو در مورد کاریکاتوری که برای ادای احترام به معلم کشته شده در حومه پاریس کشیده است می گوید: «این کاریکاتور برای مراسم یادبود معلم سر بریده شده در دانشگاه سوربون بود. یک دانش آموز [در کاریکاتور] حضور دارد و سوالاتی برایش مطرح می شود.»

ادای احترام به معلم فرانسوی در محیط نمادین آزادی اندیشه

مدافعان «آزادی بیان» در فرانسه بر این باور هستند که طراحان کاریکاتورها حق دارند هر طور که صلاح می دانند به موضوعات مختلف بپردازند. با این حال برخی نیز این پرسش را مطرح می کنند که حد و مرزها کجاست؟

امروز اگر می‌خواهیم در این مبارزه پیروز شویم و از ارزش‌هایمان دفاع کنیم باید بردبار و دلسوز باشیم. همه ما باید آن چیزی باشیم که تروریست‌ها از آن نفرت دارند.معلم زبان انگلیسی در یکی از حومه‌های فقیرنشین پاریس

گابریل لاتانزیو، معلم زبان انگلیسی در یکی از حومه های فقیرنشین پاریس می گوید: «بخش پیشروی سیاست در قرن نوزدهم بر این باور بود که تحریک آمیز و خنده دار بودن از نظر سیاسی یک پیشرفت محسوب می شود. در بسیاری از جریان های سیاسی کنونی نیز این برداشت دیده می شود. فمینیست ها هم این کار را انجام می دهند، آنها هم گاهی [کار] تحریک آمیز و زننده و خنده دار انجام می دهند. امری که از بسیاری جهات می تواند به پیش بردن یک کارزار کمک کند. اما امروز اگر می خواهیم در این مبارزه پیروز شویم و از ارزش هایمان دفاع کنیم باید بردبار و دلسوز باشیم. همه ما باید آن چیزی باشیم که تروریست ها از آن نفرت دارند.»

در مقابل اما پلانتو بر این باور است که عقب نشینی از انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام نشان دهنده «تسامح» فرانسه نخواهد بود. او می گوید: «اکنون دوره ای از سوءتفاهم‌هاست که فرهنگ ها با یکدیگر روبرو می شوند اما درکی از یکدیگر ندارند اما کاریکاتور دقیقا به همین درد می خورد. ما با کاریکاتورهایمان [بین فرهنگ ها] پل می سازیم. در نهایت هم مطمئنم که فرهنگ پیروز خواهد شد، دموکراسی غلبه خواهد کرد و بحث و گفتگو موفق می شود.»