در گزارش این خبرگزاری آمده است: «فیفا میگوید فدراسیون فوتبال ایران حامی حضور بانوان این کشور در استادیومها برای تماشای بازیهای مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر است اما هنوز به صدور یک سری مجوزها از سوی دولت نیاز دارد.
»
این یعنی فدراسیون فوتبال ایران و در راس آن، «مهدی تاج» بار دیگر «حاکمیت» ایران را پیش روی فیفا قرار داده و از «نظام» ایران به عنوان عامل بازدارنده در حضور زنان در ورزشگاههای کشور یاد کرده است. فدراسیون جهانی فوتبال پیش از این هم خبر داده بود که فدراسیون ایران تاکنون دو نامه در راستای تلاشهایش برای حل و فصل مشکل ورود زنان به ورزشگاههای ایران ارسال کرده است.
فیفا طی نامهای رسمی به فدراسیون فوتبال ایران، اعلام کرده بود که روز ۲۴ تیرماه آخرین مهلت برای رفع ممنوعیت ورود زنان به تمامی ورزشگاههای ایران است. اما فدراسیون ایران فعلا روی حضور زنان در بازیهای ملی با فدراسیون جهانی بحث میکند. headtopics.com
در ادامه گزارش آسوشیتدپرس آمده است: «فیفا در تلاش است که با تعامل با مقامات ایرانی، موانعی که برای ورود بانوان به ورزشگاه وجود دارد را برطرف کند.
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» خبر داده که فدراسیون جهانی فوتبال از روند تلاشهای ایران برای حضور زنان در ورزشگاههای فوتبال ابراز رضایت کرده است.
در گزارش این خبرگزاری آمده است: «فیفا میگوید فدراسیون فوتبال ایران حامی حضور بانوان این کشور در استادیومها برای تماشای بازیهای مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر است اما هنوز به صدور یک سری مجوزها از سوی دولت نیاز دارد.»
این یعنی فدراسیون فوتبال ایران و در راس آن، «مهدی تاج» بار دیگر «حاکمیت» ایران را پیش روی فیفا قرار داده و از «نظام» ایران به عنوان عامل بازدارنده در حضور زنان در ورزشگاههای کشور یاد کرده است.
فدراسیون جهانی فوتبال پیش از این هم خبر داده بود که فدراسیون ایران تاکنون دو نامه در راستای تلاشهایش برای حل و فصل مشکل ورود زنان به ورزشگاههای ایران ارسال کرده است.
فیفا طی نامهای رسمی به فدراسیون فوتبال ایران، اعلام کرده بود که روز ۲۴ تیرماه آخرین مهلت برای رفع ممنوعیت ورود زنان به تمامی ورزشگاههای ایران است. اما فدراسیون ایران فعلا روی حضور زنان در بازیهای ملی با فدراسیون جهانی بحث میکند.
در ادامه گزارش آسوشیتدپرس آمده است: «فیفا در تلاش است که با تعامل با مقامات ایرانی، موانعی که برای ورود بانوان به ورزشگاه وجود دارد را برطرف کند. اگرچه ماه نوامبر سال گذشته تعدادی از بانوان مجوز حضور در ورزشگاه آزادی برای تماشای بازی فینال لیگ قهرمانان آسیا را دریافت کردند؛ مسابقهای که "جیانی اینفانتینو"، رییس فیفا نیز از نزدیک شاهد آن بود.»
جیانی اینفانتینو، رییس فدراسیون جهانی فوتبال به این خبرگزاری گفته است: «مهدی تاج آخرین بار به ما گفت این موضوع توسط وزیر ورزش و جوانان کشور در حال بررسی است.»
امروز(جمعه) رییس فدراسیون فوتبال ایران در گفتوگو با برنامه تلویزیونی «ورزش و مردم» در مورد وضعیت ورود زنان به ورزشگاههای ایران و حساسیتهای فدراسیون جهانی، پاسخی گنگ و نامعلوم داد. او گفت: «کشور با این موضوع برخورد عقلانی میکند و پاسخ خوبی توسط مسوولان ذیربط داده شده است. فدراسیون این پاسخ را منعکس کرده است. در مجموع، شرایط خوبی برای ایجاد شرایط خانوادگی برای مقدماتی ۲۰۲۲ قطر وجود دارد که اگر همه شرایط ورزشگاهها فراهم شود، همه را متقاعد میکند. اگر الزامات موردنظر به موقع انجام شود، ما را امیدوار میکند تا بتوانیم خانوادهها را در آینده به ورزشگاهها راه بدهیم.»
به نظر میرسد مهدی تاج در پاسخ نامفهوم خود در صداوسیما، در پی راضی نگه داشتن تمامی طرفین این دعوا است.
یک سوی این دعوا، فدراسیون جهانی فوتبال قرار گرفته است که در نامه یک ماه قبل خود، اولتیماتوم نهایی را به ایران داده بود. در این نامه که روز هجدهم ماه ژوئن به دفتر ریاست فدراسیون فوتبال ایران رسید، به صورت شفاف تذکر داده شده بود: «فدراسیون فوتبال ایران تا ۲۴ تیرماه، زمان برگزاری مسابقات مقدماتی جامجهانی ۲۰۲۲، فرصت دارد شرایط حضور زنان در همه ورزشگاههای ایران را فراهم کند.»
فیفا در نامهای که به صورت مستقیم به امضای شخص جیانی اینفانتینو رسیده، تاکید کرده است که این فرصت برای ورود «بدون قید و شرط» تمامی زنان به تمامی ورزشگاههای ایران است.
تاکید فیفا روی تمامی ورزشگاهها، یعنی درهای هیچ ورزشگاهی در هیچ رقابتی نباید به روی زنان ایرانی بسته بماند.
سوی دیگر این دعوا، زنان ایرانی نشستهاند که طی سه ماه اخیر بیش از ۱۰۰ هزار ایمیل برای فدراسیون جهانی فوتبال ارسال کردهاند. تعدادی از این ایمیلها هم برای «کمیته جهانی المپیک»(IOC) ارسال شدهاند.
کمیته جهانی المپیک بالاترین نهاد ورزشی است که نقش نظارتی روی تمامی فدراسیونهای بینالمللی دارد. این کمیته سعی کرده است با فشار آوردن روی فیفا، راههای فرار و لابی ایران با فدراسیون جهانی فوتبال را ببندد.
اما سوی دیگر، تندروهای مذهبی ایران نشستهاند. روز ۲۸مرداد سال ۱۳۹۷، خبرگزاری «ایسنا» از «ناصر مکارم شیرازی»، مرجع تقلید شیعیان در مورد حضور زنان در ورزشگاههای فوتبال سوال کرد. پاسخ مکارم شیرازی به این شرح بود: «جو حاکم در ورزشگاهها برای حضور زنان مناسب نیست و شکی نیست که اختلاط جوانان و آزاد بودن آنها سرچشمه مشکلات زیادی از نظر اخلاقی و اجتماعی میشود. اضافه بر این، در بعضی انواع ورزش، مردان پوشش مناسبی در برابر زنان ندارند. بنابراین، لازم است از حضور در این برنامهها خودداری کنند؛ به خصوص این که این برنامهها را از رسانهها میتوانند ببینند و حضور آنها ضرورتی ندارد.»
نمونه چنین مخالتهایی هم از سوی «احمد علمالهدی»، نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی بارها دیده شده است. علمالهدی حضور زنان در ورزشگاهها را نشانه مطلقی از «ابتذال» میداند.
تفکرات مهدی تاج از همین تندروهای مذهبی دور نیست. سوابق او در سپاه پاسداران نشان میدهد که از ابتدای انقلاب با همین شکل تفکر همراه و هم قدم بوده است.
تاج بازنشسته سپاه است و از لشکر «امام حسین» اصفهان بازنشسته شده است. او در عین حال، مهمترین نیروی اطلاعات سپاه در ورزش ایران طی سه دهه اخیر بوده و هست.
مهدی تاج سال ۱۳۹۶ و پس از بازی ایران مقابل سوریه، به خبرنگاران گفته بود: «ورود زنان به ورزشگاهها دغدغه ما نیست.»
اگر فشارهای فدراسیون جهانی فوتبال نبود، باز هم تاج قدمی برای حضور یک زن در ورزشگاههای ایران برنمیداشت.