«الن مک لارنی» عضو هیئت رئیسه انستیتو مطالعات اسلامی آمریکا معتقد است که زنان در سرزمینهای اسلامی، آموختهاند که چگونه هم مسلمان باشند و هم از حقوق طبیعی خود دفاع کنند و این ظرافت را بدون خشونت دنبال کنند. بخشی از پاسخ این پرسش را دکتر «الن مک لارنی» استاد کرسی مطالعات اسلامشناسی دانشگاه دوک کارولینای شمالی و عضو هیئت رئیسه انستیتو بینالمللی مطالعات اسلامی آمریکا، در گفتگویش با ایلنا، عرضه میکند.
تحقیقات وی که پیرامون مفهوم قدرت نرم و رفتارشناسی زنان در سرزمینهای اسلامیست، کوشیده تا تصویری با عینک نزدیکبین، از محوریت زنان در تحولات سرزمینهای اسلامی عرضه کند.
شما در کتابتان (زن و کار سیاسی، چشماندازهای اسلامی)، چهره اصلی رفتار سیاسی در اسلام را زنانه و عاری از خشونت دانستهاید. به نظر شما سایر اسلامشناسان هم با شما همنظر هستند؟ اسلامشناسان، بر این موضوع که اسلام دین مهربانیست توافق نظر دارند و تمامی این افراد، اسلام را همانند سایر ادیان ابراهیمی، ادیانی برای تحقق یافتن آرمان جهانی حقوق بشر میدانند. مسیحیت هم مانند اسلام، چهرهای بسیار لطیف دارد و (حضرت) مریم(س)، نمونه برجسته مهربانی زنانه و پیشگامی در شکستن ساختارهای خشک و مردسالارانه سنتی بود که حقوق مردم را، به نام نظم حاکم سنتی پایمال میکردند! در اسلام هم زنان الهامبخشی مثل (حضرت) خدیجه(س) و (حضرت) فاطمه(س)، در امور اجتماعی، پیشگامی گستردهای داشتند و در برابر نظام خشک و مردسالار متعصبانه که از آثار دوران جاهلی برجای مانده بود، برای احقاق حقوق زنان و حقوق اجتماعی ایستادگی کردند.
روزنههایی برای «توسعه ایران» بر پایه «ملیت» | حجت میرزایی
مدتی است باوری من را خوشدل و امیدوار کرده است که اندیشه توسعه در سرزمینمان جوانه زده است. با آنکه همه روندها و رکوردها، نگرانکننده و پرمخاطره مینماید، اما همین حس فراگیر بازندگی در رقابت جهانی و بیآیندهبودن به همان اندازه که ممکن است رخوتانگیز و امیدشکن باشد، میتواند نهیب و تلنگری برانگیزاننده و پیشران برای یافتن روزنه و گریزگاهی از این درماندگی شود. این توسعهخواهی هم رهاییبخش از کمند درماندگی و هم انسجامبخش و وحدتآفرین برای یکپارچگی ایران است. به زبان کوتاه، ما ایرانیان روزنههایی پرسو و چشمنواز برای گشودن راهی به سوی توسعه ملی یافتهایم و به همان اندازه که توسعه در ذهن و زبانمان برجسته میشود، ملیت و وطنخواهی قدرتمندتر و اندیشیدهتر میشود. صدالبته که درخت تنومند و پربار توسعه در 80 سال گذشته در هر جایی روییده و بارور شده، ریشه در ملیت داشته است. ادامه مطلب >>
نگرانی از بروز خشونت های تازه در آمازون در پی قتل یکی از بومیانمقام ها می گویند معدنچیان به شدت مسلح طلا با یورش به یک سکونتگاه بومیان در نقطه ای دورافتاده در شمال برزیل یکی از رهبران این گروه را به ضرب چاقو به قتل رسانده اند. به نظر می رسد این گزارش رسانه ضد بشری بی بی سی هم بیشتر سعی کرده تا رئیس جمهور برزیل را که نظراتش از نظرات بی بی سی فاصله دارد را تخریب کند.هر خواننده دقیقی، در خصوص مقالات و گزارشات این رسانه کثیف،می تواند بفهمد که بی بی سی،تلاشی جز انحراف افکار عمومی ندارد. خدا خیرتون بده ..... بچسبید به همون بومیان آمازون و دست از سر کچل ایران بردارید. AyatollahBBC اینها بدون حکومت یک زندگی طبیعی و انسانی دارند با درد و رنج های خود می سازند ، کاش همانگونه رهایشان کنند!
مسیح علینژاد: آزار زنان برای حجاب مصداق آپارتاید جنسیتی و نقض حقوق زنان استمسیح علینژاد، فعال حقوق زنان و گرداننده کمپین چهارشنبههای سفید، با انتشار ویدئویی از تعقیب یک دختر زشت بد ترکیب کوسو جنده مسیخ
گلچین ویدئوی هفته: از بندبازی در چک تا جشن قدیس محافظ در پاراگوئهدههها علاقمند به بندبازی در جمهوری چک گردهم آمدند تا در جشنوارهٔ ویژهای به اجرای برنامه بپردازند.
بیش از یکهزار نفر در تظاهرات مخالفان در مسکو بازداشت شدند | DW | 27.07.2019با حمله نیروهای پلیس روسیه به تجمع بزرگی که از سوی نیروهای اپوزیسیون در مسکو برگزار شده بود بیش از یکهزار تن از تظاهرکنندگان بازداشت شدند. در این تظاهرات تعدادی از سیاستمداران مخالف دولت نیز شرکت داشتند.
از خمینی و صدام تا تاچر و دنگ شیائو پنگ، ۱۹۷۹ آغاز تاریخ این روزهاسال ۱۹۷۹ تنها سال پیروزی انقلاب اسلامی در ایران نبود. در منطقه و در غرب نیز تحولات بیسابقه شکل گرفتند که همچنان بر روندهای کنونی جهان تاثیرگذارند. از جنبههای مختلفی سال ۱۹۷۹ (از ۱۱ دی ۱۳۵۷ تا ۱۰ دی ۱۳۵۸) نیز به نقطه عطفی در تاریخ معاصر بدل شده و کم نیستند تاریخدانان و کارشناسانی که منشا بسیاری از روندها و فعل و انفعالات معاصر را در رویدادهای این سال میدانند. چنین فرمودند آیت ا.. العظمی بی بی سی لندنی..... نابود انگل لستان
رانش زمین در چین؛ دهها نفر کشته و ناپدید شدندتازهترین آمار تلفات ناشی از رانش زمین در جنوب چین در حالی اعلام شده که باران شدیدی در محل در حال باریدن است. حد اقل ۳۶ نفر جان باختهاند و از سرنوشت ۱۵ نفر از ساکنان محل اطلاعی در دست نیست.