افزایش خانوارهای دارای سرپرست زن در ایران؛ سیستان و بلوچستان رکورددار است

11/10/1400 06:49 ب.ظ

آمار‌های رسمی حاکی است در یک دهه اخیر تعداد خانوارهای دارای سرپرست زن در ایران افزایش داشته و استان سیستان و بلوچستان از این نظر رکوردار است.

آمار‌های رسمی حاکی است در یک دهه اخیر تعداد خانوارهای دارای سرپرست زن در ایران افزایش داشته و استان سیستان و بلوچستان از این نظر رکوردار است. براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی مجلس شورای اسلامی، در حال حاضر بیش از سه میلیون زن سرپرست خانوار در سراسر کشور وجود دارد و آمار‌های به دست آمده نشان می‌دهد که طی ۱۰ سال گذشته، تعداد خانواده‌های دارای سرپرست زن نسبت به مردان ۵۸ درصد افزایش داشته...

براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی مجلس شورای اسلامی، در حال حاضر بیش از سه میلیون زن سرپرست خانوار در سراسر کشور وجود دارد و آمار‌های به دست آمده نشان می‌دهد که طی ۱۰ سال گذشته، تعداد خانواده‌های دارای سرپرست زن نسبت به مردان ۵۸ درصد افزایش داشته است.

سیستان و بلوچستان، گیلان و همدان به ترتیب بیشترین و آذربایجان غربی، کردستان و هرمزگان، به ترتیب کمترین درصد زنان سرپرست خانوار را به خود اختصاص داده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که تنها ۱۴ درصد از این زنان شاغل، و ۶۳ درصد خانه‌دار هستند. همچنین ۱۴ درصد از زنان دارای درآمد، فاقد کار هستند که به نظر می‌رسد درآمد آن‌ها از طریق املاک، فرزندان یا برخی سازمان‌های حمایت‌کننده مانند بهزیستی و کمیته امداد تأمین می‌شود.

در حال حاضر ۹۳ هزار زن سرپرست خانوار در استان سیستان و بلوچستان زندگی می‌کنند که بسیاری از آن‌ها ساکنان روستا‌ها و سکونتگاه‌های غیررسمی هستند، که به دلیل فقدان تحصیلات دانشگاهی و مهارت‌های زندگی، و همچنین شغل مناسب، از امنیت مالی بی‌بهره بوده و در تأمین اصلی‌ترین مایحتاج زندگی خود به شوهران‌شان وابستگی شدید دارند.

ادامه مطلب:
VOA Farsi صدای آمریکا »

چطور اندیشیدن در بستر آموزش و پروش شکل می گیرد چیزی که امروز جامعه دچارش هست از همان کج فهمی است که در لا به لای کتابها یشان این رژیم دیکتاتور قرار داده اند به قشری که بدنه اصلی و تشکیل دهنده و عضو مهم جامعه بشری است یعنی زن یعنی زایش یعنی آفریننده یک انسان بد نیست یک آماری هم از زنانِ آمریکا بدید ، زنانِ ،،،،،،،،،،،،،

دولت برنامه‌ای برای افزایش نرخ بنزین ندارد/در حال بررسی طرح‌های توزیع عادلانه بنزین هستیمرئیس جمهور با اشاره به اینکه دولت برنامه ای برای افزایش نرخ بنزین ندارد، گفت: در حال بررسی طرح هایی هستیم که نحوه توزیع بنزین را عادلانه کند که آن هم فعلا به صورت آزمایشی و محدود اجرا می شود. مشگل ازبیسوادی رییسی نیست وگرنه بقیه اخوندای موجود با خوندن چهارکتاب خودرا باسواد میدونند مشگل ساده لوحی ایشون است که حرف هر احمقی رو باور و اجرا میکنه این کادر اقتصادی درهم رو سوا نکرده ریختن تو پاکت دادن دستش این ننه مرده حالا باکجاش پل بزنه خوب ضربه فنی میشه دیگه آقا رئیسی بگو قیمت بنزین را افزایش نخواهیم داد.وقتی میگی برنامه نداریم ،ییهو دیدی بروبکس اقتصادی بی برنامه قیمت رو افزایش دادن شما هم شنبه خبردار میشی

حجم صادرات ترکیه در نوامبر 33.7 درصد افزایش یافتمیزان صادرات ترکیه در نوامبر با افزایش 33.7 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 21 میلیارد و 506 میلیون دلار رسید. - خبرگزاری آناتولی

بایدن می‌گوید به پوتین در مورد «بهای بسیار سنگین» اقدام علیه اوکراین هشدار داده است🔺بایدن می‌گوید به پوتین در مورد «بهای بسیار سنگین» اقدام علیه اوکراین هشدار داده است ▪️ پرزیدنت بایدن گفت به پوتین هشدار داده اقدام علیه اوکراین عواقبی مانند افزایش حضور آمریکا در اروپا را به همراه خواهد داشت. ⬇️ بیشتر بخوانید: تهدید یک گوزو تنها میتونه ماتحتت باشه پوتين بزرگ مرد كوچك بایدن تنها میتونه با بوی بد معده و زوار در رفته ی ماتحتش پوتین را تهدید کنه.پوتین سگ هاری است با چند قلاده نوچه اخوند و سردار از سوریه تا عراق و یمن...

فارین‌ پالیسی: دولت بایدن می‌داند که دیپلماسی در قبال ایران شکست خورده استنشریه «فارین پالیسی» در گزارشی نوشت، دولت جو بایدن، به این نتیجه رسیده است که به‌رغم تماس مداوم واشینگتن با تهران، این دو کشور احتمالا در مسئله هسته‌ای به

یونیسف: بیشترین آمار مرگ‌ومیر کودکان در افغانستان ثبت شده استیونیسف: بیشترین آمار مرگ‌ومیر کودکان در افغانستان ثبت شده است سازمان ملل متحد اعلام کرد که بیشترین موارد مرگ و میر کودکان در جهان در افغانستان رخ داده است.

ماسک عامل مهمی در پیشگیری از اومیکرون است | DW | 31.12.2021سویه جدید اومیکرون هر روز در حال شیوع بیشتری است و مطالعات نشان داده که استفاده از ماسک به ویژه ماسک‌های FFP2 ریسک ابتلا را بسیار کم‌تر می‌کنند.

بر اساس تعریف سازمان بهزیستی، زنان سرپرست خانوار به زنانی گفته می‌شود که عهده‌دار تأمین معاش مادی و معنوی خود و اعضای خانواده هستند. این گروه از زنان به طور عمده شامل زنانی هستند که همسرانشان فوت شده یا طلاق گرفته‌اند، همسران مردان معتاد، همسران مردان زندانی، همسران مردان مهاجر، همسران مردان از کار افتاده و معلول، و نیز زنان خودسرپرست هستند.

براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی مجلس شورای اسلامی، در حال حاضر بیش از سه میلیون زن سرپرست خانوار در سراسر کشور وجود دارد و آمار‌های به دست آمده نشان می‌دهد که طی ۱۰ سال گذشته، تعداد خانواده‌های دارای سرپرست زن نسبت به مردان ۵۸ درصد افزایش داشته است.

سیستان و بلوچستان، گیلان و همدان به ترتیب بیشترین و آذربایجان غربی، کردستان و هرمزگان، به ترتیب کمترین درصد زنان سرپرست خانوار را به خود اختصاص داده‌اند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که تنها ۱۴ درصد از این زنان شاغل، و ۶۳ درصد خانه‌دار هستند. همچنین ۱۴ درصد از زنان دارای درآمد، فاقد کار هستند که به نظر می‌رسد درآمد آن‌ها از طریق املاک، فرزندان یا برخی سازمان‌های حمایت‌کننده مانند بهزیستی و کمیته امداد تأمین می‌شود.

در حال حاضر ۹۳ هزار زن سرپرست خانوار در استان سیستان و بلوچستان زندگی می‌کنند که بسیاری از آن‌ها ساکنان روستا‌ها و سکونتگاه‌های غیررسمی هستند، که به دلیل فقدان تحصیلات دانشگاهی و مهارت‌های زندگی، و همچنین شغل مناسب، از امنیت مالی بی‌بهره بوده و در تأمین اصلی‌ترین مایحتاج زندگی خود به شوهران‌شان وابستگی شدید دارند.

مسائلی نظیر اعتیاد، فقر، زاد و ولد‌های فراوانی که از سنین پایین در این استان‌ها و استان‌های فقیر کشور رخ می‌دهد هم به چالش‌های این گروه از زنان دامن‌زده است.

کودک‌مادری در ایران؛ طی شش ماه ۷۹۱ نوزاد از مادران ۱۰ تا ۱۴ ساله متولد شدند

به گفته مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان محوری‌ترین دلیلی که به گسترش شمار زنان سرپرست خانوار منجر شده، توسعه نیافتگی فراگیر منطقه است. در حقیقت این فقر است که توانمندی زنان سرپرست خانوار را در مواجهه با مسائل معیشتی با مشکل روبرو ساخته است.