افزایش شدید ورود غیرقانونی مهاجران به آلمان از طریق لهستان | DW | 23.09.2021

01/07/1400 08:43 ب.ظ

در سه هفته اول سپتامبر شمار افرادی که به طور غیرقانونی از طریق مرز لهستان وارد آلمان شده‌اند به شدت افزایش یافته است. پلیس فدرال آلمان این وضعیت را با تحولات اخیر در مرز مشترک بلاروس و لهستان مرتبط می‌داند.

در سه هفته اول سپتامبر شمار افرادی که به طور غیرقانونی از طریق مرز لهستان وارد آلمان شده‌اند به شدت افزایش یافته است. پلیس فدرال آلمان این وضعیت را با تحولات اخیر در مرز مشترک بلاروس و لهستان مرتبط می‌داند. منابع خبری پنج‌شنبه، ۲۳ سپتامبر به نقل از پلیس فدرال آلمان گزارش دادند که طی ماه اوت ۴۷۴ مورد ورود غیرقانونی به آلمان از طریق مرز لهستان شناسایی شده است.

وزارت کشور دولت فدرال آلمان موارد عبور غیرقانونی از مرز لهستان از ابتدا تا بیستم ماه سپتامبر را حدود ۷۶۰ مورد اعلام کرده است.

یکی از سخنگویان این وزارت‌خانه می‌گوید پلیس فدرال آلمان برای مقابله با این پدیده با نهادهای لهستان همکاری تنگاتنگی دارد. گفته می‌شود اغلب مهاجران غیرقانونی ابتدا وارد ایالت براندنبورگ می‌شوند که با لهستان هم‌مرز است.براندنبورگ پهناورترین ایالت آلمان است و در شرق آن قرار دارد. به گفته پلیس فدرال، شهر فرانکفورت (اودر) در این ایالت مرکز اصلی تردد مهاجرانی است که از راه‌های زمینی یا از طریق پل‌های راه‌آهن از لهستان خود را به آلمان می‌رسانند.بر پایه ارزیابی پلیس آلمان میان وضعیت اخیر در مرز این کشور با لهستان در ایالت براندنبورگ و تحولات هفته‌های گذشته در مرز لهستان و بلاروس ارتباط مستقیمی وجود دارد.

حدود سه ماه پیش اتحادیه اروپا در واکنش به سرکوب، آزار و تعقیب منتقدان در بلاروس، تحریم‌های سختی علیه الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس اعمال کرد.

ادامه مطلب:
dw_persian »

یک پستچی در آلمان ۶۵۰برگه انتخاباتی را به گیرندگان نرساند | DW | 23.09.2021پلیس آگاهی ایالت اشلسویک -هولشتاین در تجسس از خانه یک پستچی صدها برگه انتخاباتی را کشف کرده که باید به دست واجدین حق رای می‌رسید. در بازرسی‌ها هزاران نامه معمولی نیز پیدا شده که تحویل صاحبان آنها نشده‌اند.

جو بایدن در سازمان ملل: به عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای پایبندیمجو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا طی سخنرانی خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکید کرد که ایالات متحده به همراه متحدان به عدم دستیابی ایران به سلاح پاکستان هسته ایو کسی ندید چرا ؟؟؟

وزیر امور خارجه آلمان: نمایش طالبان در سازمان ملل هیچ دردی را دوا نمی‌کندوزیر امور خارجه آلمان: نمایش طالبان در سازمان ملل متحد هیچ دردی را دوا نمی‌کند درد تو رو دیگه دوا نمیکنه طالب با تو زاده شده تو رو رها نمیکنه این جنایت در حق بشریت توسط امریکا واروپا هرگز از ذهن ازادیخواهان واقعی وطرفدار حقوق بشر پاک نخواهد شد . همگی دست افغان های مظلوم را به سنگ بستید واین سگ های هار طالب را باز ورها کردید وبه جان مردم بی دفاع انداختید . ایا المان امروز وارث هگل ودیگر فلاسفه نو اندیش است؟

نگاهی به نامزدهای انتخابات آلمان؛ مارکوس سودر حقوق‌دانی از بایرنسودر که قامت بلندش او را از باقی همتایانش متمایز می‌کند بهتر از آرمین لاشت و اولاف شولتز بلد است خود را در کانون توجه قرار دهد.

ممنوعیت سفر با خودروی شخصی به مشهد در دهه پایانی صفر تکذیب شدممنوعیت سفر با خودروی شخصی به مشهد در دهه پایانی صفر تکذیب شد جانشین‌ رئیس پلیس‌راه خراسان رضوی: برای ممنوعیت سفر خودروهای شخصی غیربومی به مشهد در دهه پایانی صفر هنوز تصمیم‌گیری نشده و تصمیمی در این خصوص به پلیس‌راه نیز ابلاغ نشده است.

ضرر واکسن نزدن بسیار سنگین‌تر از واکسن زدن/ واکسیناسیون کرونا به در خانه‌ مردم رودرییس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کرونا با تاکید بر ضرورت تبیین اهمیت واکسیناسیون کرونا برای مردم، اقدامات گروه‌های معدود مخالف واکسن را تشویش اذهان عمومی خواند و گفت: ضرر واکسن نزدن خیلی خیلی سنگین‌تر از واکسن زدن است و در این زمینه باید اعتماد مردم جلب شود. چرا باید mRNA برای ایمنی زایی استفاده شود؟

در هفته‌های اخیر تعداد کسانی که به شکل غیرقانونی از گذرگاه‌های مرزی لهستان وارد آلمان شده‌اند یا به طریقی از این مرز عبور کرده‌اند به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است.

منابع خبری پنج‌شنبه، ۲۳ سپتامبر به نقل از پلیس فدرال آلمان گزارش دادند که طی ماه اوت ۴۷۴ مورد ورود غیرقانونی به آلمان از طریق مرز لهستان شناسایی شده است.

وزارت کشور دولت فدرال آلمان موارد عبور غیرقانونی از مرز لهستان از ابتدا تا بیستم ماه سپتامبر را حدود ۷۶۰ مورد اعلام کرده است.

یکی از سخنگویان این وزارت‌خانه می‌گوید پلیس فدرال آلمان برای مقابله با این پدیده با نهادهای لهستان همکاری تنگاتنگی دارد. گفته می‌شود اغلب مهاجران غیرقانونی ابتدا وارد ایالت براندنبورگ می‌شوند که با لهستان هم‌مرز است.براندنبورگ پهناورترین ایالت آلمان است و در شرق آن قرار دارد. به گفته پلیس فدرال، شهر فرانکفورت (اودر) در این ایالت مرکز اصلی تردد مهاجرانی است که از راه‌های زمینی یا از طریق پل‌های راه‌آهن از لهستان خود را به آلمان می‌رسانند.بر پایه ارزیابی پلیس آلمان میان وضعیت اخیر در مرز این کشور با لهستان در ایالت براندنبورگ و تحولات هفته‌های گذشته در مرز لهستان و بلاروس ارتباط مستقیمی وجود دارد.

حدود سه ماه پیش اتحادیه اروپا در واکنش به سرکوب، آزار و تعقیب منتقدان در بلاروس، تحریم‌های سختی علیه الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس اعمال کرد.

دولت لوکاشنکو در اقدامی تلافی‌جویانه که با انتقادهای بین‌المللی شدیدی روبرو شده مرزهای خود با کشورهای لیتوانی، لهستان و لتونی را باز گذاشت تا مهاجرانی که اغلب از افغانستان، سوریه و عراق هستند بتوانند وارد اتحادیه اروپا شوند.

لهستان می‌کوشد با کشیدن سیم خاردار جلوی ورود مهاجران غیرقانونی را بگیرد

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، رئیس جمهوری بلاروس را به دلیل آنچه استفاده ابزاری از پناهجویان برای ضربه زدن به امنیت کشورهای عضو اتحادیه خوانده به شدت محکوم کرده است.

در ماه‌های اخیر صدها پناهجو تلاش کرده‌اند از این مسیر جدید، یعنی از طریق بلاروس وارد لهستان یا لیتوانی شوند و از آنجا به یکی از کشورهای دیگر عضو اتحادیه اروپا بروند.

حدود ۷۵ درصد مهاجران غیرقانونی که در مناطق مرزی آلمان و لهستان بازداشت شده‌اند گفته‌اند، از بلاروس وارد اتحادیه اروپا شده اند. پلیس فدرال آلمان می‌گوید، برای اسکان موقت مهاجران غیرقانونی امکاناتی مانند چادر و سرویس‌های بهداشتی سیار در نظر گرفته شده است. در همین حال برای کنترل ورود غیرقانونی به آلمان، ماموران بخش‌های دیگری از نیروی انتظامی هم به مناطق مرزی اعزام شده‌اند.دولت لهستان حکومت لوکاشنکو را متهم کرده که مهاجران را به شکل سازمان‌یافته به مرزهای کشورهای عضو اتحادیه اروپا می‌فرستد.

وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز حدود یک ماه پیش در یک نشست اضطراری دولت بلاروس را به استفاده ابزاری از مهاجران برای اهداف سیاسی متهم کردند.

چند روز پیش در پی تشنج و درگیری میان نیروهای پلیس و مهاجران در مرز لهستان و بلاروس چهار مهاجر جان خود را از دست دادند. لهستان و بلاروس هر یک دیگری را مسئول مرگ این پناهجویان معرفی می‌کنند.

لهستان می‌کوشد از طریق کشیدن سیم خاردار، اعلام وضعیت اضطراری و ایجاد یک منطقه حائل مرزی، با موج جدید مهاجران غیرقانونی از طریق بلاروس مقابله کند. این اقدام با انتقاد شدید سازمان‌های حقوق بشری روبرو شده است.همبستگی با آوارگان و پناهجویان

از سال ۲۰۰۱ بدین سو هرسال در ۲۰ ژوئن مراسمی به‌مناسبت روز جهانی پناهندگان و آوارگان در کشورهای گوناگون جهان برگزار می‌شود. این روز از سوی مجمع سازمان ملل متحد به میلیون‌ها انسانی تقدیم شده است که ناگزیر به ترک خانه و زادگاه خود هستند. حدود صد کشور جهان با برگزاری این مراسم همبستگی خود با آوارگان اعلام می‌کنند.شمار آوارگان جهان

خشونت و تجاوز، تعقیب و آزار و نقض حقوق بشر در بسیاری از کشورها از علل اصلی افزایش شمار آوارگان جهان است. بنابه گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، در هر دو ثانیه یک انسان از ‌کشور خود می‌گریزد؛ به عبارتی ۴۳ هزار و ۲۰۰ نفر در روز. این آمار از زندگی میلیون‌ها انسان آواره‌ای حکایت می‌کند؛ سرگذشت‌هایی از تحمل خشونت و رنج بی‌خانمانی تا جسارت و امید برای شروع یک زندگی بهتر.شمار آوارگان در کدام کشورها بیشتر است؟

دوسوم آوارگان تنها از پنج کشور جهان هستند: سوریه، افغانستان، سودان جنوبی، میانمار و سومالی. سوریه یک سوم از جمعیت تقریبی ۷۰ میلیونی آوارگان در سراسر جهان را تشکیل می‌دهد. شمار آوارگان افغانستان در سراسر جهان به ۲،۷ میلیون نفر می‌رسد که اکثرا یا به پاکستان پناه برده‌اند و یا به ایران گریخته‌اند. در مجموع از ۲،۲ میلیون پناهنده سودان جنوبی ۸۰۰ هزار نفر در اوگانادا بسر می‌برند.کدام کشورها میزبان بیشترین آوارگان‌ و پناهجویان هستند؟

آفریقا میزبان یک سوم از جمعیت آوارگان جهان است. یک چهارم آوارگان در اروپا و یک پنجم آنان در آسیا و اقیانوسیه به سر می‌برند. بقیه نیز به خاورمیانه و آمریکای شمالی و جنوبی پناه برده‌اند. ترکیه با پذیرش ۵،۳ میلیون آواره بیشترین سهم را در میان دیگر کشورهای جهان دارد. به عبارتی از هر شش نفر در ترکیه یک نفر پناهنده است.علل بحران آوارگی در جهان

از اواخر سال ۲۰۱۳ بدین سو جهان با کوچ بی‌شمار انسان‌ها روبرو است. پدیده‌ای که حتی در زمان جنگ جهانی دوم نیز چنین رشد فزاینده‌ای نداشت. تعقیب و آزار، جنگ‌های خانمانسوز، درگیری‌های قومی و منطقه‌ای، فقر و بی ثباتی اقتصادی و سرانجام تغییرات اقلیمی از دلایل آوارگی انسان‌هاست. در سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۱۹ میلیون نفر به دلیل وقوع گردبادها و طوفان‌های سهمگین و جاری شدن سیلاب‌ها ناگزیر از ترک کشور خود شده‌اند.مرزهای آبی، مفری برای آوارگان

درکنار دیگر گزینه‌ها عبور از مرزهای آبی نیز یکی از سریع‌ترین راه‌های ورود غیرقانونی به اروپا محسوب می‌شود. آوارگان بی‌شماری با استفاده از قایق‌های بادی یا قایق‌های فرسوده باری قاچاقچیان موفق شده‌اند خود را به مقصد موعودشان برسانند. اکثر آوارگان از راه آبی دریای مدیترانه می‌استفاده می‌کنند. این مسیر از لبنان یا تونس آغاز می‌شود و به ایتالیا می‌انجامد.مرزهای زمینی

آوارگان در مسیر خود به سوی اروپا ناگزیرند هر بلا و سختی را به جان بخرند. برای فرار از مهلکه و نجات جان خود نه تنها باید جسمی قوی داشت بلکه می‌باید از توانایی مالی نسبتا خوبی نیز برخوردار بود. میلیون‌ها انسان آواره با عبور از مسیر بالکان، مقدونیه، صربستان و مجارستان می‌کوشند تا خود را به مکانی امن، به اروپا، برسانند.قربانی کوچکی در میان آوارگان

آیلان، کودک کردتبار، تنها سه سال داشت که در آب های مدیترانه غرق شد. او نیز یکی از ۳۰ هزار مهاجری است که در مسیر فرار از زادگاه خود به سوی اروپا جان سالم به در نبردند. بیشتر آوارگان، ۸۵ درصد آنان، به کشورهای همسایه پناه برده‌اند. بسیاری نیز می‌کوشند در اروپا مأمنی برای خود بیابند. بسیاری نیز در این راه جان خود را از دست می‌دهند.پناهندگان و مشکل پناهندگی

کنوانسیون پناهندگی ژنو اصلی ترین منبع حقوق پناهندگان محسوب می شود. بنابر این کنوانسیون کسی پناهنده به شمار می آید که به دلیل عقاید سیاسی و ترس از تعقیب و آزار و یا به دلیل موقعیت های اضطراری همچون جنگ ناگزیر از ترک کشور خود است. صرف مسائل اقتصادی برای پذیرش پناهندگی کافی نیست.