سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به برخی ضرورتها برای بازنگری در قانون اساسی، تأکید کرد که ظرفیتهای قانون اساسی باید به کار گرفته شد؛ مانند اصل ۵۹ که به قانونگذاری از طریق همهپرسی (رفراندوم) اشاره میکند. وی افزود: اصولا تحول و تمرکز امر بدیهی است و جزو ضروریات جامعه انسانی است و در تعالیم دینی ما مرتب این نکته را داریم. اصل تحول و تمرکز را نباید یک امر ناشدنی فرض کنیم؛ البته شاخصهایی هم دارد.
معمولا اگر تحولی رخ میدهد رو به جلوست و ارتجاعی در آن نیست. اقتضائات زمان امری است که در همه این تحولات در نظر گرفته میشود.
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به موضوع «اجتهاد» نیز خاطرنشان کرد: اجتهاد در دین نیز بحث تحول و تکامل است. وی افزود: بازنگری و تجدیدنظر و تحول و تکامل امری نیست که از آن بترسیم بلکه خوب است و جای آن مراکز علمی دانشگاههاست تا بحث کنیم و به نتیجه برسیم. وقتی سراغ اسناد و متون میرویم، جدیتر میشود. آیا باید نسبت به حکم گذشته تا ابد پایبند باشیم؟ خیر ؛ معیارهایی اعم از عقلی و دینی داریم و کمک میکند بدانیم که باید بر چه پایهای استوار باشیم.
برخی از اصول قانون اساسی قابلیت تغییر ندارد کدخدایی با بیان اینکه"قانون اساسی را نمیشود از یک جامعه به جامعه دیگر کپی کنیم، زیرا اقتضائات جوامع با یکدیگر فرق دارد"، افزود: اینکه بگوییم بازنگری در قانون اساسی سال ۵۸ نبود، درست نیست؛ بهتر است بگوییم روش بازنگری در آن پیشبینی نشده بود.