جال مارو، فرمانده ارتش آزادیبخش اورومو، هم پیمان جبهه آزادیبخش تیگری، اعلام کرد که نیروهایش تا نزدیکی آدیسآبابا، پایتخت اتیوپی پیشرفتهاند و برای یورش هر چند دولت اتیوپی هرگونه پیشروی مخالفان یا تهدید علیه پایتخت را تکذیب کرده مسئولان آدیسآبابا اما در عین حال با اعلام وضعیت اضطراری، از ساکنان خواستند خود را برای دفاع از شهر، سازماندهی کنند.
دهها هزار نفر از اهالی پایتخت، یکشنبه، 7 نوامبر، در حمایت از دولت در میدان معروف مسکل تجمع کرده و متعهد شدند با نیروهای ائتلاف مخالفان دولت مقابله کنند.
با این حال، گتاچو رضا، سخنگوی جبهه آزادیبخش خلق تیگرای، در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه، تاکید کرد: «این سخن که مردم آدیس (آبابا) بشدت با ما مخالفت میکنند، اغراقآمیز است.» او افزود: «آدیس آبابا، بوتهای است که افراد با هر گونه رویکردی در آن زندگی میکنند و این سخن که در صورت ورود ما به آدیسآبابا، حمام خون به راه خواهد افتاد، بسیار مضحک است. فکر نمیکنم این فرضیه (...) درست باشد.»رضا تاکید کرد که کنترل پایتخت، یک «هدف» نیست. او در رابطه با اهالی تیگرای گفت:«ما علاقه خاصی به آدیسآبابا نداریم، اما میخواهیم مطمئن شویم که اهالی آن برای مردم ما خطری ایجاد نمیکند.
دولت پیشروی مخالفان را تکذیب کرد
هر چند دولت اتیوپی هرگونه پیشروی مخالفان یا تهدید علیه پایتخت را تکذیب کرده مسئولان آدیسآبابا اما در عین حال با اعلام وضعیت اضطراری، از ساکنان خواستند خود را برای دفاع از شهر، سازماندهی کنند.
دهها هزار نفر از اهالی پایتخت، یکشنبه، 7 نوامبر، در حمایت از دولت در میدان معروف مسکل تجمع کرده و متعهد شدند با نیروهای ائتلاف مخالفان دولت مقابله کنند.
با این حال، گتاچو رضا، سخنگوی جبهه آزادیبخش خلق تیگرای، در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه، تاکید کرد: «این سخن که مردم آدیس (آبابا) بشدت با ما مخالفت میکنند، اغراقآمیز است.»
او افزود: «آدیس آبابا، بوتهای است که افراد با هر گونه رویکردی در آن زندگی میکنند و این سخن که در صورت ورود ما به آدیسآبابا، حمام خون به راه خواهد افتاد، بسیار مضحک است. فکر نمیکنم این فرضیه (...) درست باشد.»رضا تاکید کرد که کنترل پایتخت، یک «هدف» نیست. او در رابطه با اهالی تیگرای گفت:«ما علاقه خاصی به آدیسآبابا نداریم، اما میخواهیم مطمئن شویم که اهالی آن برای مردم ما خطری ایجاد نمیکند.»
شایان ذکر است که جبهه آزادیبخش خلق تیگرای پس از تسلط بر آدیس آبابا و سرنگونی رژیم نظامی مارکسیستی به نمایندگی از «شورای نظامی اداری موقت» در سال 1991، دستگاه سیاسی و امنیتی اتیوپی را برای نزدیک به 30 سال در کنترل خود داشت.
این جبهه، با نخست وزیری ابی احمد در سال 2018 ، از قدرت کنار زده شد و به تیگرای عقب نشست.
ابی احمد پس از ماهها درگیری، ارتش را در نوامبر 2020 به تیگرای فرستاد تا مسئولان منطقهای وابسته به جبهه آزادیبخش خلق تیگرای که به حمله به پایگاههای نظامی متهم شده بودند را اخراج کند.
پیروزی ارتش در 28 نوامبر اعلام گردید اما جنگجویان جبهه، بیشتر مناطق تیگرای را در ماه ژوئن بازپس گرفته و حمله خود به دو منطقه عفر و امهره در همسایگی تیگرای را ادامه دادند.