بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا گفته است با اتحادیه اروپا بر سر برگزیت به توافق رسیده است. توافق جدید نیاز به تائید پارلمان اروپا و بریتانیا دارد. بوریس جانسون، نخستوزیر محافظهکار بریتانیا از زمان به قدرت رسیدن، سرسختانه خواهان خروج بریتانیا تا ٣١ اکتبر بوده و مخالف به تعویق افتادن آن است.
طبق مصوبه پارلمان بریتانیا، اگر بریتانیا تا موعد فعلی برگزیت، یعنی ٣١ اکتبربرای خروج از اتحادیه اروپا با آن به توافقی نرسد، نخستوزیر باید خواهان فرصت بیشتر و تعویق مهلت خروج از اتحادیه شود.بهرنگ تاجدین، مقر اتحادیه اروپا در بروکسل
ممکن است این یک توافق"جدید" باشد، ولی ناخودآگاه احساس میکنید که نقطه شروع همان اتفاقاتی است که قبلاً هم شاهدشان بودید. یک سال پیش هم ترزا می توانست علیرغم همه بدبینیها با اتحادیه اروپا سر یک پیمان خروج به توافق برسد؛ ولی در نهایت آنقدر پشت سد مخالفتهای نمایندگان مجلس بریتانیا باقی ماند که دست آخر سرنگون شد.
این بار هم ممکن است مخالفت حزب دییوپی (حزب اتحادگرای دموکراتیک) با تدابیری که برای ایرلند شمالی در نظر گرفته شده، در نهایت این توافق را هم به سرنوشت قبلی دچار کند. شاید مهمترین تفاوت این باشد که وقت برای بوریس جانسون تنگ است؛ چرا که او گفته ترجیح میدهد بمیرد و برگزیت را به تعویق نیندازد. headtopics.com
نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل؛ شروعی بد برای بوریس جانسوناجلاس دو روزه سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل در حالی در روز پنجشنبه آغاز میشود که همه چیز تحت تاثیر مذاکرات بر سر طرح پیشنهادی بریتانیا برای خروج از اتحادیه اروپا است. نشست سران اروپا در بروکسل؛ بریتانیا و اتحادیه اروپا بر سر برکسیت به توافق رسیدند جزئیات بیشتر:
میشل بارنیه: رسیدن به توافق بر سر برکسیت دشوار، ولی ممکن استمیشل بارنیه، مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا در امور برکسیت، روز سه شنبه ۱۵ اکتبر گفت رسیدن به یک توافق با بریتانیا در هفته پیش رو هنوز ممکن است، حتی اگر سختتر و سختتر شده باشد.
ژان کلو یونکر، رئیس کمیسیون اروپا، توافق جدید را"عادلانه" خوانده است. هم آقای یونکر و هم آقای جانسون از پارلمان اروپا و بریتانیا خواستهاند تا توافق جدید را تائید کنند.
بوریس جانسون، نخستوزیر محافظهکار بریتانیا از زمان به قدرت رسیدن، سرسختانه خواهان خروج بریتانیا تا ٣١ اکتبر بوده و مخالف به تعویق افتادن آن است.
طبق مصوبه پارلمان بریتانیا، اگر بریتانیا تا موعد فعلی برگزیت، یعنی ٣١ اکتبربرای خروج از اتحادیه اروپا با آن به توافقی نرسد، نخستوزیر باید خواهان فرصت بیشتر و تعویق مهلت خروج از اتحادیه شود.بهرنگ تاجدین، مقر اتحادیه اروپا در بروکسل
ممکن است این یک توافق"جدید" باشد، ولی ناخودآگاه احساس میکنید که نقطه شروع همان اتفاقاتی است که قبلاً هم شاهدشان بودید.
یک سال پیش هم ترزا می توانست علیرغم همه بدبینیها با اتحادیه اروپا سر یک پیمان خروج به توافق برسد؛ ولی در نهایت آنقدر پشت سد مخالفتهای نمایندگان مجلس بریتانیا باقی ماند که دست آخر سرنگون شد.
این بار هم ممکن است مخالفت حزب دییوپی (حزب اتحادگرای دموکراتیک) با تدابیری که برای ایرلند شمالی در نظر گرفته شده، در نهایت این توافق را هم به سرنوشت قبلی دچار کند.
شاید مهمترین تفاوت این باشد که وقت برای بوریس جانسون تنگ است؛ چرا که او گفته ترجیح میدهد بمیرد و برگزیت را به تعویق نیندازد.
ولی اگر این توافق روز شنبه به تصویب پارلمان نرسد، آقای نخستوزیر قانوناً باید تقاضای تعویق برگزیت را بدهد.
یک سال گذشته است، بعضی شرایط و بازیگران عوض شدهاند، ولی باید آماده تماشای دوباره اتفاقات یک سال گذشته روی دور تند باشیم.تلاش برای شکستن بنبست مذاکرات برگزیت در دقیقه نود
دو طرف برای مدتها بر سر یک بخش مهم توافقنامه خروج به نام پروتکل ایرلند شمالی اختلاف نظر داشتند.
طبق توافقنامه فعلی، بریتانیا پس از برگزیت عملا در اتحادیه گمرکی اروپا میماند و همچنان قوانین بازار واحد اتحادیه اروپا را رعایت میکرد تا نیازی به بازرسیهای گمرکی بین ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند نباشد.
آقای جانسون در پی حذف این بخشها بود تا بتواند رای هواداران افراطی برگزیت و حزب اتحادگرای دموکراتیک را به دست بیاورد.
اما در توافق جدید آقای جانسون و اتحادیه اروپا، ایرلند شمالی وضعیت متفاوتی نسبت به سایر مناطق بریتانیا خواهد داشت که این مایه نگرانی این حزب ایرلند شمالی شده است.ایرلند شمالی در کنار انگلستان، ولز و اسکاتلند، بریتانیا را تشکیل میدهد.
جمهوری ایرلند عضو اتحادیه اروپاست و پس از برگزیت، مرز بین این کشور و ایرلند شمالی (که بخشی از بریتانیاست) به یک مرز خارجی اتحادیه اروپا تبدیل میشود.
در حال حاضر این مرز نامریی است؛ به این معنی که هیچگونه تجهیزات یا پاسگاههای مرزی و گمرکی در مرز دو کشور وجود ندارد.
بریتانیا و جمهوری ایرلند میخواهند این مرز را پس از برگزیت هم به همین شکل نگه دارند. برای این کار، تدابیری در توافقنامه خروج در نظر گرفته شده که به"حصار" معروف است؛ ولی این بخش توافقنامه در بریتانیا جنجالی شد.