به چین، تنها چند نمونه از تخریب محیط زیست با هدف کسب سود در جمهوری اسلامی است.
در این شرایط عجیب نیست که مسئولان دولتی، به انکار چنین روندی روی بیاورند. چنان که«بیژن زنگنه»، وزیر نفت دستکم تا پیش از سیل نوروز امسال در خوزستان، احداث دکلهای نفت در هورالعظیم را رد میکرد و«هادی حق شناس»، معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی هم، امضای هر نوع قراردادی با چین برای صید«ترال» در خلیج فارس را تکذیب کرده بود.
پشت پرده امضای قرارداد صید«فانوس ماهی» در خلیج فارس توسط چینیها هم دستکم به گفته برخی مسئولان، فساد اقتصادی بعضی باندهای قدرت وجود داشته است. «احمد مرادی»، نماینده بندرعباس در این موردبود: «شک نکنید پشت پرده ماجرای کشتیهای چینی، رانتهای قدرتمندی وجود دارد که مقابله با آنها آسان نیست.» همه عوامل تخریب محیط زیست در ایران هم در رانت خواری و فساد اقتصادی خلاصه نمیشود. نبود قوانین مناسب برای برخورد با عوامل تخریب محیط زیست هم پاشنه آشیل دیگری در این جریان است. آزار حیوانات در نقاط مختلف کشور، از نمونههای استمرار تخریب محیط زیست به پشتوانه بی قانونی های حاکم است.بود:«سازمان حفاظت محیط زیست از دو سال پیش، لایحه منع حیوان آزاری را که متن جامعی هم بود، به مجلس ارائه کرده که تا امروز در حال خاک خوردن است. در آن لایحه، برای حیوان آزاری، حتی مجازات قصاص هم در نظر گرفته شده است.
به موازات بالا گرفتن بحران کم آبی و آلودگی هم در بسیاری از استانها در سال های اخیر، اعتراض شهروندان عادی و نهادهای مدنی هم اوج گرفت. تجمعات بخشهایی از مردم برای درخواست انجام پروژههای انتقال آب و مخالفت بخشهای دیگری از شهروندان با این طرحها در یکی دو سال اخیر افزایش قابل ملاحظه ای داشته است.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
منبع: dw_persian - 🏆 7. / 63 ادامه مطلب »
منبع: AlArabiya_Fa - 🏆 12. / 51 ادامه مطلب »
منبع: IRNA_1313 - 🏆 6. / 63 ادامه مطلب »