ابراز نگرانی آمریکا و اتحادیه اروپا از بازداشت بازرس آژانس در ایران

16/08/1398 06:54 ب.ظ

آمریکا و اتحادیه اروپا نسبت به بازداشت کوتاه مدت یک بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران ابراز نگرانی کردند.

جکی ولکات، نماینده آمریکا در این آژانس، روز پنج‌شنبه ۱۶ آبان، در نشست شورای حکام این آژانس در وین گفت: «بازداشت یک بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران یک اقدام تحریک‌آمیز شرم‌آور است.»او خطاب به ۳۵ عضو این شورا ادامه داد: «همه اعضای شورای حکام باید از اکنون روشن کنند که این اقدامات کاملا غیرقابل قبول است و تحمل نخواهد شد و عواقب خواهد داشت.»

او خطاب به ۳۵ عضو این شورا ادامه داد: «همه اعضای شورای حکام باید از اکنون روشن کنند که این اقدامات کاملا غیرقابل قبول است و تحمل نخواهد شد و عواقب خواهد داشت.» همچنین اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای گفت ما از اتفاق پیش آمده برای این بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بسیار نگران است.

در این بیانیه‌ آمده است: «ما می‌دانیم که این مساله حل شده است اما از ایران می‌خواهیم اطمینان حاصل کند چنین اتفاقاتی در آینده پیش نخواهد آمد.» این در حالی است که کاظم غریب‌آبادی سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس، روز پنج‌شنبه در این باره به خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران گفت: «وقتی بازرس در تاسیسات نطنز بود دیتکتورهای ما شناسایی کردند که این بازرس می‌تواند مواد خطرناک به همراه داشته باشد، اقدامات متعددی بعد از آن صورت گرفت، تنها یک بار از دیتکتور استفاده نشد، بلکه در محیط‌های مختلف از دیتکتور استفاده شد و حتی وقتی برای کیف دستی‌اش استفاده شد باز آلارم و هشدار داد.

ادامه مطلب:
IranIntl »

ابراز نگرانی اتحادیه اروپا از گام جدید کاهش تعهدات برجامی ایران

نگرانی آمریکا و اروپا از بازداشت یک بازرس آژانس در ایران | DW | 07.11.2019اتحادیه اروپا و آمریکا در رابطه با بازداشت موقت یک بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران ابراز نگرانی کردند. ایران مدعی شده آثاری از ماده منفجره نیترات در آزمایش فرد دستگیرشده پیدا شده است. زششششششته اتحادیه اروپا و امریکا ؛ کیش و مات! ممکن است ایران با پول مزدوران را بخرد و گروه تروریستی تشکیل دهد و اعمال نفوذ کند، اما همه این خرج ها و تلاش هایش، باعث ایجاد نفرت در مردم آن کشورها می شود. عراق و لبنان مثال بارز این است.

نگرانی واشنگتن از فشار و آزار خانواده‌های فعالان اویغور در چین

افزایش نگرانی در اسرائیل از احتمال رویارویی نظامی با ایران | DW | 07.11.2019برخی از کارشناسان اسرائیلی نسبت به موفقیت‌آمیز بودن راهکار دولت ترامپ در قبال ایران ابراز تردید کرده‌اند. بنیامین نتانیاهو در واکنش به کاهش تعهدات برجامی ایران بار دیگر از تهدید مستقیم اسرائیل توسط این کشور سخن گفته است. خب ميخواستين آمريكا رو به خروج از برجام تشويق نكنين تا حالا به گريه و زاري نيوفتين خوبه بین ج هود چهارتا آدم عاقل هم پیدا شد.

نگرانی مکرون از 'تغییر ژرف' در موضع ایران در قبال برجام | DW | 06.11.2019اقدامات ایران در راستای کاهش تعهدات برجامی نگرانی زیادی را در اتحادیه اروپا برانگیخته است. امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه از 'تغیر ژرف' در موضع ایران سخن گفته و آمریکا نیز ایران را به 'اخاذی هسته‌ای' متهم کرده است. خفه بابا ! وسط بازای عوضی ... هميشه . . به شخص نافهم يا كم فهم . . بچه سبز میگفتن . . در حقیقت خیلی وقته که . . من آقای مکرون را مثل یه بچه سبز میبینم، ایشون مثل بچه ها سرش زیر بالشت کرده که سر صدای هفتگی جلیقه سبزها یعنی مخالفینش نشنوه

نگرانی از وضعیت یک فعال آموزش زبان کردی در بازداشتگاه سنندجزهرا_محمدی، فعال مدنی و عضو هیات‌مدیره انجمن مستقل فرهنگی‌ـ‌اجتماعی نوژین و مدرس زبان و ادبیات کُردی، بیش از پنج ماه است که در بازداشت به‌سر می‌برد. گزارش شهرام موصلچی از وضعیت زهرا محمدی در گفت‌وگو با کانی محمدی، خواهر این زندانی: Sh_Mouselchi

جکی ولکات، نماینده آمریکا در این آژانس، روز پنج‌شنبه ۱۶ آبان، در نشست شورای حکام این آژانس در وین گفت: «بازداشت یک بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران یک اقدام تحریک‌آمیز شرم‌آور است.»

او خطاب به ۳۵ عضو این شورا ادامه داد: «همه اعضای شورای حکام باید از اکنون روشن کنند که این اقدامات کاملا غیرقابل قبول است و تحمل نخواهد شد و عواقب خواهد داشت.»

همچنین اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای گفت ما از اتفاق پیش آمده برای این بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بسیار نگران است.

در این بیانیه‌ آمده است: «ما می‌دانیم که این مساله حل شده است اما از ایران می‌خواهیم اطمینان حاصل کند چنین اتفاقاتی در آینده پیش نخواهد آمد.»

این در حالی است که کاظم غریب‌آبادی سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس، روز پنج‌شنبه در این باره به خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران گفت: «وقتی بازرس در تاسیسات نطنز بود دیتکتورهای ما شناسایی کردند که این بازرس می‌تواند مواد خطرناک به همراه داشته باشد، اقدامات متعددی بعد از آن صورت گرفت، تنها یک بار از دیتکتور استفاده نشد، بلکه در محیط‌های مختلف از دیتکتور استفاده شد و حتی وقتی برای کیف دستی‌اش استفاده شد باز آلارم و هشدار داد.»

او ادامه داد در جلسه پنجشنه به اعضای شورای حکام آژانس گفته است: «با توجه به سوابق خرابکاری در تاسیسات هسته‌ای ما، به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی امنیت ملی و ایمنی و امنیت تاسیسات هسته‌ای را مورد مصالحه قرار نخواهیم داد و مصر هستیم آژانس باید با ما همکاری کامل انجام دهد که این تحقیقات را به صورت کامل انجام دهیم.»

پیشتر نیز سازمان انرژی اتمی ایران با تایید خبر بازداشت یکی از بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی در نطنز در هفته گذشته اعلام کرد: «در بدو ورود این فرد تجهیزات کنترلی علامت هشدار را نشان داده و به همین خاطر از ورودش جلوگیری و موضوع به آژانس اطلاع داده شده است.»

هنوز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این زمینه توضیحی ارائه نکرده است.

کرنل فروتا، سرپرست موقت آژانس روز پنجشنبه جلسه شورای حکام را برای بررسی این قضیه و همچنین ارائه نشدن توضیحی قانع‌کننده از سوی ایران درباره پیدا شدن نشانه‌های اورانیوم در یک سایت در تهران تشکیل داد.