آیا می‌توانم از نامزدم به‌دلیل خلف وعده در ازدواج شکایت کنم؟

15/05/1399 12:22 ب.ظ

⚖️سوال: آیا می‌توانم از نامزدم به‌دلیل خلف وعده در ازدواج شکایت کنم؟ پاسخ را در بلاگ حقوقی ایران وایر بخوانید👇 سوال_جواب_حقوقی

من دو سال قبل با یک آقایی که یکی از دوستانم معرفی کرده بود، آشنا شدم و رابطه بین ما صمیمی شد؛ به صورتی که به هم‌دیگر علاقه‌مند شدیم و رابطه‌مان هم مانند زن و شوهر بود. حتی او پیشنهاد ازدواج داد و من هم مساله را به خانواده‌ام گفتم. قرار هم بود بیایند خواستگاری اما تقریبا یک ماه قبل به من گفت برنامه‌های دیگری برای زندگی دارد و می‌خواهد به خارج برود و از این حرف‌ها و با عذرخواهی گفت از ازدواج منصرف شده است. این خیلی من را ناراحت کرده است. اگر به خانواده‌ام بگویم، وضعیت بدتر می‌شود.

من دو سال قبل با یک آقایی که یکی از دوستانم معرفی کرده بود، آشنا شدم و رابطه بین ما صمیمی شد؛ به صورتی که به هم‌دیگر علاقه‌مند شدیم و رابطه‌مان هم مانند زن و شوهر بود. حتی او پیشنهاد ازدواج داد و من هم مساله را به خانواده‌ام گفتم. قرار هم بود بیایند خواستگاری اما تقریبا یک ماه قبل به من گفت برنامه‌های دیگری برای زندگی دارد و می‌خواهد به خارج برود و از این حرف‌ها و با عذرخواهی گفت از ازدواج منصرف شده است. این خیلی من را ناراحت کرده است. اگر به خانواده‌ام بگویم، وضعیت بدتر می‌شود. کلا از لحاظ روانی به هم ریخته‌ام. در این دو سال، به هر حال همه ما را نامزد می‌دانستند و خیلی‌ها هم از رابطه ما مطلع بودند. من به خاطر این آقا از برخی چیزها گذشتم، حالا به راحتی می‌گوید برنامه دیگری دارم. می‌خواهم بدانم آیا می‌توانم بابت این‌که این همه روحیه و زندگی من را با دروغ و وعده به هم ریخته است، شکایت کنم؟ اصلا قصدم این نیست که به ازدواج مجبورش کنم، فقط می‌خواهم درس عبرتی بشود برایش.خدمت شما عرض شود که شکایت به دلیل انصراف از ازدواج ممکن نیست زیرا بر اساس ماده ۱۰۳۵ «قانون مدنی»، وعده ازدواج ایجاد علقه زوجیت نمی‌کند؛ یعنی عمل به وعده ازدواج، الزامی ندارد و اگر طرف خلف وعده کرد، نمی‌توان به این دلیل علیه او شکایت یا طرح دعوی کرد. اگر منظورتان شکایت به دلیل فریب شما و برقراری رابطه جنسی است، عرض شود این هم گرچه امکان‌پذیر است ولی چندان به صلاح نیست. زیرا وعده ازدواج، فریب محسوب نمی‌شود. بنابراین، در صورت شکایت و اعلام رابطه جنسی، خودتان هم با دردسر مواجه می‌شوید. چون این امر به منزله اعتراف به جرم است. متاسفانه از لحاظ حقوقی در ایران طرح دعوی به دلیل خسارت معنوی هم در مورد شما امکان‌پذیر نیست. موفق باشید.

ادامه مطلب:
iranwire »

آیا ایران واکسن کرونای روسیه را وارد می‌کند؟آیا ایران واکسن کرونای روسیه را وارد می‌کند؟ فعال صنعت دارو: روسیه مواد بیولوژیک واکسن خود را برای آزمایش دراختیار مراجع بین‌المللی قرار نمی‌دهد کارشناسان ایرانی توصیه به استفاده از واکسن روسیه نمی‌کنند فعلا برنامه‌ای برای واردکردن واکسن روسی وجود ندارد

بازی تاج وتخت؛ آیا فیلیمو حق دارد رقبا را حذف کند؟

آیا با پیدا شدن متهم اصلی یک پرونده اقرار من که بی‌گناه بودم بی‌اثر می‌شود؟

آیا عراق ظرفیت قانونی برگزاری انتخابات زودرس را دارد؟گرچه نخست‌وزیر عراق از انتخابات پیش از موعد سخن گفت، اما این سخن به همان چند خط محدود نمی‌شود و انتخابات از روز اعلام تا برگزاری راه دشواری در پیش خواهد داشت، حتی در این میان برخی از کارشناسان احتمال می‌دهند برگزاری انتخابات در پروسه زمانی اعلام‌شده ناممکن باشد.

برای حفظ آبروی نظام از رفیقدوست شکایت کردیموکیل احمدی‌نژاد با دروغ دانستن مطالب منتشر شده در کتاب محسن رفیقدوست، تاکید کرد که برای حفظ آبروی نظام از او شکایت کرده‌اند.

۲۵ هزار ویلای غیرمجاز در ساوجبلاغ و چهارباغ/ آزادسازی ۱۶۰ هکتار از اراضی تغییر کاربری یافته۲۵ هزار ویلای غیرمجاز در ساوجبلاغ و چهارباغ رییس کل دادگستری استان البرز از آزادسازی ۱۶۰ هکتار از اراضی تغییر کاربری یافته در البرز و وجود ۲۵ هزار ویلای غیرمجاز در ساوجبلاغ و چهارباغ خبر داد.