من چند وقت قبل با یک دختری از آشنایان عقد کردم. به دلیل گران بودن خانه در تهران، تصمیم گرفتم در یکی از شهرستانهای کرج خانه کرایه کنم اما پدر همسرم میگوید امکان ندارد و خانه دخترمان باید نزدیک به ما باشد.
واقعیتش ما قبلا با هم در این مورد صحبت کرده بودیم و من هم به نامزدم گفته بودم سعی میکنم در نزدیکی پدرت خانه کرایه کنم اما در ماههای اخیر کرایه خانهها خیلی افزایش پیدا کرده است. خلاصه پدرش مانع میشود. میخواستم ببینم آیا او یا نامزدم این حق را دارند که محل سکونت را تعیین کنند؟
با سلام؛ خدمتتان عرض شود مطابق ماده ۱۱۱۴ «قانون مدنی»، زن باید در منزلی سکونت کند که شوهر تعیین میکند؛ مگر خلاف آن توافق شده باشد. اما در مقابل، مسکن یکی از موارد نفقه است که باید متناسب با وضعیت اجتماعی زن باشد. از طرف دیگر، پدر خانم حق دخالت در این قضیه را ندارد؛ یعنی اگر خود خانم راضی باشد که در منزل تعیین شده از طرف شما سکونت کند، پدرش نمیتواند مانع بشود. به هر حال، این موضوعی است که بهتر است با توافق حل کنید. اگر به هر طریقی خانم راضی به سکونت در منزل شما نشد، میتوانید دادخواست الزام به تمکین بدهید و اگر خانم مدعی شد که خانه شما متناسب با وضعیت اجتماعی او نیست، دادگاه این امر را بررسی خواهد کرد. اگر ادعای خانم قبول شود، الزام به تمکین رد میشود و شما باید خانه متناسب تهیه کنید.