آیا ماسک‌های جراحی چندبار مصرف هستند؟

01/09/1399 07:43 ق.ظ

آیا ماسک‌های جراحی چندبار مصرف هستند؟ مقامات بهداشتی می گویند: ماسک‌های جراحی گسترده‌ترین سلاح در برابر بیماری کووید-۱۹ هستند که باید پس از یک بار استفاده، دور انداخته شوند اما نگرانی‌های زیست محیطی موجب شده که برخی محققان این توصیه را مورد بحث قرار دهند.

مقامات بهداشتی می گویند: ماسک‌های جراحی گسترده‌ترین سلاح در برابر بیماری کووید-۱۹ هستند که باید پس از یک بار استفاده، دور انداخته شوند اما نگرانی‌های زیست محیطی موجب شده که برخی محققان این توصیه را مورد بحث قرار دهند. ماسک های پارچه ای چندبار مصرف جایگزینی برای این منظور به حساب می آیند اما بسیاری از مردم استفاده از ماسک های جراحی یکبار مصرف را ترجیح می دهند زیرا سبک‌تر و ارزان‌تر هستند.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده است: ماسک‌های جراحی تنها یکبار مصرف هستند و باید ماسک خیلی زود تعویض و ترجیحا درون سطل زباله‌ای درب‌دار دور انداخته شود.

با این حال در موج نخست شیوع بیماری کووید-۱۹ و به دلیل کمبود ماسک‌های جراحی، سازمان جهانی بهداشت ضدعفونی ماسک های یکبار مصرف را به منظور استفاده مجدد تایید کرد. همچنین سازمان غذا و داروی آمریکا توصیه کرده است در شرایط اضطراری می‌توان بخار هیدروژن پراکسید را برای ضدعفونی کردن ماسک های N۹۵ که توسط کادر درمان استفاده شده، به کار گرفت. قرار دادن در معرض دمای بالا یا اشعه ماورابنفش از دیگر روش های پاکسازی ماسک های یکبار مصرف است.

هرچند به گفته یک میکروب شناس فرانسوی به کارگیری این روش ها در خانه سخت است و مطلوب نیست. همچنین برخی کارشناسان توصیه کرده‌اند که ماسک را داخل پاکت کاغذی قرار دهید به گونه ای که تاریخ آن مشخص باشد و ماسک را برای مدت هفت روز کنار بگذارید. آنان معتقدند ویروس‌های روی ماسک تقریبا پس از هفت روز از بین می‌روند. headtopics.com

ادامه مطلب:
isna_farsi »

آیا امکان تعقیب قضایی دولت به دلیل به خطر انداختن جان شهروندان وجود دارد؟اوا خواهر، چقدر خشن.. بچه های ایران واشر چقدر اوف اوفی شدند مادر قحبه ها چی بازار گرمی برای رژیم اولاف میدن..

آیا جامعه رنگین‌کمانی به اندازه کافی در رسانه‌ها حضور دارند؟

آیا مصرف مکمل‌ها می‌تواند افراد را در مقابل بیماری‌ها مقاوم‌تر کند؟ کارشناسان پاسخ می‌دهند🔺آیا مصرف مکمل‌ها می‌تواند افراد را در مقابل بیماری‌ها مقاوم‌تر کند؟ کارشناسان پاسخ می‌دهند ⚡️با افزایش موارد ابتلا به کووید۱۹ و فرا رسیدن فصل سرماخوردگی و آنفلوآنزا، مردم به دنبال راه‌هایی هستند تا سیستم دفاعی بدن خود را در مقابل بیماری‌ها تقویت کنند. فقط شیره و تریاک بافوری اصلی 🙄👍

آیا بایدن گرما را به روابط ریاض-آنکارا بازمی‌گرداند؟اعتمادآنلاین بررسی می‌کند: آیا بایدن گرما را به روابط ریاض_آنکارا بازمی‌گرداند؟ روز جمعه در رسانه‌ها اعلام شد اردوغان با سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان بر سر حفظ کانال‌های گفت‌وگو برای تنش‌زدایی بین ۲ کشور به توافق رسیدند. اینجا_بخوانیم👇

آیا واکسن کرونا موجب بهبود سریع اوضاع اقتصادی کشورها می‌شود؟اعلام خبر کارآیی واکسن کرونای ساخت دانشگاه آکسفورد که سومین مورد پس از انتشار خبر کارآمدی واکسن‌ شرکت‌های داروسازی فایزر و مُدرنا در کمتر از یک هفته به شمار می‌رود، قیمت جهانی نفت را به بالاترین حد در ۸.۵ ماه گذشته رسانده و بورس‌های جهان را سبز پوش کرده است؛ آیا اقتصاد جهان به سرعت بهبود می‌یابد؟ به احتمال زیاد ولی به کندی ن بسرعت.

به گزارش ایسنا، با تداوم روند شیوع کروناویروس استفاده از ماسک در بسیاری از اماکن همچون وسایل حمل و نقل عمومی، فروشگاه‌ها و محل کار اجباری شده است. هرچند با این واقعیت نیز روبرو هستیم که بسیاری از ماسک‌های جراحیِ یکبار مصرف در مجراهای آبی و اقیانوس‌ها رها می‌شوند.

ماسک های پارچه ای چندبار مصرف جایگزینی برای این منظور به حساب می آیند اما بسیاری از مردم استفاده از ماسک های جراحی یکبار مصرف را ترجیح می دهند زیرا سبک‌تر و ارزان‌تر هستند.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده است: ماسک‌های جراحی تنها یکبار مصرف هستند و باید ماسک خیلی زود تعویض و ترجیحا درون سطل زباله‌ای درب‌دار دور انداخته شود.

با این حال در موج نخست شیوع بیماری کووید-۱۹ و به دلیل کمبود ماسک‌های جراحی، سازمان جهانی بهداشت ضدعفونی ماسک های یکبار مصرف را به منظور استفاده مجدد تایید کرد.

همچنین سازمان غذا و داروی آمریکا توصیه کرده است در شرایط اضطراری می‌توان بخار هیدروژن پراکسید را برای ضدعفونی کردن ماسک های N۹۵ که توسط کادر درمان استفاده شده، به کار گرفت. قرار دادن در معرض دمای بالا یا اشعه ماورابنفش از دیگر روش های پاکسازی ماسک های یکبار مصرف است.

هرچند به گفته یک میکروب شناس فرانسوی به کارگیری این روش ها در خانه سخت است و مطلوب نیست.

همچنین برخی کارشناسان توصیه کرده‌اند که ماسک را داخل پاکت کاغذی قرار دهید به گونه ای که تاریخ آن مشخص باشد و ماسک را برای مدت هفت روز کنار بگذارید. آنان معتقدند ویروس‌های روی ماسک تقریبا پس از هفت روز از بین می‌روند.

به گزارش مدیکال اکسپرس، برخی از کارشناسان نیز توصیه می‌کنند ماسک های یکبار مصرف را می توان داخل فر و در دمای بین ۷۰ تا ۷۵ درجه سانتیگراد قرار داد به گونه ای که باعث سوختن پلاستیک نشود اما به اندازه کافی گرم باشد تا ویروس را از بین ببرد. به علاوه تاکید می‌شود که شستشوی ماسک داخل ماشین لباسشویی گزینه خوبی نیست.