آیا تبعیض مذهبی علیه اهل سنت، قانونی است؟

31/03/1401 08:18 ب.ظ

⚖️ آیا تبعیض مذهبی علیه اهل سنت در ایران قانونی است؟ پاسخ را در ایران‌وایر بخوانید👇 راه‌های ارسال سوالات: ارسال به واتس‌اپ به شماره: ۰۰۹۰۵۴۱۱۹۹۴۰۱۸ ارسال به تلگرام به آدرس shomairanwire سوال_جواب_حقوقی اقلیت‌های_مذهبی

پرسش: در مناطق سنی‌نشین ایران مردم نمی‌توانند به راحتی و آزادانه مراسم مذهبی خود را انجام دهند. همچنین علمای اهل سنت مورد تحقیر و توهین ...

سوال و جواب حقوقیپرسش: در مناطق سنی‌نشین ایران مردم نمی‌توانند به راحتی و آزادانه مراسم مذهبی خود را انجام دهند. همچنین علمای اهل سنت مورد تحقیر و توهین حتی رسانه‌های دولتی قرار می گیرد. چنین برخوردی چه توجیهی می‌تواند داشته باشد؟

پاسخ: هیچ مبنای قانونی و عقلی برای چنین برخوردهای ناپسند و تبعیض‌آمیزی وجود ندارد. بر طبق قانون اساسی ایران تمامی شهروندان ایرانی فارغ از عقیده و مذهب و قومیت دارای حقوق یکسانی هستند. قانون اساسی ایران حتی اعلام کرده است که با غیرمسلمانان به عدالت رفتار شود؛ بنابراین اهل سنت قطعا مورد حمایت قانون‌گذار قرار گرفته‌اند؛ گرچه در قانون اساسی مذهب رسمی شیعه عنوان شده است، اما اصل دوازدهم تاکید کرده است: «مذاهب دیگر اسلامی اعم از حنفی، شافعی، مالکی، حنبلی و زیدی دارای احترام کامل می‌باشند و پیروان این مذاهب در انجام مراسم مذهبی، طبق فقه خودشان آزادند و در تعلیم و تربیت دینی و احوال شخصیه (ازدواج ، طلاق ، ارث و وصیت) و دعاوی مربوط به آن در دادگاه‌ها رسمیت دارند و در هر منطقه‌ای که پیروان هر یک از این مذاهب اکثریت داشته باشند، مقررات محلی در حدود اختیارات شوراها بر طبق آن مذهب خواهد بود، با حفظ حقوق پیروان سایر مذاهب.» بنابراین، هموطنان اهل سنت از لحاظ قانونی می‌توانند بر اساس فقه خود عمل کرده و مراسم عبادی خود را بر اساس احکام فقهی خود انجام دهند. هیچ مقام حکومتی و غیرحکومتی اجازه آزار و اذیت و پایمال کردن حقوق آنها را ندارد؛ به حدی که در قانون مجازات اسلامی محروم کردن از حقوق ملت و همچنین تحقیر و توهین جرم تلقی و برای آن مجازات در نظر گرفته شده است. توهین به بزرگان اهل سنت مطلقا قانونی نمی‌باشد. چه از لحاظ حقوق داخلی و چه از لحاظ اسناد بین‌المللی، حکومت ایران و دیگر شهروندان، حق تعرض به حقوق اقلیت‌های دینی را ندارند. بنابراین رفتارهای ناپسند جمهوری اسلامی در قبال این هموطنان برخلاف حقوق می‌باشد.

ادامه مطلب:
iranwire »

آژیرهای خطر در دو شهر اسرائیل به صدا در آمد؛ ایران به «حمله سایبری» متهم شدباور عمومی این است که اسرائیل و ایران در ادامه نبرد خود که به تازگی آشکارتر صورت می‌گیرد، برای ضربه زدن به یکدیگر از طریق سایبری به‌شدت در تکاپو هستند. ایران و جمهوری اسلامی دو موجودیت جدای از هم هستند. همانطور که کرم آسکاریس و میزبان نگون بختش دو بیو ارگانیزم مستقل از هم هستند. جنایات جمهوری اسلامی را به نام ایران مخابره نکنید چندین ماهه که ما رو تو ایران سایبری حمله،کردن تابلوی اعلامیه قبرستون بهشت زهرا هم از کار افتاده عادی برا ما،اونها هم عادت میکنن باور عمومی اشتباه می‌کند! جنگ زرگری داداش بزرگه با داداش کوچیکه شیعی‌اش برای تامین منافع آنگلوساکسون‌ها و بر علیه صلح‌طلبان ایران و اسرائیل به راه افتاده.

شارمهد در دادگاه به تلاش برای فروش اطلاعات موشکی سپاه به اف‌بی‌آی متهم شددر چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده جمشید شارمهد در دادگاه انقلاب تهران، نماینده دادستان او را به تلاش برای «فروش» اطلاعات برنامه موشکی سپاه به اف‌بی‌آی متهم کرد. حدود یکی دوساله این بنده اسیر شماهاست از اون روز تا حالا‌ دها بار به شما ضربه زدن همه جوره این بنده خدا کاره ایی نیست،جاسو سو خائنو وطن فرون تو رگو پی خودتونه حرومزاده 🍆 خود سپاهی ها همه جاسوس اسراییل دراومدن این بیچاره که اصلا ایران نبوده چطوری برنامه پوشکی سپاه را می خواسته به اف بی آی بفروشه؟

سفر وزیر امور خارجه اسرائیل به ترکیه در میان تنش‌های امنیتی | DW | 19.06.2022یائیر لاپید قصد دارد این هفته به ترکیه سفر کند. علاوه بر روابط اقتصادی دو جانبه، نگرانی‌ دولت اسرائیل در مورد خطر از جانب جمهوری اسلامی برای شهروندان این کشور در ترکیه می‌تواند از موضوعات مورد بحث دو سیاستمدار باشد. یک فارسی‌زبان ‌را در صداوسیما «مهمان خارجی» جا زده‌اند. وسط ترجمه همزمان، طرف گاف می‌دهد و به فارسی جواب می‌دهد: «بله! صدا رو دارم» 🤦 حمایت اردوغان از فلسطین و اون نسناس بازی که با کشتی داشت چند سال پیش همش پشم بود؟

وحیدی: سیاست های اقتصادی مردم در بلند مدت به نفع مردم استوزیر کشور: *سیاست‌های اقتصادی مردم در بلند مدت به نفع مردم است *اقتصاد کشور باید از بن بست‌ها که ایجاد شده خود را نجات دهد *در خارج و بخشی هم در داخل خیلی تلاش می‌کنند که نشان دهند سیاست‌های اقتصادی دولت به نفع مردم نیست سیاست های اقتصادی مردم در بلند مدت به نفع مردم است ؟!!!! عجب ! پس این اوضاع اقتصادی حاصل سیاستهای اقتصادی مردم است ! ایشان همان بزرگواری نیست که فرمود 'افزایش قیمت با اصلاح یارانه‌ها فقط برای این چهار_قلم_کالا صادر شده و به غیر از این کالاها، هیچ مجوزی برای افزایش قیمت کالاهای دیگر وجود ندارد.' دلیل اصلی بی اعتمادی مردم وعده های پوچ خود یک مسئول است حالا چه این دولت چه آن دولت ۴۳ سال گذشت این 'بلند مدت' تو یه عمر حداکثر ۶۰ تا ۷۰ ساله، دقیقا کجاش میشه؟

کشته شدن 13 نظامی وابسته به رژیم اسد در الرقه سوریهکشته شدن 13 نظامی وابسته به رژیم اسد در الرقه سوریه به گزارش خبرگزاری «سانا» وابسته به رژیم اسد، یک اتوبوس حامل نیروهای این رژیم در حومه رقه سوریه مورد حمله قرار گرفته است.

میزان سرمایه‌گذاری شرکت‌های ترکیه در خارج کشور به 46.5 میلیارد دلار رسیدمیزان سرمایه‌گذاری شرکت‌های ترکیه در کشورهای خارجی در پایان سال 2021 به بیش از 46.5 میلیارد دلار رسیده است. - خبرگزاری آناتولی Yaşasın Türkiyə yaşasın Azərbaycan 👉❤❤❤🇦🇿🇦🇿🇦🇿🇦🇿🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷 Anadolu ajans müdürü lütfən bu zibil və çöpü ( B . Yılmaz ) dəf edin yaşasın ak parti yaşasın dünya türklərinin məənəvi öndəri rəcəb təyyib ərdoğan paşa 👉 ❤🥰🥰❤🥰❤❤❤❤❤❤❤🥰🥰🥰❤❤❤😘😘😘😘😘😘🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷❤ Yaşasın adalət və kalkınma partiyası ölüm olsun fətho tərəfdarlarına ölüm olsun pkk ' çılara BU DA B. YILMAZIN 👉💩💩💩💩😝💩💩💩💩💩💩💩💩💩🦴🦴🦴🦴🦴🦴🦴🦴🦴🦴🦴🦴🦴👈