آیا آخرالزمان بورس فرا رسیده است؟

04/06/1399 08:22 ق.ظ

دقیقا ۱۴ روز است که سقوط نسبی بورس، خواب از سر برخی ربوده است؛ هنوز اتفاق خاص و غیرطبیعی رخ نداده است، اما بسیاری نگرانند نکند آخرالزمان ترکیدن «بمب ساعتی» یا «حباب بزرگ» فرا رسیده باشد؟ گزارش علی رنجی پورranjipour 👇 اخبار_ایران اقتصاد راستی_آزمایی

اما بیم این هم وجود دارد که حقوقی‌ها برای حفظ ارزش بازار، دست به ریسک زده و تلاش کرده‌اند جلوی خروج سهام‌داران عادی را بگیرند.

باید منتظر ماند و دید آیا در روزهای آینده حقوقی‌ها هم به صف فروشنده‌ها خواهند پیوست؟‌ آیا سقوط بورس همچنان ادامه خواهد داشت؟ در این صورت چه بر سر اقتصاد و جامعه ایران خواهد آمد؟ هزاران میلیارد تومان پول سرگردانی که از بورس خارج می‌شود کدام بازارها را ویران خواهد کرد؟

بورس در ایران کلاف بزرگ و پیچیده و سردرگمی است که سرنخ آن از دست همه در رفته است. بسیاری بر این عقیده‌اند که سرنخ بازار سرمایه در دست دولت است و پشت این نوسان‌ها هم نقشه و توطئه‌ای نهفته است. چرا که عملا دولت همه‌کاره و اختیاردار بازار است. نهادی که می‌تواند با تصمیمات خود برای عرضه باقی‌مانده دارایی‌های خود در چند شرکت پالایشی، بازار را به هم بریزد. اما چرا؟

در شرایطی که همه راه‌های حیات اقتصادی کشور بسته شده، تمام امید دولت بازارهای مالی است. جمع شدن دارایی‌های سرگردان برای خرید سهام شرکت‌ها و خرید اوراق بدهی دولت در حال حاضر مطمئن‌ترین و کم‌خطرترین راه ممکن برای جبران کسری بودجه دولت از یک‌سو و از سوی دیگر تزریق کورسوی امید به تولید ایران در وانفسای رکود انباشته اقتصادی است. headtopics.com

ادامه مطلب:
iranwire »

ترور «ریهام یعقوب»؛ آیا جمهوری اسلامی مسئول قتل‌ فعالان مدنی در عراق است؟

آیا «کیم جونگ اون» در کُما قرار دارد؟- اخبار آسیا-اقیانوسیه - اخبار بین الملل تسنیم - Tasnimآیا «کیم جونگ اون» در کُما قرار دارد؟ غیبت طولانی کیم جونگ اون باعث شده رسانه‌ها مجددا گمانه‌زنی‌هایی را درباره وضعیت سلامتی وی مطرح کنند یکی از مشاوران سابق رئیس جمهور اسبق کره جنوبی گفته کیم جونگ اون در کما به سر می‌برد اما فوت نکرده است KimJongUn واکنش پیونگ‌یانگ به خبر کُما رفتن کیم جونگ‌اون پیونگ یانگ در واکنش به اظهارنظرها و گمانه‌زنی‌های مجدد درباره غیبت طولانی و وضعیت سلامتی بالاترین مقام کره شمالی، اعلام کرد که کیم روز سه‌شنبه در راس نشست شورای سیاسی حزب حاکم حضور پیدا کرد KimJongUn

آیا بسته‌بندی مواد غذایی می‌تواند باعث ابتلا به کرونا شود؟ - BBC News فارسیدر چین اخیرا رد ویروس کرونا را در بسته‌بندی مواد غذایی یافتند، در محموله وارداتی میگو و مرغ منجمد از آمریکای جنوبی. این خبر بحث اینکه آیا ویروس کرونا می‌تواند از بسته بندی مواد غذایی منتقل شود را دوباره مطرح ساخت.

عوامل تاثیرگذار در افت شاخص بورس کدامند؟تهران - ایرنا - شاخص کل بورس تهران که از دو هفته اخیر وارد مسیر نزولی شد، در هفته پایانی مرداد ماه با سرعت بیشتری در سراشیبی اصلاح قرار گرفت و به رکوردشکنی‌های جدیدی در افت شاخص بورس دست پیدا کرد که در نهایت با افت بیش از ۱۱ درصدی به معاملات هفته گذشته پایان داد.

شمار قربانیان ویروس کرونا در جهان از مرز ۸۰۰ هزار نفر گذشتقاره آمریکا همچنان بزرگترین کانون همه‌گیری ویروس کرونا است به نحوی که بیش از نیمی از موارد ابتلای جهانی به ویروس در این قاره به ثبت رسیده است.

دو چیز که می‌تواند کووید-۱۹ را شکست دهد - BBC News فارسیآب و صابون در کنار قرنطینه،‌ پوشیدن ماسک و فاصله‌گیری اجتماعی، نقشی مهم در مبارزه علیه بیماری کووید-۱۹ ایفا می‌کنند، هر چند این نقش به راحتی می‌تواند فراموش می‌شود.

نشان می‌دهند روز دوشنبه سهام‌داران حقیقی بیش از ۷۲۰۰ میلیارد تومان پول‌شان را از بازار بیرون کشیده‌اند. اگر میزان خروج روز شنبه و یکشنبه را هم حساب کنیم، میزان خروج پول سهام‌داران حقیقی به بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد. البته سهام‌داران حقوقی از در جبران درآمده و با خرید بخشی از سهم حقیقی‌ها، تلاش کرده‌اند تا جلوی سقوط بیشتر بازار را بگیرند. این می‌تواند بالقوه یک نشانه مثبت از روزهای پیش رو باشد. حقیقی‌ها افراد عادی‌اند که وارد بازار می‌شوند و حقوقی به شرکت‌ها، بانک‌ها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری‌ گفته می‌شود که همه‌شان هم دولتی نیستند. معمولا حقوقی‌ها دانش و تجربه بیشتری از سهام‌داران عادی‌ دارند. در سقوط‌های مقطعی معمولا حقیقی‌ها در صف فروش می‌ایستند و حقوقی‌ها خریدارند، کما این‌که در رشد مقطعی به عکس جای حقیقی و حقوقی در صف خرید و فروش عوض می‌شود.

اما بیم این هم وجود دارد که حقوقی‌ها برای حفظ ارزش بازار، دست به ریسک زده و تلاش کرده‌اند جلوی خروج سهام‌داران عادی را بگیرند. باید منتظر ماند و دید آیا در روزهای آینده حقوقی‌ها هم به صف فروشنده‌ها خواهند پیوست؟‌ آیا سقوط بورس همچنان ادامه خواهد داشت؟ در این صورت چه بر سر اقتصاد و جامعه ایران خواهد آمد؟ هزاران میلیارد تومان پول سرگردانی که از بورس خارج می‌شود کدام بازارها را ویران خواهد کرد؟

بورس در ایران کلاف بزرگ و پیچیده و سردرگمی است که سرنخ آن از دست همه در رفته است. بسیاری بر این عقیده‌اند که سرنخ بازار سرمایه در دست دولت است و پشت این نوسان‌ها هم نقشه و توطئه‌ای نهفته است. چرا که عملا دولت همه‌کاره و اختیاردار بازار است. نهادی که می‌تواند با تصمیمات خود برای عرضه باقی‌مانده دارایی‌های خود در چند شرکت پالایشی، بازار را به هم بریزد. اما چرا؟

در شرایطی که همه راه‌های حیات اقتصادی کشور بسته شده، تمام امید دولت بازارهای مالی است. جمع شدن دارایی‌های سرگردان برای خرید سهام شرکت‌ها و خرید اوراق بدهی دولت در حال حاضر مطمئن‌ترین و کم‌خطرترین راه ممکن برای جبران کسری بودجه دولت از یک‌سو و از سوی دیگر تزریق کورسوی امید به تولید ایران در وانفسای رکود انباشته اقتصادی است.

اما این ساختمان عظیم روی بستری به شدت ناپایدار بنا شده و روز به روز روی آن بار اضافی گذاشته شده است. آن قدر که بیم فروریختن آن، خواب از سر سهام‌داران و دولت و ناظران می‌رباید. فروپاشی بورس تهران به معنی فروپاشی کامل اقتصاد خصوصی و عمومی است.

در شرایط کنونی کسی از سقوط بورس منتفع نخواهد شد. چه دولت، چه سرمایه‌داران بزرگ و چه خرده‌سهام‌دارانی که تمام دار و ندارشان را به میان آورده‌اند.