آیا واقعا مردم ایران واکسن ایرانی کرونا را به واکسن‌های دیگر ترجیح می‌دهند؟

19/10/1399 06:55 ب.ظ

آیا اکثریت ایرانیان واکسن_ایرانی کرونا را که هنوز در حال ساخت بوده و مراحل نهایی خود را طی نکرده است، به واکسن خارجی کووید-۱۹ ترجیح می‌دهند؟ «ایران‌وایر» می‌کوشد در این گزارش به این پرسش پاسخ دهد. درستی_سنجی راستی_آزمایی

) و مجری این شرکت می‌پرسیم چرا نام ایران را در میان گزینه‌ها نگنجاندید؟ او در پاسخ می‌گوید: «ما پیش از انجام این نظرسنجی، یک جامعه نمونه داشتیم و روی آن مطالعه کردیم.

نتایج مطالعات ما و تستی که انجام دادیم، نشان می‌دادند که اگر گزینه ایران را بگذاریم، خیلی‌ها پاسخ واقعی و صحیح به این پرسش نمی‌دهند.»غفوری در پاسخ به این پرسش می‌گوید: «ما وقتی در یک نظرسنجی، یک سوالی را می‌پرسیم، سوال‌های تکمیلی هم داریم که درستی پاسخ را بتوانیم ارزیابی کنیم. ما از جامعه نمونه پرسیدیم ترجیح شما واکسن ایرانی، چینی، روسی، اروپایی و یا امریکایی است؟ اکثریت واکسن ایرانی را انتخاب کردند. ولی وقتی در پرسش بعدی پرسیدیم بین قرص سرماخوردگی ایرانی و خارجی کدام را مصرف می‌کنید، بالای ۵۰ درصد از کسانی‌که گفته بودند واکسن ایرانی را انتخاب می‌کنیم، قرص سرماخوردگی خارجی را انتخاب کردند. بنابراین، ما دریافتیم که پاسخ قبلی آن‌ها به این پرسش صحیح نبوده است چراکه وقتی کسی قرص خارجی مصرف می‌کند، نمی‌تواند مصرف کننده واکسن ایرانی باشد. لذا از اساس نام ایران را از میان گزینه‌ها حذف کردیم تا ببینم چه میزان گرایش به واکسن چینی-روسی و چه میزان گرایش به تزریق اروپایی-امریکایی است.»

ادامه مطلب:
iranwire »

من که بشخصه اگه بمیرمم واکسن ایرانی نمیزنم مگربهترازمنفعت آخوندیه

آیا واقعا ایران خود را بی‌نیاز از سلاح هسته‌ای می‌داند؟اظهارنظرهای ضد و نقیض پیرامون نیاز ایران به سلاح هسته‌ای و احتمال اقدام برای تولید یا تامین آن در میان مقامات مختلف این کشور افزایش یافته است. - خبرگزاری آناتولی حکومت اشغالگر ایران صرفاً دنبال سواری دادن به صلیبچیها و اشغالگری ایران و حکومت کردن جاهلانه بر ملتهای ایرانیان و استمرار جاهلیت تحمیلی تشگیلات شئونیزم فارسی ایرانشهریهای نژادپرست ارمنی مسلک به ظاهر مسلمان شرکای اشرار فرقه فارسیسم است نه چیزی بیش.

آیا ایران واقعا از تحریم‌های آمریکا 'یک تریلیون دلار' زیان دیده است؟ | DW | 22.02.2021محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی یکشنبه سوم اسفند (۲۱ فوریه) از زیان 'یک تریلیون دلاری' تحریم‌های جدید آمریکا بر اقتصاد ایران خبر داد و اعلام کرد ایالات متحده آمریکا باید غرامت بدهد. حرف‌های آقای ظریف کاملا درست و بجاست برای کشورهایی که وقتی یک قراردادی را امضا می‌کنند وبه تایید شورای امنیت سازمان ملل می‌رسید و بعد از آن تخطی یا خروج می‌کنند مثل امریکا باید غرامت یاجریمه پرداخت کنند تا درس عبرتی برای دیگر کشورها باشد مگر برای امریکا قانون قانون جنگل باشد کل خردمندان و روشنفکران و تجار وو.... کاسبکاران معمولی ایرانیان هم در این ۱۰ سال گذشته از ایران به کشورهای همسایگان وو....فرار کردند ایران دیگر یک پادگان سوخته به هم ریخته چیزی بیش نیست. طرف رو تو ده راه نمیدادن سراغ کدخدا رو میگرفت!

آیا ميان مغز زنان و مردان واقعا تفاوتى وجود دارد؟بسیاری از محققان در باره تفاوت میان مغز زن و مرد به پژوهش‌ و بررسی می‌پردازد و قرن‌ها دانشمندان ادعا انسانها برابر افرین شدن فقط در مغز عقب مانده اخوندهاست که زن را ضعیفه می دانند، مرد=زن ممکن است گفت زنان بالاتر و بهتر از مردان، تا تبعیض سالیان بر طرف شود شب جمعه خراب نکن از شنبه به بعد تویت کن

آیا فشار مردم و رسانه‌ها باعث تایید صلاحیت مهدوی‌کیا و کریمی شد؟ | DW | 08.02.2021نامزدی علی_کریمی و مهدی_مهدوی‌کیا برای سمت رئیس و نایب رئیس فدراسیون فوتبال از «نخستین فیلتر» عبور کرد. به رغم صحبت از احتمال رد صلاحیت، این دو نفر در لیست نامزدها قرار گرفتند. آیا فشار مردم و رسانه‌ها تاثیرگدار شد؟ آره 'گدار' شد، تارکوفسکی شد 🤣 مشنگ‌های رقت‌انگیز یه لحظه فکر کردم با هم نامزد کردن!

مصاحبه آناتولی با مردم عراق؛ آیا به طرح دولت در مورد جمع‌آوری سلاح‌های غیرمجاز اعتماد دارید؟مصاحبه آناتولی با مردم عراق؛ آیا به طرح دولت در مورد جمع‌آوری سلاح‌های غیرمجاز اعتماد دارید؟ خبرنگار آناتولی در عراق از مردم این کشور پرسیده است که آیا به طرح دولت برای جمع‌آوری سلاح‌های غیرمجاز اعتماد دارند؟

تلفنی، نظر شهروندان ایران را در خصوص واکسن کرونا مورد سنجش قرار داده است. این پیمایش در روزهای اول تا هفتم آبان ۱۳۹۹ امسال انجام شد. در این نظرسنجی، از پرسش‌شوندگان خواسته شده بود بین واکسن احتمالی کرونا که توسط شرکت‌های اروپایی، امریکا، چینی یا روسی تولید می‌شوند، یک گزینه را انتخاب کنند. در این میان، ۱۵ درصد واکسن تولیدی توسط کشورهای اروپایی، ۱۳ درصد امریکایی، ۸ درصد روسی و ۴ درصد چینی را انتخاب کرده‌اند. هم‌چنین ۳۶ درصد هم گفته‌اند که ترجیح می‌دهند واکسن تولیدی توسط کشورهای ذکر شده را استفاده نکنند یا گزینه‌های دیگری مانند واکسن تولیدی توسط شرکت‌های ایرانی را نام برده‌اند.Stasis

) و مجری این شرکت می‌پرسیم چرا نام ایران را در میان گزینه‌ها نگنجاندید؟

او در پاسخ می‌گوید: «ما پیش از انجام این نظرسنجی، یک جامعه نمونه داشتیم و روی آن مطالعه کردیم. نتایج مطالعات ما و تستی که انجام دادیم، نشان می‌دادند که اگر گزینه ایران را بگذاریم، خیلی‌ها پاسخ واقعی و صحیح به این پرسش نمی‌دهند.»غفوری در پاسخ به این پرسش می‌گوید: «ما وقتی در یک نظرسنجی، یک سوالی را می‌پرسیم، سوال‌های تکمیلی هم داریم که درستی پاسخ را بتوانیم ارزیابی کنیم. ما از جامعه نمونه پرسیدیم ترجیح شما واکسن ایرانی، چینی، روسی، اروپایی و یا امریکایی است؟ اکثریت واکسن ایرانی را انتخاب کردند. ولی وقتی در پرسش بعدی پرسیدیم بین قرص سرماخوردگی ایرانی و خارجی کدام را مصرف می‌کنید، بالای ۵۰ درصد از کسانی‌که گفته بودند واکسن ایرانی را انتخاب می‌کنیم، قرص سرماخوردگی خارجی را انتخاب کردند. بنابراین، ما دریافتیم که پاسخ قبلی آن‌ها به این پرسش صحیح نبوده است چراکه وقتی کسی قرص خارجی مصرف می‌کند، نمی‌تواند مصرف کننده واکسن ایرانی باشد. لذا از اساس نام ایران را از میان گزینه‌ها حذف کردیم تا ببینم چه میزان گرایش به واکسن چینی-روسی و چه میزان گرایش به تزریق اروپایی-امریکایی است.»

غفوری می‌گوید: «همواره وقتی مخاطب را بین ایران و سایر کشورها مخیر می‌کنید، به دلایل مختلف، از جمله حس وطن‌دوستی، مردم گزینه ایران را انتخاب می‌کنند. حال آن‌که در عالم واقع ممکن است ایران گزینه نهایی آن‌ها نباشد. این واقعیتی است که در مساله مصرف دارو خود را نشان داده است؛ به طوری که همواره در داروخانه‌ها این پرسش مطرح است که "مشابه خارجی آن را ندارید؟" یعنی به رغم علاقه مردم به ایران، ولی در مصرف دارو دنبال مشابه خارجی هستند چون اثرگذاری آن را بالاتر می‌دانند. در واکسن هم همین منطق جاری است.»

این متخصص امور نظرسنجی در خصوص اعتبار نظرسنجی انجام شده توسط موسسه دیدبان افکار عمومی نوید ایرانیان می‌گوید: «تا به اطلاعات کامل نظرسنجی، متن پرسش‌نامه، نحوه طراحی سوال‌ها و چیدمان آن‌ها و … دست پیدا نکنیم، نمی‌توانیم در خصوص اعتبار این نظرسنجی سخنی بگوییم. آن‌چه منتشر شده، گزارشی ناقص از کاری است که انجام شده است.»طرح ایده واکسن ایرانی یا خارجی، همان پرسش تکراری است که سال‌ها با آن روبه‌رو هستیم: «داروی ایرانی یا مشابه خارجی؟»، «انسولین ایرانی یا خارجی؟»، «آسپرین ایرانی یا خارجی؟» و…

طی سال‌های گذشته به تجربه ثابت شده است که مردم در صورت دسترسی به داروی خارجی، مشابه خارجی را بر داروی ایرانی ترجیح داده‌اند. در چرایی این موضوع، «عابد فتاحی»، عضو «کمیسیون بهداشت و درمان» نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در مصاحبه‌ای