علی تجویدی در سال ۱۲۹۸ در تهران زاده شد اما اصالتا اهل اصفهان بود. پدرش خوشنویس بود و دست خوشی در نواختن تار داشت.
استاد تجویدی آموختن موسیقی را از کودکی نزد پدرش، هادیخان تجویدی که در نقاشی از شاگردان کمالالملک و در موسیقی از شاگردان درویشخان بود آغاز کرد. از ۱۶ سالگی هم نزد حسین یاحقی نواختن ویولن را آموخت و پس از دو سال به کلاس درس ابوالحسن صبا راه یافت و به مدت هشت سال در مکتب او به فراگیری ویولن و سهتار پرداخت. مدتی نیز در کلاس درس چند نوازنده ویولن کلاسیک با شیوه نوازندگی غربی آشنایی یافت.
۲۱ ساله بود که به عنوان نوازنده ویولن و آهنگساز به ارکستر رادیو نوبنیاد ایران پیوست و پس از درگذشت صبا اداره کلاسهایی موسیقی صبا را به عهده گرفت و از همان زمان یعنی آغاز کار سلسله برنامههای"گلها" خوانندگانی مانند حمیرا و هایده را آموزش داد و با ساختن آهنگهای ماندگار آنها را به چهره شاخص برنامههای رادیو تبدیل کرد. headtopics.com
علی تجویدی پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران فعالیت قابل توجهی نداشت. در سالهای پایانی عمر تنها کاری مشترک با علیاصغر شاهزیدی و تصنیفی با صدای محمدرضا شجریان به مناسبت آغاز به کار ارکستر ملی ایران اجرا کرد. او پس از انقلاب به خاطر حذف صدای زن از موسیقی ایرانی سکوت کرد و این کار را نابودی حداقل نیمی از موسیقی و امکانات آهنگساز برای خلاقیت دانستمثل همیشه برای ارتباط با این برنامه و رساندن نظرها، پیشنهادها و انتقادهای خود از طریق ایمیلدر پادکستهای هفتگی ترانهها و آهنگهایی را به شما معرفی میکنیم که کمتر شنیدهاید.
آواهای کمشنیده از دیروز تا امروز • فرح | DW | 26.11.2020در پادکست این هفته 'آواهای کمشنیده از دیروز تا امروز' از فرح، یکی از خوانندگان مطرح دهه ۳۰ در ایران گفتهایم. او از سال ۱۳۲۷ با رادیو همکاری داشت و از آغازگران برنامه 'گلها' بود. اسکندر جان، میترا جان شاد باشید.