آنفولانزا چگونه سبب مرگ می شود؟

06/09/1398 09:54 ق.ظ

براساس برآورد سازمان جهانی بهداشت سالانه حدود ۲ تا ۳ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری آنفولانزا مبتلا می‌شوند و از این تعداد حدود ۲۹۰ هزار تا ۶۵۰ هزار نفر می‌میرند.

براساس برآورد سازمان جهانی بهداشت سالانه حدود ۲ تا ۳ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری آنفولانزا مبتلا می‌شوند و از این تعداد حدود ۲۹۰ هزار تا ۶۵۰ هزار نفر می‌میرند. این بیماری عمدتا توسط ویروس‌های خانواده «ارتومیکسوویروس‌ها» ایجاد شده که خود به سه دسته (َA, B, C) تقسیم می‌گردد. ویروس آنفولانزا می‌تواند دو گروه جانوری یعنی پستانداران و پرندگان را درگیر کرده و حتی ‌در میان این دو گروه جابجا شود.

تب، تعریق، سردرد، درد عضلات و مفاصل، گلو درد، احتقان بینی، عطسه و سرفه از علائم آنفلوآنزا است و بیماری معمولا بین دو تا هفت روز ادامه می‌یابد. بسیاری از مردم بر این باورند که عامل این بیماری سرمای هوا است. درحالی که تنها دلیل ابتلا به آنفولانزا عفونت ویروسی است که ارتباطی با هوای سرد ندارد. در فصول پاییز و زمستان عواملی مانند باز شدن مدارس و تماس کودکان با هم، تمایل بیشتر مردم به ماندن در فضاهای سرپوشیده و خشکی هوا به این ویروس‌ها اجازه پخش و تکثیر می‌دهند. به همین علت شیوع این بیماری در فصول سرد بیشتر از فصول گرم است.

براساس برآورد سازمان جهانی بهداشت سالانه حدود ۳ تا ۵ میلیون نفر به بیماری آنفولانزا مبتلا شده و از این تعداد حدود ۲۹۰ هزار تا ۶۵۰ هزار نفر در جهان در اثر ابتلا به آن جان خود را از دست می‌دهند. چه افرادی در خطر مرگ در اثر ابتلا به آنفولانزا قرار دارند؟ headtopics.com

ادامه مطلب:
euronews_pe »

اعتراضات ایران؛ نماینده مجلس می‌گوید حدود ۷ هزار نفر بازداشت شده‌اندوزارت اطلاعات: «اغلب دستگیرشده‌ها بیکار یا دارای مشاغل کم درآمد بوده و از سواد کم برخوردار هستند.» اعتراضات مردم ايران عليه امريكا ومزدورانش ديروز در تهران.

استاندار هرمزگان: تبعات انتقال نیروی دریایی ارتش ایران در آینده مشخص می شودفریدون همتی به آناتولی گفت انتقال ستاد فرماندهی نیروی دریایی ارتش ایران به دستور رهبر این کشور انجام شده و در آینده تبعات آن مشخص خواهد شد. - خبرگزاری آناتولی

مربی آماده شکایت، فدراسیون سردرگم، تیم ملی فوتبال نگران‌تر از قبلچند ساعت قبل از اینکه دولت ایران اعلام کند نرخ جدید بنزین ۳۰۰۰ تومان می شود تیم ملی فوتبال ایران در یکی از حساسترین مسابقه‌های انتخابی جام جهانی از عراق شکست خورد.

6 فوتی بر اثر آنفولانزا در مازندران/ خود درمانی ریسک مرگ و میر را افزایش می‌دهد/ پیش‌بینی تدابیر لازم برای مقابله با بیماریسرپرست‌معاونت بهداشتی‌دانشگاه علوم پزشکی‌مازندران گفت: از اواخر شهریور تاکنون ۳۵۰ نفر مبتلا به بیماری‌های حاد تنفسی بودند که از ۳۱۸ نفر که علائم بیماری را داشتند نمونه‌گیری انجام شد که از این‌تعداد ۵۴ نفر مبتلا به آنفولانزا نوع A بوده وتاکنون ده نفر بر اثر بیماری های تنفسی فوت شدند که ابتلای ۶ نفر به آنفولانزا تایید شده است.

فوت 15 نفر بر اثر بیماری آنفولانزارئیس اداره کنترل بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت گفت: 15 نفر به دلیل بیماری آنفولانزا در استان‌های تهران، مازندران و آذربایجان شرقی فوت شده‌اند.

قوچان‌نژاد: گل به کره مهمترین گل زندگی‌ام بود/ کیفیتم به فوتبال دفاعی نمی‌خوردرضا قوچان‌نژاد: *قطع اینترنت در ایران برای من خیلی سخت بود *هرازگاهی اسکایپ اجازه می داد تا با خانواده خود ارتباط داشته باشیم *امیدوارم به زودی شرایط عادی شود

با شروع فصول پاییز و زمستان، تعداد بسیاری از مردم در سراسر جهان با بیماری آنفولانزا دست و پنجه نرم می‌کنند. گرچه در باور عمومی این بیماری خطرناک نیست اما حقیقت این است که آنفولانزا می‌تواند کشنده باشد.

این بیماری عمدتا توسط ویروس‌های خانواده «ارتومیکسوویروس‌ها» ایجاد شده که خود به سه دسته (َA, B, C) تقسیم می‌گردد. ویروس آنفولانزا می‌تواند دو گروه جانوری یعنی پستانداران و پرندگان را درگیر کرده و حتی ‌در میان این دو گروه جابجا شود.

تب، تعریق، سردرد، درد عضلات و مفاصل، گلو درد، احتقان بینی، عطسه و سرفه از علائم آنفلوآنزا است و بیماری معمولا بین دو تا هفت روز ادامه می‌یابد.

بسیاری از مردم بر این باورند که عامل این بیماری سرمای هوا است. درحالی که تنها دلیل ابتلا به آنفولانزا عفونت ویروسی است که ارتباطی با هوای سرد ندارد. در فصول پاییز و زمستان عواملی مانند باز شدن مدارس و تماس کودکان با هم، تمایل بیشتر مردم به ماندن در فضاهای سرپوشیده و خشکی هوا به این ویروس‌ها اجازه پخش و تکثیر می‌دهند. به همین علت شیوع این بیماری در فصول سرد بیشتر از فصول گرم است.

براساس برآورد سازمان جهانی بهداشت سالانه حدود ۳ تا ۵ میلیون نفر به بیماری آنفولانزا مبتلا شده و از این تعداد حدود ۲۹۰ هزار تا ۶۵۰ هزار نفر در جهان در اثر ابتلا به آن جان خود را از دست می‌دهند.

چه افرادی در خطر مرگ در اثر ابتلا به آنفولانزا قرار دارند؟

در میان مبتلایان به آنفولانزا دو گروه سنی بیشتر از سایر گروه‌ها در معرض مرگ ناشی از این بیماری قرار دارند: کودکان زیر ۵ سال و سالمندان بالای ۶۵ سال.

افرادی که در میان این دو گروه سنی قرار دارند، در صورتی که دچار بیماری‌های قلبی-عروقی، بیماری‌های ریوی، بیماری‌های‌ نقص‌ ایمنی‌، سرطان‌ در مراحل پیشرفته و یا دیابت باشند نیز در معرض خطر مرگ ناشی از آنفولانزا قرار دارند.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد افرادی که از بیماری‌های قلبی-عروقی رنج می‌برند، در زمان ابتلا به آنفولانزا ۶ برابر بیشتر از حالت عادی در معرض سکته قلبی قرار می‌گیرند.

در زمان ابتلا به آنفولانزا ممکن است افراد دچار عفونت ثانویه شوند. عفونت ثانویه در کودکان، سالمندان و بیماران مبتلا به بیماری‌های ریوی، بیماری‌های‌ نقص‌ ایمنی‌، سرطان‌ در مراحل پیشرفته و دیابت، به دلیل ضعف سیستم ایمنی ممکن است با خطراتی همراه باشد. در عفونت ثانویه باکتری‌ها به بدن فرد مبتلا به آنفولانزا ویروسی حمله کرده و با تشدید بیماری و همچنین ایجاد عفونت‌های جدید در حلق، گوش و بینی و همینطور ریه، سبب تضعیف بیشتر سیستم ایمنی شده و به دلیل عدم توانای بدن این افراد در مبارزه با عفونت‌های ویروسی و باکتریایی ممکن است جان خود را از دست بدهند.پاسخ این است که با اتخاذ کردن شیوه‌ها و راه‌های درست پیشگیری و درمان می‌توان از مرگ بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری جلوگیری کرد. یکی از راه‌های پیشگیری از مرگ، تزریق واکسن آنفولانزا در ابتدای فصل سرماست. واكسن آنفلوآنزا یک واكسن غیرفعال حاوى ویروس كشته شده آنفلولانزا است. این واكسن دستگاه ایمنى میزبان (گیرنده واكسن) را تحریك مى‌كند تا علیه ویروس آنفلوآنزا پادتن (آنتی‌بادی) بسازد.

بنا به دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت، تقریبا برای همه افرادی که بیشتر از ۶ ماه سن دارند، به ویژه افرادی که در معرض خطر هستند، می‌توانند از این واکسن برای پیشگیری از ابتلا با آنفولانزا استفاده کنند. با این حال باید توجه داشت که این پیشگیری نسبی است چرا که ویروس آنفولانزا به سبب خصوصیات ویژه ژنتیکی می‌تواند با تغییراتی در ساختار ژنتیکی و پروتئینی خود به اشکال جدیدی درآید که در مقابل واکسن مقاوم است.

گروه‌های در معرض خطر نامبرده شده در بالا، درصورت ابتلا به آنفولانزا بهتر است با پزشک خود مشورت کنند بخصوص اگر بیماری آنان بیشتر از یک هفته طول کشیده و یا علائم آن شدیدتر شود. تب بالا، گوش‌درد و گلودرد می‌تواند از علائم ابتلا به عفونت ثانویه باشد و درصورت بروز این علائم حتما باید به پزشک مراجعه کرد و در صورت لزوم تحت درمان آنتی‌بیوتیکی قرار گرفت.

در پایان باید به این نکته توجه کرد که درمان آنفولانزا با آنتی‌بیوتیک امکان پذیر نیست چرا که آنتی‌بیوتیک‌ها قادر به درمان عفونت‌های ویروسی نیستند. تنها در صورت بروز عفونت‌های ثانویه و بنا به توصیه پزشک باید از آنتی‌بیوتیک استفاده کرد.

استفاده سرخود و بی‌رویه از آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند سبب افزایش مقاومت دارویی در افراد شود. مقاومت باکتری‌ها به آنتی بیوتیک‌ها یکی از بزرگترین چالش‌هایی است که سلامت انسان عصر مدرن را تهدید می‌کند. بسیاری از دانشمندان بر این باورند که در دهه‌های آینده مقاومت آنتی‌بیوتیکی می‌تواند عامل مهم مرگ و میر انسان‌ها باشد.