آمریکا و اتحادیه آفریقا بر ضرورت همکاری برای حل بحران اتیوپی تاکید کردند

18/08/1400 07:48 ب.ظ

آمریکا و اتحادیه آفریقا بر ضرورت همکاری برای حل بحران اتیوپی تاکید کردند العربيه_فارسى

در حالی است که سازمان ملل هشدار داد که خطر فرو رفتن اتیوپی در یک جنگ داخلی تمام عیار، «بسیار جدی» است، اتحادیه آفریقا و آمریکا نیز ضمن تاکید بر ضرورت اولوسگون اوباسانجو، فرستاده اتحادیه آفریقا به شاخ آفریقا و رئیس جمهور پیشین نیجریه و رزماری دی کارلو، هماهنگ کننده سیاسی سازمان ملل متحد، سه‌شنبه، 9 نوامبر، گزارشی درباره آخرین تحولات اتیوپی را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کردند.

Advertisement اوباسانجو که از اتیوپی صحبت می‌کرد، گفت که تا پایان هفته «ما امیدواریم به برنامه‌ای دست یابیم که نشان دهد» دسترسی به کمک‌های بشردوستانه و خروج نیروها به چه شکلی قابل تامین است که همه طرف‌ها را خشنود سازند.

بر اساس برآورد سازمان ملل، 400 هزار نفر در اقلیم تیگرای در شمال اتیوپی پس از یک سال جنگ در شرایط شبه‌قحطی بسر می‌برند. اوباسانجو خطاب به 15 عضو شورای امنیت، گفت: «همه این رهبران اینجا در آدیس‌آبابا و در شمال به صورت جداگانه توافق دارند که اختلافاتشان، ماهیت سیاسی داشته و به راه‌حل سیاسی از طریق گفت‌وگو نیاز دارد.» headtopics.com

او در عین حال تاکید کرد که «شانس ناچیزی در اختیار ماست و زمان (برای برون‌رفت از بحران) کوتاه است.» این در حالی است که وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد به همکاری با شرکای بین‌المللی در رابطه با حل و فصل بحران اتیوپی ادامه خواهد داد.

ادامه مطلب:
AlArabiya_Fa »

حمله پهپادی به اقامتگاه نخست وزیر عراق؛ اتحادیه اروپا، اتحادیه عرب، آمریکا و ایران محکوم کردندمصطفی کاظمی، نخست وزیرعراق نیز که از این سوقصد جان سالم به در برده یکشنبه شب و بعد از اینکه شخصا در جلسه اضطراری با فرمانده های ارشد امنیتی عراق شرکت کرد، گفت که « کسانی را که مرتکب این جنایت شدند به خوبی می شناسیم و آن ها را تعقیب و رسوا خواهیم کرد.» همین دورویی و تزویرکاری جمهوری جهل و جنایتِ اِشغالگر ایرانمان هستش که جوامع دمکرات؟؟؟ دنیا عاشقش شدند!!! خودش هم میزنه و هم محکوم میکُنه 🧐🧐🧐 اولا ایران نگوئید بگوئید فرقه تبهکار ملایان اشغالگر ایران، جمهوری اسلامی‌ که در گوادلوپ توسط کارتر دموکرات و انگلیس و آلمان و فرانسه به ایران کادو فرستادن و کلینتون و حاج حسین اوبامای دموکرات و جو خواب آلود دموکرات مهر تائید روی آن زدن دوم چهل و سه سال سکوت جهان در برابر آن ایران هم ؟😂😂😂😂😂😂

اختلاف فلسطینی‌ها و اسرائيل بر سر بازگشایی کنسولگری آمریکا در اورشلیم بالا گرفتاسرائیل روز شنبه یک بار دیگر مخالفت علنی خود را با طرح دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای بازگشایی کنسولگری ایالات متحده برای فلسطینیان در اورشلیم اعلام کرد و پیشنهاد کرد که چنین مکانی باید در کرانه باختری اشغالی باشد و نه در اورشلیم.

آمریکا محدودیت ورود مسافر به کشور را بر می‌دارد؛ جزئیاتی از مقررات جدیدبه گزارش آسوشیتدپرس، از روز دوشنبه ۸ نوامبر مصادف با ۱۷ آبان، ممنوعیت سفر از این کشورهای تعیین‌ شده پایان خواهد یافت. ایالات متحده اجازه ورود مسافران بین المللی که واکسینه شده اند را به غیر از چند استثنا، خواهد داد. ایران هم بجز فاحشه خانه ها ی که در قم و مشهد برای زائران خارجی داشت چند خانه لواط با پسر بچه‌های ایرانی باز میکند Hello mr president belly wind

حملات سایبری به شرکت‌های مهم آمریکا- اخبار آمریکا - اخبار بین الملل تسنیم | Tasnimحملات_سایبری به شرکت‌های مهم آمریکا شرکت امنیت سایبری پالو آلتو اعلام کرده است که هکرها به تنهایی حداقل ۳۷۰ سازمان و نهاد را در آمریکا هدف قرار داده‌اند و موفق شده‌اند تاکنون به یک سازمان نفوذ کنند

یک شرکت امنیت سایبری از حمله هکرها به پیمانکاران نظامی آمریکا خبر دادهرچند هنوز منشاء این حملات سایبری مشخص نشده است اما مقامات «پالو آلتو نتورکس» می گویند که برخی از تحرکات هکرها و ابزار مورد استفاده از سوی آنها مشابه حملاتی است که پیش از این از سوی گروه‌های هکری چین صورت گرفته بود. بعید نیست، که سر چشمه این هکرها از کجاست، کافیست رجوع به سخنان :سعید_خطیب‌_زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در ارتباط با حمله سایبری اخیر به سامانه سوخت، گفت: 'اینکه برخی کشورها در حوزه امنیت سایبری سوءاستفاده کنند، پاسخ‌های دردناکی گرفته‌اند و بعد از این هم خواهند گرفت'

ایران از آمریکا خواست تا «برای عدم تکرار رفتاری مشابه اقدامات ترامپ» تضمین بدهدسعيد خطيب زاده، سخنگوی وزارت خارجه ايران روز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت: «آمریکا باید تضمین بدهد که هیچ دولتی در ایالات متحده مجدداً جهان و حقوق بین‌الملل را به سخره نخواهد گرفت و این شرایط را تکرار نخواهد کرد.» فرقه فارسیسم اشغالگر ایران، تضمین استمرار علوم بی منطق جاهلیت و هویت دروغین من منیت مندراوردی بساط تشگیلات و حکومت جاهلیت جنودفکری شئونیزم فارسی تحمیلی بر ملتهای ایرانیان را از صلیبچیها میخواهد نه چیز دیگر. منطقیه سفته بده

همکاری برای حل بحران اتیوپی، هشدار دادند که شانس کمی برای پایان دادن به جنگ در اتیوپی وجود دارد.

اولوسگون اوباسانجو، فرستاده اتحادیه آفریقا به شاخ آفریقا و رئیس جمهور پیشین نیجریه و رزماری دی کارلو، هماهنگ کننده سیاسی سازمان ملل متحد، سه‌شنبه، 9 نوامبر، گزارشی درباره آخرین تحولات اتیوپی را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کردند.

Advertisement

اوباسانجو که از اتیوپی صحبت می‌کرد، گفت که تا پایان هفته «ما امیدواریم به برنامه‌ای دست یابیم که نشان دهد» دسترسی به کمک‌های بشردوستانه و خروج نیروها به چه شکلی قابل تامین است که همه طرف‌ها را خشنود سازند.

بر اساس برآورد سازمان ملل، 400 هزار نفر در اقلیم تیگرای در شمال اتیوپی پس از یک سال جنگ در شرایط شبه‌قحطی بسر می‌برند.

اوباسانجو خطاب به 15 عضو شورای امنیت، گفت: «همه این رهبران اینجا در آدیس‌آبابا و در شمال به صورت جداگانه توافق دارند که اختلافاتشان، ماهیت سیاسی داشته و به راه‌حل سیاسی از طریق گفت‌وگو نیاز دارد.»

او در عین حال تاکید کرد که «شانس ناچیزی در اختیار ماست و زمان (برای برون‌رفت از بحران) کوتاه است.»

این در حالی است که وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد به همکاری با شرکای بین‌المللی در رابطه با حل و فصل بحران اتیوپی ادامه خواهد داد.

وزارت خارجه آمریکا اعلام داشت که جفری فلتمن، فرستاده آمریکا به منطقه شاخ آفریقا، گفت‌وگوهایی را در کنیا پیرامون منازعه در آدیس‌آبابا داشته و هم‌اکنون سرگرم بازدید از اتیوپی با انگیزه تشویق گفت‌وگوها است.

از آن سو رزماری دی کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی نیز دوشنبه، نسبت به احتمال وقوع یک «فاجعه انسانی» ناشی از ادامه درگیری‌ها در اتیوپی، هشدار داد.

او در توییتر گفت که این درگیری‌ها «آینده کشور را نابود کرده و پیامدهای وخیمی خواهد داشت و بحران‌های بسیاری را در منطقه، تشدید خواهد کرد.»

دی‌ کارلو همچنین افزود که «خطر غلتیدن اتیوپی در جنگ فزاینده داخلی، کاملا جدی است.»

این مواضع اتحادیه آفریقا و وزارت خارجه آمریکا در حالی است که جال مارو، فرمانده ارتش آزادیبخش اورومو، هم پیمان جبهه آزادیبخش تیگرای، اعلام کرده است نیروهایش تا نزدیکی آدیس‌آبابا، پایتخت اتیوپی پیش‌روی کرده و برای یورش دیگری آماده می‌شوند.

جال مارو که نیروهای او در چارچوب ائتلاف نه‌گانه مخالفان دولت اتیوپی با جبهه آزادی‌بخش اقلیم تیگرای هم پیمان است، دوشنبه، 8 نوامبر، پیش‌بینی کرد که جنگ «به زودی» با پیروزی آنها به پایان برسد.

«حمام خون»

از سویی جبهه آزادی‌بخش اقلیم تیگرای، احتمال وقوع «حمام خون» در آدیس‌آبابا در صورت ورود نیروهایش به پایتخت با هدف سرنگونی دولت را رد کرده و تاکید کرد که هدف آنها، کنترل پایتخت نیست و ساکنان آن «مخالفت چندانی با آن‌ها نخواهند داشت.»

از سوی دیگر با اوج‌گیری درگیری‌ها میان مخالفان و نیروهای دولتی در شمال اتیوپی، چندین کشور از اتباع خود خواستند تا اتیوپی را ترک کنند. دولت آمریکا شنبه گذشته به دیپلمات‌های غیرضروری خود دستور داد، از اتیوپی خارج شوند. وزارت خارجه بریتانیا نیز سه‌شنبه به اتباع خود توصیه کرد خاک اتیوپی را ترک کنند.

شایان ذکر است که جبهه آزادیبخش خلق تیگرای پس از تسلط بر آدیس آبابا و سرنگونی رژیم نظامی مارکسیستی به نمایندگی از «شورای نظامی اداری موقت» در سال 1991، دستگاه سیاسی و امنیتی اتیوپی را برای نزدیک به 30 سال در کنترل خود داشت.

این جبهه، با نخست وزیری ابی احمد در سال 2018، از قدرت کنار زده شد و به اقلیم تیگرای عقب نشست.

ابی احمد پس از ماه‌ها درگیری، ارتش را در نوامبر 2020 به تیگرای فرستاد تا مسئولان منطقه‌ای وابسته به جبهه آزادی‌بخش خلق تیگرای که به حمله به پایگاه‌های نظامی متهم شده بودند را اخراج کند.

پیروزی ارتش اتیوپی در 28 نوامبر سال گذشته اعلام شد اما جنگجویان جبهه، بیشتر مناطق تیگرای را در ماه ژوئن بازپس گرفته و حمله خود به دو منطقه عفر و امهره در همسایگی تیگرای را ادامه دادند.