آمریکا: گفت‌وگوها با طالبان در دوحه بی‌پرده و حرفه‌ای بود | DW | 11.10.2021

19/07/1400 11:36 ق.ظ

آمریکا مذاکرات دوحه با هئیت طالبان را 'صریح و حرفه‌ای' ارزیابی کرد. طالبان در دوحه برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان وعده همکاری دادند. آمریکا و بریتانیا به اتباع خود هشدار دادند هتل‌های کابل را ترک کنند.

آمریکا: گفت‌وگوها با طالبان در دوحه بی‌پرده و حرفه‌ای بوددر اولین دور مذاکرات بین دو طرف پس از تسلط گروه طالبان بر افغانستان در ۲۴ مرداد، نمایندگان دولت آمریکا در روزهای ۱۷ و ۱۸ مهر (نهم و دهم اکتبر) با نمایندگان ارشد طالبان در دوحه پایتخت قطر دیدار و گفت‌وگو کردند.طالبان پس از سلطه دوباره بر افغانستان در صدد به رسمیت شناخته شدن از سوی جامعه بین‌المللی و جلب حمایت از سوی دولت‌های خارجی برای جلوگیری از بروز فاجعه انسانی در افغانستان هستند.

در اولین دور مذاکرات بین دو طرف پس از تسلط گروه طالبان بر افغانستان در ۲۴ مرداد، نمایندگان دولت آمریکا در روزهای ۱۷ و ۱۸ مهر (نهم و دهم اکتبر) با نمایندگان ارشد طالبان در دوحه پایتخت قطر دیدار و گفت‌وگو کردند.طالبان پس از سلطه دوباره بر افغانستان در صدد به رسمیت شناخته شدن از سوی جامعه بین‌المللی و جلب حمایت از سوی دولت‌های خارجی برای جلوگیری از بروز فاجعه انسانی در افغانستان هستند.

پرایس می‌گوید دو طرف درباره اراده آمریکا برای تامین کمک‌های بشردوستانه به صورت مستقیم برای مردم افغانستان تبادل نظر کردند. هشدار آمریکا و بریتانیا به اتباع‌شان برای ترک سریع هتل‌ها در کابل هتل سرینای کابل محل استقرار خبرنگاران بین المللی و سیاستمداران خارجی در افغانستان است

هتل سرینا که از هتل‌های لوکس کابل محسوب می‌شود و در مرکز پایتخت قرار دارد، سال‌های اخیر میزبان خبرنگاران بین‌المللی، تجار، مهمانان و سیاستمداران خارجی بوده است. برادر در سال ۱۹۶۸ در ولسوالی دهراوود ولایت ارزگان در جنوب افغانستان متولد شد.

ادامه مطلب:
dw_persian »

هیئت‌های آمریکا و طالبان در دوحه دیدار می‌کنندیک هیئت آمریکایی ومسئولین طالبان امروز در پایتخت قطر دیدار و گفت‌وگو خواهند کرد. - خبرگزاری آناتولی

دیدار هیئت آمریکایی و نمایندگان طالبان در دوحه؛ وزارت خارجه آمریکا: طالبان «بر اساس اقدامات‌شان» قضاوت خواهند شدهیئت آمریکایی در این دیدار بر «نگرانی‌های امنیتی و تروریستی و عبور ایمن شهروندان آمریکایی، دیگر شهروندان خارجی، و شرکای افغانستانی ما» و همچنین مسئله حقوق بشر، از جمله «مشارکت معنادار زنان و دختران در همه جنبه‌های جامعه افغانستان» متمرکز بود. 🤣🤣🤣 بر اَساس اقدامات طالبان قَضاوت خواهید کرد ! مثل نقض حقوق بشر و جنایت و سرکوب زنان و جوانان افغانستان! یا قتل و تهدید و کُشتار هر روزه در افغانستان!امثال بایدن و حزب دموکرات، حامی اسلام گراها روزی کار دست آمریکا خواهند داد. 👎🏻 شما آمریکائی طرفدار حکومتهای ارتجائی ج ا ،طالبان وداعش هستید ،ننگ وشرم بر شما بیشرفان بیوجدان.

وزارت خارجه آمریکا: طالبان بر اساس رفتارش قضاوت می‌شودوزارت خارجه آمریکا، در بیانیه‌ای اعلام کرد هیاتی متشکل از نمایندگان چند نهاد آمریکایی در دیدار با نمایندگان طالبان در قطر به آنها گفته‌اند «ملاک قضاوت درباره این گروه رفتار و اقدامات آن است.» آمریکا همچنین خواستار مشارکت معنادار زنان در همه بخش‌های جامعه افغانستان شده است. با ایمیل هم میتونستن اینو بگن.....اینهمه راه رفتن نداشت!

طالبان: آمریکا به افغانستان کمک‌های بشردوستانه خواهد کرددر پایان نشست دو روزه نمایندگان طالبان و ایالات متحده در قطر، وزارت خارجه طالبان مدعی شده است که واشینگتن با ادامه‌ کمک‌های بشردوستانه به افغانستان موافقت آمریکا اگر میخواست به بشر کمک کند بشر کارش به اینجا نمیرسید که دنیا پر از جنایتکارانی مثل تروریستهای طالبان باشد آمریکا تنها کمک میکند تامردم کشورهای مسلمان را که تنها پناه وامیدشان خدا بودرابه وسیله طالبهای هر کشور از خدا بی زار و نا امید کندحالا بروید و از آنها گدایی کنید حتما کمک های بشر دوستانه ی امریکا صدور بیشتر نیروهای داعش به افغانستان است و گرنه در این 20 سال چرا کاری نکرد؟ شما طالبان هم نشان دادید که مزدور امریکایید شک ندارم این کمک ها به دست مردم نخواهد رسید همه را خودتان با اطرافیانتان خواهید خورد BBC یک مقام آمریکایی به رویترز گفته که طالبان را تحت فشار قرار خواهیم داد تا به حقوق همه افغان‌ها از جمله زنان و دختران احترام بگذارند و یک دولت فراگیر با حمایت گسترده تشکیل دهند. مقامات آمریکایی تاکید می‌کنند که مذاکرات آنها با طالبان به معنی به رسمیت شناختن طالبان نیست

نمایندگان آمریکا با طالبان در قطر دیدار خواهند کردپس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، نمایندگان ایالات متحده برای نخستین بار با مقامات ارشد طالبان به‌گونه‌ای رسمی در قطر دیدار خواهند کرد.خبرگزاری

آمریکا حمله تروریستی داعش به مسجد شیعیان قندوز را محکوم کرد | DW | 09.10.2021سخنگوی وزارت خارجه آمریکا حمله انتحاری مرگبار به نماز جمعه یک مسجد شیعیان در ولایت قندوز افغانستان را محکوم کرد. در این حمله که شاخه خراسان گروه تروریستی داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت ده‌ها نفر کشته شدند. جمهورى اسلامى بمب گذاشته. همانطور كه بيست سال پيش در عراق اين كار را ميكرد.حالا معلوم شده كه تمام بمبگذاريهاى كلان عليه شيعيان بدستور قاسم سليمانى بوده. بمبگذاريهاى اربعين در كربلا كه هزار نفر كشته شدند از شاهكارهاى اصيل حاج قاسم بود.

آمریکا: گفت‌وگوها با طالبان در دوحه بی‌پرده و حرفه‌ای بود

آمریکا مذاکرات دوحه با هئیت طالبان را"صریح و حرفه‌ای" ارزیابی کرد. طالبان در دوحه برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان وعده همکاری دادند. آمریکا و بریتانیا به اتباع خود هشدار دادند هتل‌های کابل را ترک کنند.

ایالات متحده آمریکا مذاکرات دوروزه نمایندگان خود با هیئت طالبان در قطر را"صریح و حرفه‌ای" ارزیابی کرد و گفت گروه طالبان برمبنای اقدامات‌شان و نه حرف‌هایشان قضاوت خواهند شد.

در اولین دور مذاکرات بین دو طرف پس از تسلط گروه طالبان بر افغانستان در ۲۴ مرداد، نمایندگان دولت آمریکا در روزهای ۱۷ و ۱۸ مهر (نهم و دهم اکتبر) با نمایندگان ارشد طالبان در دوحه پایتخت قطر دیدار و گفت‌وگو کردند.طالبان پس از سلطه دوباره بر افغانستان در صدد به رسمیت شناخته شدن از سوی جامعه بین‌المللی و جلب حمایت از سوی دولت‌های خارجی برای جلوگیری از بروز فاجعه انسانی در افغانستان هستند.

به گفته ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، گفت‌وگوهای نمایندگان آمریکا در این نشست بر نگرانی‌ها درباره امنیت و تروریسم، انتقال ایمن شهروندان آمریکایی و دیگر اتباع خارجی و شرکای افغان تمرکز داشته است.

در بیانیه‌ای که وزرات خارجه آمریکا در این باره منتشر کرده، آمده است: «هیئت آمریکایی درباره جنبه‌های مختلف حقوق بشر از جمله مشارکت معنادار زنان و دختران در عرصه‌های اجتماعی افغانستان تاکید کرده است.»

پرایس می‌گوید دو طرف درباره اراده آمریکا برای تامین کمک‌های بشردوستانه به صورت مستقیم برای مردم افغانستان تبادل نظر کردند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به توافق احتمالی به دست آمده در این گفت‌وگوها اشاره‌ای نکرد.

وزرات خارجه مستقر در کابل نیز مذاکرات را خوب ارزیابی کرده و از پیشنهاد ارسال کمک برای شهروندان افغانستان استقبال کرد. دولت طالبان وعده داده نیروهای محلی برای انتقال کمک‌ها به مردم همکاری خواهند کرد و افزوده ارائه چنین کمک‌هایی اما باید مستقل از مسائل سیاسی صورت بگیرد.

هشدار آمریکا و بریتانیا به اتباع‌شان برای ترک سریع هتل‌ها در کابل

این گفت‌وگوها در حالی پایان گرفت که آمریکا و بریتانیا از شهروندان خود خواسته‌اند از هتل‌های افغانستان دوری کنند و در صورت اسکان، این مکانها را سریعا ترک کنند.

این هشدارسه روز پس از حمله تروریستی داعش به مسجد شیعیان در قندوز افغانستان که ده‌ها قربانی به جای گذاشت، اعلام شد.

هتل سرینای کابل محل استقرار خبرنگاران بین المللی و سیاستمداران خارجی در افغانستان است

وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه ۱۹ مهر با اشاره به"تهدیدهای امنیتی" از همه شهروندان خود خواست از نزدیک شدن به هتل سرینای کابل خودداری کنند.

در اقدامی مشابه وزرات خارجه بریتانیا نیز خطاب به اتباع بریتانیایی در افغانستان هشدار داد: «در ارتباط با خطرهای روزافزون امنیتی، هشدار می‌دهیم در هتل‌های افغانستان، علی الخصوص در هتل‌های کابل مثلا سرینا، اقامت نکنید.»

هتل سرینا که از هتل‌های لوکس کابل محسوب می‌شود و در مرکز پایتخت قرار دارد، سال‌های اخیر میزبان خبرنگاران بین‌المللی، تجار، مهمانان و سیاستمداران خارجی بوده است.

پس از تکیه طالبان بر قدرت در افغانستان تعدادی روزنامه‌نگار خارجی و نیروهای امدادی بین‌المللی در این هتل اسکان دارند.هبت‌الله آخوند‌زاده

این عکس تنها عکس موجود از رهبر طالبان است. آخوندزاده از قوم نورزی و پشتون است. او متولد سال ۱۹۶۰ در منطقه پنجوایی قندهار است. آخوندزاده جانشین اختر محمد منصور، رهبر قبلی گروه طالبان است که در سال ۱۳۹۵ در حمله هوایی آمریکا در خاک پاکستان کشته شد. او سابقه نظامی ندارد اما مسئول دادگاه‌های نظامی طالبان بوده و گفته می‌شود بیشتر فتواهای طالبان را او صادر می‌کند.ملا عبدالغنی برادر آخوند

برادر در سال ۱۹۶۸ در ولسوالی دهراوود ولایت ارزگان در جنوب افغانستان متولد شد. او که یکی از چهار بنیانگذار طالبان در سال ۱۹۹۴ است به طایفه درانی، از طوایف پشتون تعلق دارد. برادر در زمان حمله آمریکا به افغانستان معاون وزیر دفاع حکومت طالبان بود. او در سال ۲۰۱۰ در پاکستان دستگیر شد و در سال ۲۰۱۸ به درخواست آمریکا آزاد شد تا نمایندگی طالبان در مذاکرات صلح را برعهده گیرد.عبدالحکیم حقانی (فرد نشسته در عکس)

عبدالحکیم حقانی متولد ۱۳۳۶ در قندهار و از پشتون‌های درانی از قوم اسحاق‌زی است. گفته می‌شود او تشکیل گروه طالبان هم نقش مهمی داشته است. عبدالحکیم حقانی از سوی رهبر طالبان به عنوان رئیس تیم ۲۱ نفره مذاکره با آمریکا معرفی شد. حقانی قبلا قاضی‌القضات طالبان و از نزدیکان اختر محمد منصور، رهبر سابق طالبان بود که پس از کشته شدن او نامش به عنوان یکی از گزینه‌ها برای رهبری طالبان مطرح بوده است.شیر محمد استانکزی

شیرمحمد عباس استانکزی، متولد ۱۳۳۸ در ولایت لوگر، در شرق افغانستان است. او فارغ‌التحصیل دانشکده نظامی کابل است و در دوران حکومت طالبان، معاون وزیر امور خارجه و مدتی نیز معاون وزیر بهداشت بود. استانکزی مدتی ریاست تیم مذاکره‌کننده طالبان با آمریکا را بر عهده داشت و بعد از آن، عضو شورای رهبری، معاون دفتر سیاسی و معاون تیم مذاکرات در دوحه شد.سراج‌الدین حقانی

اطلاعات دقیقی از محل تولد او در دست نیست و گمان می‌رود بین سال‌های ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۹ متولد شده باشد. وزارت دادگستری آمریکا با انتشار این تصاویر برای دستگیری او ۵ میلیون دلار جایزه تعیین کرده است. سراج الدین فرزند جلا‌ل‌الدین حقانی از رهبران گروه مجاهدین در دوران جنگ علیه شوروی است که تشکیلات خود را داشت. او اکنون معاون هبت‌الله آخوند‌زاده، رهبر طالبان است.محمد یعقوب

در رسانه‌‌های ایرانی این تصویر به عنوان محمد یعقوب، پسر ملاعمر، اولین رهبر طالبان منتشر شده است. او احتمالا متولد سال ۱۳۷۰ و از قوم هوتکی بخشی از"قبیله غل‌زی" و پشتون است. پس از اینکه هبت‌الله آخوند‌زاده در سال ۱۳۹۵ به رهبری طالبان رسید، او به عنوان مسئول کمیته نظامی در ۱۵ ولایت افغانستان و عضو شورای تصمیم‌گیری طالبان تعیین شد و در اردیبهشت ۹۹ به عنوان رئیس کمیسیون نظامی طالبان معرفی شد.ذبیح‌الله مجاهد

یکی از سخنگویان رسمی طالبان است. او در ۱۷ اوت سال ۲۰۲۱ چهره خود را به عموم مردم نشان داد. او پس از دستگیری محمد حنیف در سال ۲۰۰۷ سخنگوی طالبان شد و به‌طور منظم با روزنامه‌نگاران از طریق تماس‌های تلفنی، پیامک، ایمیل، توییتر و پست‌هایش در وبسایت‌های جهادی ارتباط بر قرار می‌کرد. او مسئول تأیید یا رد حملات طالبان در سراسر افغانستان است.محمد نعیم وردک

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان حدود چهل سال سن دارد و در پیشاور پاکستان در مطالعات اسلامی به زبان عربی لیسانس گرفته و در دانشگاه اسلامی اسلام آباد تا درجه دکترا در سال ۲۰۱۰ پیش رفته است. او برخلاف شاهین، سخنگوی قبلی بیشتر به زبان عربی و پشتو مسلط است و به زبان انگلیسی تسلط کمتری دارد. افرادی که او را دیده‌اند، می‌گویند وردک"خشک مزاج، کم حرف و بسیار مذهبی" است.سهیل شاهین

از سخنگوی سابق دفتر سیاسی طالبان به عنوان طالب"قلم به‌دست" یا"حنجره طالبان" یاد می‌شود. او نویسنده و شاعر به زبان پشتو است و در دورانی که طالبان کابل را در کنترل داشتند"کابل تایمز" تنها روزنامه انگلیسی زبان پایتخت را مدیریت می‌کرد. شاهین حدود ۵۱ سال پیش در ولایت شرقی پکتیا متولد شده و از قوم"طوطاخیل" و پشتون‌تبار است. او مدتی نیز سرپرست سفارت"امارات اسلامی" افغانستان در پاکستان برعهده داشت.مداخله شوروی و طالبان

پس از مداخله اتحاد شوروی (سابق) در افغانستان، ۹۰ هزار افغان و جنگجویان دیگری از کشورهای عربی در طول دهه ۱۹۸۰ میلادی در پاکستان و با حمایت آمریکا تحت آموزش نظامی قرار گرفتند. در ۱۰ اکتبر سال ۱۹۹۴ میلادی در اوج جنگ‌های داخلی افغانستان گروهی وارد منطقه سپین بولدک ولایت قندهار در جنوب افغانستان شدند و نام خود را"تحریک اسلامی طلبای کرام" نهادند.خوشبینی افغان‌ها به طالبان

طالبان با تبلیغ شعارهای دینی اسلام مانند جهاد با شرک و کفر و اینکه هر کس کشته شود به بهشت خواهد رفت، پیروان زیادی در افغانستان و پاکستان پیدا کردند. در آغاز مردم افغانستان طالبان خوشبین بودند و گمان می‌کردند، آن‌ها می‌توانند به جنگ‌های داخلی پایان دهند.پیشروی سریع تا کابل

طالبان به سرعت مناطقی را در جنوب افغانستان که زیر تسلّط دولت مجاهدین به رهبری برهان‌الدین ربانی بود، اشغال کردند. آن‌ها یک ماه و دو روز پس از اعلام موجودیت، ولایت قندهار و در روز ۲۶ سپتامبر سال ۱۹۹۶ کابل را هم به تصرف درآوردند. آن‌ها به محض ورود به کابل قتل‌عام را شروع کردند و جنازه محمد نجیب، رئیس جمهور و برادرش را در چهارراه آریانا به نمایش گذاشتند.پیشروی سریع تا کابل

طالبان به سرعت مناطقی را در جنوب افغانستان که زیر تسلّط دولت مجاهدین به رهبری برهان‌الدین ربانی بود، اشغال کردند. آن‌ها یک ماه و دو روز پس از اعلام موجودیت، ولایت قندهار و در روز ۲۶ سپتامبر سال ۱۹۹۶ کابل را هم به تصرف درآوردند. آن‌ها به محض ورود به کابل قتل‌عام را شروع کردند و جنازه محمد نجیب‌الله (تصویر)، رئیس جمهور و برادرش را در چهارراه آریانا به نمایش گذاشتند.امارات اسلامی افغانستان

طالبان سپس نام حکومت خود را امارت اسلامی افغانستان گذاشتند و تشکیلات خود را از طریق رادیو اعلام کردند. کشورهای پاکستان، امارات متحده عربی و عربستان سعودی تنها سه کشوری بودند که طالبان را به رسمیت شناختند.بربریت طالبانی

حکومت طالبان با رادیو، تلویزیون، موسیقی، نقاشی، مجسمه‌سازی و آثار هنری مخالف بودند و مجسمه‌های بودا در بامیان را که از جمله آثار فرهنگی و باستانی افغانستان بود را منهدم کردند.طالبان و زنان

در دوران طالبان زنان اجازه نداشتند بدون مرد محرم یا بدون حجاب از خانه‌هایشان بیرون بروند. تحصیلات و کار برای زنان ممنوع بود.مجازات اسلامی

در دوران طالبان مجازات اسلامی سنگسار، قطع دست و اعدام در ملا عام رواج داشت. طالبان مردم را برای ادای نماز، به زور از مغازه‌هایشان به مساجد می‌فرستادند. در نظام طالبان ریش مردان باید بلند می‌بود و موهای سر باید کوتاه می‌بود. (عکس: صحنه‌ای از اعدام یک زن)رابطه طالبان با القاعده

اسامه بن لادن سرمایه دار سعودی و رهبر شبکه تروریستی القاعده (نفر سمت چپ) یک سال بعد از استقرار طالبان به جلال‌آباد افغانستان رفت. پس از حملات تروریستی یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ و عدم تسلیم بن‌لادن به آمریکا از سوی طالبان، حمله به افغانستان آغاز شد و دور اول حکومت طالبان فروپاشید.