به گفته معاون وزیر بهداشت افغانستان آلودگی هوا بیش از جنگ داخلی در این کشور قربانی میگیرد و تنها طی یک هفته گذشته 17 نفر در کابل به این دلیل جان خود را از دست داده اند. - خبرگزاری آناتولی فدا محمد پیکان، معاون وزیر بهداشت افغانستان در گفتوگو با خبرنگار آناتولی گفت: طی یک هفته گذشته بر اثر آلودگی هوا در کابل، پایتخت کشور 17 تن جان باخته و حدود 9 هزار نفر به بیمارستان ها مراجعه کردند.
وی افزود: آلودگی هوا که به یکی از مشکلات مهم در کشور تبدیل شده٬ کشنده تر از جنگ داخلی است.
پیکان به شهروندان این کشور توصیه کرد در برابر آلودگی هوا از ماسک استفاده کنند. عزت الله صدیقی، معاون اداره حفظ محیط زیست افغانستان نیز در این زمینه اظهار داشت: آلودکی هوا در کشور به مرحله خطرناکی رسیده است.
وی ادامه داد: عدم استفاده از سوخت استاندارد و کمبود فضای جنگلی عوامل آلودگی هوا هستند. برای کاهش آلودگی هوا بازرسی از جایگاههای عرضه سوخت و مکان هایی که از زغال سنگ استفاده می کنند را آغاز کردیم. مروه امینی، معاون سخنگوی وزارت کشور افغانستان نیز اعلام کرد: برای کاهش آلودگی هوا در کابل تلاش می کنیم. این روزها به مکانهایی از جمله حمامها٬ رستورانها و کارخانه ها این اخطار را دادیم که از سوخت بی کیفیت و زغال سنگ خام استفاده نکنند. در قبال اماکنی که از این امر سرپیچی می کنند، مجازاتهای سنگینی را در نظر گرفتیم. headtopics.com
به گفته معاون وزیر بهداشت افغانستان آلودگی هوا بیش از جنگ داخلی در این کشور قربانی میگیرد و تنها طی یک هفته گذشته 17 نفر در کابل به این دلیل جان خود را از دست داده اند.کابل/خبرگزاری آناتولی
فدا محمد پیکان، معاون وزیر بهداشت افغانستان در گفتوگو با خبرنگار آناتولی گفت: طی یک هفته گذشته بر اثر آلودگی هوا در کابل، پایتخت کشور 17 تن جان باخته و حدود 9 هزار نفر به بیمارستان ها مراجعه کردند.
وی افزود: آلودگی هوا که به یکی از مشکلات مهم در کشور تبدیل شده٬ کشنده تر از جنگ داخلی است.
پیکان به شهروندان این کشور توصیه کرد در برابر آلودگی هوا از ماسک استفاده کنند.
عزت الله صدیقی، معاون اداره حفظ محیط زیست افغانستان نیز در این زمینه اظهار داشت: آلودکی هوا در کشور به مرحله خطرناکی رسیده است.
وی ادامه داد: عدم استفاده از سوخت استاندارد و کمبود فضای جنگلی عوامل آلودگی هوا هستند. برای کاهش آلودگی هوا بازرسی از جایگاههای عرضه سوخت و مکان هایی که از زغال سنگ استفاده می کنند را آغاز کردیم.
مروه امینی، معاون سخنگوی وزارت کشور افغانستان نیز اعلام کرد: برای کاهش آلودگی هوا در کابل تلاش می کنیم. این روزها به مکانهایی از جمله حمامها٬ رستورانها و کارخانه ها این اخطار را دادیم که از سوخت بی کیفیت و زغال سنگ خام استفاده نکنند. در قبال اماکنی که از این امر سرپیچی می کنند، مجازاتهای سنگینی را در نظر گرفتیم.
وی افزود: به ماموران پلیس نیز دستور داده شد با خودروهای فرسوده که موجب آلودگی هوا می شوند برخورد کنند.
بر اساس گزارش مرکز تحقیقات افغانستان در کابل که در ماه اکتبر تهیه شده است در سال 2017 حدود 26 هزار نفر از شهروندان این کشور به دلیل آلودگی هوا جان باخته اند. همچنین طی آن سال 3483 نفر نیز به دلیل درگیری و جنگ داخلی جان خود را از دست داده اند.
در گزارش مذکور تاکید شده است 80 درصد آب آشامیدنی در افغانستان آلوده است.