آغاز نشست شورای حکام برای بررسی فعالیت‌های هسته‌ای ایران

26/03/1399 12:53 ب.ظ

آغاز نشست شورای حکام برای بررسی فعالیت‌های هسته‌ای ایران جزئیات بیشتر🔽

سخنگوی وزارت خارجه ایران بامداد دوشنبه با اشاره به نشست‌های پیش‌ روی شورای حکام هشدار داد که «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قدر همکاری‌های ایران را بداند. تصمیم غیرسازنده آژانس، با واکنش درخور ایران مواجه می‌شود.» عمده‌ترین موضوع مورد بررسی در این جلسات، خودداری ایران از صدور مجوز برای کارشناسان آژانس به‌منظور بازدید از دو سایت با فعالیت‌های مشکوک است که بر تنش‌ها میان تهران و جامعه بین‌الملل در کنار موضوع افزایش سطح غنی سازی اورانیوم در ایران افزوده است.

در دو گزارشی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اوایل ماه ژوئن منتشر کرد، بر نگرانی‌ها درباره آینده توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران و همچنین افزایش احتمال فروپاشی این توافق در پی خروج آمریکا از آن در سال ۲۰۱۸ میلادی تاکید شده است.

این دو گزارش، محور اساسی گفتگوهای نشست شورای حکام آژانس است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به بن‌بستی اشاره دارد که در همکاری‌های تهران با این نهاد بوجود آمده است. این آژانس بارها از تهران خواسته است تا درباره مواد و فعالیت‌های هسته‌ای که به کارشناسان بین‌المللی اعلام نکرده، توضیح دهد. آژانس می‌گوید بیش از یک سال است که تلاش‌هایش برای دریافت توضیحات قانع کننده از تهران بی‌نتیجه مانده است. headtopics.com

تا نزنیم هسته اشونو نشکافیم بی خیال هسته ما نمیشن انگار ....

کی میخواین از ایران بکشین بیرون؟

ادامه مطلب:
euronews_pe »

کی‌روش در گفت‌وگو با ایسنا: ماموریت ایران در جام‌جهانی ممکن کردن غیرممکن‌ها بودسرمربی تیم ملی فوتبال ایران در جام‌جهانی ٢٠١٨ روسیه در تازه‌ترین اظهارنظرش درباره خاطراتش از آن روزها می‌گوید که او اجازه نداده کمبودها روی تمرکز بازیکنان ایران تاثیر بگذارد. او تاکید دارد که ماموریت ایران در آن برهه، ممکن کردن غیرممکن‌ها بوده است. یادش بخیر، مرد جنگ و تلاش بود

موسوی: نشست سران ترکیه، ایران و روسیه به صورت ویدیو کنفرانس برگزار می‌شودموسوی: نشست سران ترکیه، ایران و روسیه به صورت ویدیو کنفرانس برگزار می‌شود

ایران محتوای دو گزارش اخیر آژانس و سازمان ملل را رد کردعباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، محتوای دو گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان ملل متحد درباره این کشور را رد کرد. عجب چقدر غیر منتظره

حجم نقدینگی در ایران از 2470 هزار میلیارد تومان گذشتبراساس آمار منتشر شده توسط بانک مرکزی ایران، حجم نقدینگی در پایان اسفند 1398 به بیش از 2472 هزار میلیارد تومان رسیده است. - خبرگزاری آناتولی

مایک پمپئو ایران را حامی نخست و اصلی یهودی‌ستیزی در جهان نامید | DW | 15.06.2020وزیر امور خارجه آمریکا در همایش کمیته یهودیان آمریکا بار دیگر رهبران جمهوری اسلامی را متهم به یهودستیزی کرد. پمپئو بار دیگر از سیاست دونالد ترامپ درباره خروج آمریکا از توافق هسته‌ای حمایت کرده و آن را سیاستی اصولی خواند. شمابدون اجازه يهوديها آب هم نميتوانيد بخوريد.تمام كانديداهاى رياست جمهورى درآمريكا ابتدا بايدبه AIPAC بروندو نوكربودنشان رااعلام بكنندوقول بدهندكه دفاع از صهيونيستهاواجب تَرازدفاع آمريكا ست.پس،از يك دلقكى مانندتوتوقع ديگرى نميتوانيم داشته باشيم.بگو هرچه دل تنگت ميخواهد، بگو !! میان یهودی ستیزی و صهیونیسم ستیزی تفاوت بسیار است. حرف تازه واسه گفتن نداره!

'موسوی مجد را حزب‌الله بازداشت کرد و تحویل ایران داد' | DW | 15.06.2020تسنیم، سایت خبری نزدیک به سپاه مدعی است که محمود موسوی‌مجد هیچگاه عضو سپاه نبوده و حزب‌الله لبنان پس از کشف 'جاسوسی او برای سیا و موساد' دستگیرش کرده و به ایران تحویل داده است. صد بار حرف رو عوض کردند. سپاه آندسته از پرسنل را که به آگاهی فکری رسیده اند و جسارت مخالفت با بعضی تصمیمات را دارند را شناسایی و با تهمت جاسوسی از بین می برد. این هم نوعی روش پاکسازی توی سپاه است. مثل برچسب 'ضد انقلاب' که از هرکی خوششون نمی اومد بهش می زدند. به مردم بپیوندید.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بامداد دوشنبه نشست فصلی خود را در شهر وین اتریش آغاز کرد. قرار است در این نشست که تا جمعه ۱۹ ژوئن به صورت ویدئو کنفرانس برگزار می‌شود، به موضوعات متعددی از جمله پرونده فعالیت‌های هسته‌ای ایران رسیدگی شود.

عمده‌ترین موضوع مورد بررسی در این جلسات، خودداری ایران از صدور مجوز برای کارشناسان آژانس به‌منظور بازدید از دو سایت با فعالیت‌های مشکوک است که بر تنش‌ها میان تهران و جامعه بین‌الملل در کنار موضوع افزایش سطح غنی سازی اورانیوم در ایران افزوده است.

در دو گزارشی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اوایل ماه ژوئن منتشر کرد، بر نگرانی‌ها درباره آینده توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران و همچنین افزایش احتمال فروپاشی این توافق در پی خروج آمریکا از آن در سال ۲۰۱۸ میلادی تاکید شده است.

این دو گزارش، محور اساسی گفتگوهای نشست شورای حکام آژانس است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به بن‌بستی اشاره دارد که در همکاری‌های تهران با این نهاد بوجود آمده است. این آژانس بارها از تهران خواسته است تا درباره مواد و فعالیت‌های هسته‌ای که به کارشناسان بین‌المللی اعلام نکرده، توضیح دهد. آژانس می‌گوید بیش از یک سال است که تلاش‌هایش برای دریافت توضیحات قانع کننده از تهران بی‌نتیجه مانده است.

آژانس بطور مشخص به فعالیت‌های مشکوک در سه سایت اشاره دارد؛ تقاضای آژانس از تهران در ماه ژانویه برای دسترسی به دو سایت از آنها تا کنون بی‌نتیجه بوده است.

آژانس در گزارش خود ضمن ابراز «نگرانی عمیق» از بن‌بست به وجود آمده، به تهران هشدار داده که ممکن است شورای حکام با تصویب قطعنامه‌ای علاوه بر یادآوری تعهدهای بین‌المللی به ایران، تحریم‌هایی را نیز علیه این کشور به اجرا بگذارد.

اگرچه صدور چنین قطعنامه‌ای در این مرحله احتمالا تنها اقدامی نمادین خواهد بود، ولی باز هم بر تنش‌های میان تهران و جامعه بین‌الملل خواهد افزود.

اتخاذ چنین رویکردی از سوی آژانس علیه ایران کم‌سابقه است؛ آخرین قطعنامه انتقادآمیز آژانس علیه ایران در سال ۲۰۱۲ میلادی صادر شد.

پس از نشست‌های این هفته شورای حکام، چنانچه ایران همچنان در مقابل هر نوع بازرسی کارشناسان آژانس مقاومت نشان دهد، یا اگر ثابت شود که ایران برنامه هسته‌ای اعلام نشده‌ای در سایت‌های حساس خود دارد، احتمالا پرونده تهران به شورای امنیت سازمان ملل خواهد رفت.

در یک سال گذشته ایران توانسته است ذخایر اورانیوم غنی شده خود را افزایش داده و سطح غنی سازی خود را به ۴.۵ درصد برساند و تعداد و عملکرد سانتریفیوژها را نیز افزایش دهد؛ این در حالیست که در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ میلادی بر سطح غنی سازی ۳.۵ درصد توافق شده بود.

گزارش دوم آژانس در ابتدای ماه ژوئن، بر این موضوع نیز تاکید دارد که در حال حاضر ذخیره اورانیوم غنی شده در ایران تقریبا هشت برابر حد مجاز است.

آمریکا معافیت‌هایی که اجازۀ کار در برخی سایت‌های هسته‌ای ایران را می‌داد تمدید نمی‌کندعباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران بامداد دوشنبه با اشاره به نشست‌های پیش‌روی شورای حکام هشدار داد که «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قدر همکاری‌های ایران را بداند. تصمیم غیرسازنده آژانس با واکنش درخور ایران مواجه می‌شود.»

او با اشاره به گزارش‌های اخیر آژانس، ادعا کرد که این گزارش‌ها «بر مبنای ادعای جاسوسی رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو» تهیه شده است.

خبرگزاری ایسنا به نقل از عباس موسوی نوشت: «بر مبنای ادعای جاسوسی رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو، آنها موضوعی که بسته شده است را باز می‌کنند و این جای تاسف دارد که آژانس به جای اتکا به مدارک متقن و نگاه به همکاری‌های سطح بالای ایران با آژانس، به ادعاهای رژیمی می‌پردازد که خصومتش با مردم، نظام ایران و خطری که برای عرصه بین‌الملل دارد بر همگان مشخص است.»

او در پاسخ به این سوال که اگر در شورای حکام قطعنامه‌ای علیه ایران تصویب شود، واکنش ایران چه خواهد بود نیز گفت: «همکاری‌های ایران با آژانس بعد از کاهش تعهدات برجامی ادامه پیدا کرد و ایران با اطلاع آژانس این اقدامات خود را انجام داد. اگر آنها بخواهند این رویه را در پیش بگیرند قدری تعامل با این نهاد بین‌المللی دچار مشکل می‌شود... امیدواریم که آژانس زیر فشار آمریکا و رژیم صهیونیستی تصمیم نامربوط و غیرسازنده‌ای نگیرد و طبیعی است که تصمیم غیر سازنده‌ای گرفته شود امکان دارد که ایران واکنش در خوری نشان دهد و احتمالا آنها حدس خواهند زد که این تصمیم و واکنش چه خواهد بود.»