رئیس سابق سازمان جهانی دوومیدانی به جرم فساد حبس گرفت

وکلای لامین دیاک گفتند او تجدید نظر خواهد خواست

منبع تصویر، Getty Images

توضیح تصویر، وکلای لامین دیاک گفتند او تجدید نظر خواهد خواست

لامین دیاک، رئیس سابق اتحادیه بین المللی فدراسیون های دو و میدانی، که در ارتباط با فساد گناهکار شناخته شده بود از سوی دادگاه کیفری پاریس به دو سال زندان محکوم شده است.

شهروند ۸۷ ساله سنگالی در ارتباط با رسوایی دوپینگ ورزشکاران روسیه به فساد و پولشویی متهم بود.

دیاک در پذیرش رشوه از ورزشکاران مظنون به استفاده از مواد نیروزا برای پنهان کردن نتایج تست دوپینگ از جمله در المپیک ۲۰۱۲ لندن محکوم شده بود.

او به چهار سال زندان محکوم شد که دو سال آن معلق شده است.

وکیل آقای دیاک با "ناعادلانه و غیرانسانی" خواندن این حکم گفت که او تجدید نظر خواهد خواست.

دیاک که همچنین ۵۰۰ هزار یورو جریمه شد در ارتباط با این ادعا که بیش از ۳ میلیون یورو برای سرپوش گذاشتن بر تقلب پول گرفته بود برای چهار سال در فرانسه موضوع تحقیق بود.

قاضی گفت که اقدامات او "ارزش های دو و میدانی و نبرد با دوپینگ را تضعیف کرده است."

او از سال ۲۰۱۵ در پاریس تحت بازداشت خانگی بود.

او که قبلا یکی از پرنفوذترین چهره های عالم ورزش بود برای ۱۶ سال هدایت اتحادیه بین المللی فدراسیون های دو و میدانی - سازمانی که اکنون به سازمان جهانی دو و میدانی تغییر نام داده - را به عهده داشت.

او در سال ۲۰۱۵ این پست را واگذارد کرد.

پاپا ماساتا دیاک، پسر لامین دیاک، در سال ۲۰۱۶ برای همیشه از این ورزش محروم شد و به پنج سال زندان و یک میلیون یورو جریمه محکوم شد.

در پی حکم تازه سازمان جهانی دو و میدانی در بیانیه ای از وقوع این ماجرا در این ورزش ابراز تاسف کرد اما "تصمیم های جدی و روشنی را که علیه افراد دخیل اتخاذ شده" را ستود.

این سازمان گفت می خواهد به همگان اطمینان دهد که "اصلاحاتی که کنگره ما در سال ۲۰۱۶ تصویب کرد مانع روی دادن حوادث مشابه" در این ورزش خواهد شد.

ورزشکاران دو و میدانی روسیه در ماه نوامبر ۲۰۱۵ به دنبال یک رسوایی‌های دوپینگ از شرکت در مسابقات بین‌المللی، از جمله بازی‌های المپیک، به طور موقت محروم شدند.

سباستین کو، رئیس فدراسیون بین‌المللی دو و میدانی، که جانشین آقای دیاک شده بود در آن زمان گفت: "این هشداری برای ماست تا از خواب بیدار شویم. ورزش ما در وضعیت شرم‌آوری قرار گرفته است. من به طور کامل روی تغییراتی که باید انجام شود، تمرکز کرده‌ام. کاملا قبول داریم که باید درس‌هایی جدی از این وضعیت بگیریم. باید خودمان را ببینیم و تغییر دهیم".

به علاوه تحقیقاتی که سال ۲۰۱۵ به سفارش سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ منتشر شد نشان داد ورزشکاران روس از سال ۲۰۱۱، در "تقریبا تمام" رشته‌های ورزشی در المپیک‌های تابستانی و زمستانی، زیر نظر دولت روسیه دوپینگ کرده‌اند.

در پی همین گزارش‌ها بود که آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا)، روسیه را به مدت ۴ سال از حضور در کلیه رقابت‌های مهم ورزشی محروم کرد.