روحانی 'کاهش روند ابتلا به کرونا در محرم را افتخار آمیز' خواند

روحانی

منبع تصویر، Isna

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران گفته است: گزارش برخی استان‌ها نشان می‌دهد علاوه بر برگزاری مراسم عزاداری در محرم شاهد کاهش روند ابتلا به کرونا هستیم و این "افتخارآمیز" است.

صحبت‌های آقای روحانی در حالی بیان می‌شود که میزان مرگ و میر در اثر ابتلا به کرونا همچنان در ایران ۳ رقمی است و به گفته کارشناسان نتیجه هر سیاستی در قبال کرونا چندین هفته پس از آن مشخص می‌شود.

آقای روحانی امروز پنجشنبه ۲۰ شهریور در یک سخنرانی ویدیویی همچنین گفته است: "عده‌ای فکر می‌کردند اگر اجازه عزاداری دهیم یا اگر مدارس باز شوند کرونا از کنترل ما خارج می‌شود اما می‌بینیم که چون پروتکل‌ها رعایت می‌شود، آمار ابتلا هم در برخی مناطق کاهشی است."

حسن روحانی خواستار ادامه رعایت اصولی بهداشتی و توصیه‌های ستاد مقابله با کرونا شد و گفت: "ما حتی در شرایطی که اگر در ماه‌های آینده واکسن کرونا بیاید نیز باید همین اصول بهداشتی را رعایت کنیم چرا که مشخص نیست این واکسن برای چندماه سلامتی افراد را تامین می‌کند".

بازگشایی حضوری مدارس در ایران نیز از مواردی بود که انتقادات فراوانی را به عملکرد دولت و ستاد مبارزه با کرونا در پی داشت و تنها دو روز پس از بازگشایی، محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که دانش‌آموزان می‌توانند به صورت غیرحضوری سال تحصیلی را بگذرانند.

همزمان نمایندگان مجلس ایران در حال جمع‌آوری امضا برای استیضاح آقای حاجی‌میرزایی بخاطر بازگشایی حضوری مدارس در دوران شیوع کرونا هستند.

برگزاری کلاس‌های مجازی در شبکه اینترنتی آموزش و پرورش به نام "شاد" هم باعث انتقاد بسیاری شده که می‌گویند دانش‌آموزان فقیر و مناطق محروم به وسایل ارتباطی لازم و حتی اینترنت دسترسی ندارند.

تهران

منبع تصویر، Getty Images

توضیح تصویر، عزاداری مراسم عاشورا در شهر تهران بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی

آمارهای غیررسمی حکایت از آن دارند که سه میلیون دانش‌آموز ایرانی نمی‌توانند مانند سایر دانش‌آموزان هم کلاسی یا هم مدرسه‌ای خود به شبکه شاد وصل شوند.

مرتضی حاجی، وزیر سابق آموزش و پرورش ایران هم از باز شدن مدرسه‌ها در حین شیوع کرونا انتقاد کرده و گفته است که اگر فرزند کوچک داشت نمی‌گذاشت مدرسه برود و به فرزندانش هم توصیه کرده نگذارند نوه‌هایش مدرسه بروند.

تعطیلات روزهای عزاداری ماه محرم و نحوه برگزاری مراسم‌های سنتی این ماه در ایران نیز از مسائلی بود که کارشناسان عملکرد دولت را در آن زیر سوال برده بودند. از سویی تعداد زیادی از مردم در این تعطیلات اقدام به سفر به نقاط شمالی ایران کرده بودند و از سوی دیگر در برخی مراسم‌های عزاداری پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشده بود.

منتقدان، عملکرد دولت در اعمال نکردن محدودیت سفر و همچنین مقررات سختگیرانه شدیدتربرای برگزاری مراسم‌های عزداری را از نقاط ضعف ستاد مبارزه با کرونا دانسته‌اند.

فرزاد جلالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل در همان زمان گفته بود که در تعطیلات مربوط به عزدارای‌های محرم در ایران "شاهد موج عظیمی از مسافرت‌ها به شهرهای مازندران" بوده‌ و نتیجه این سفرها در شیوع ویروس کرونا از ۲ تا ۳ هفته دیگر مشخص می‌شود.

براساس آمار دولتی رسمی امروز در ایران ۱۲۷ نفر در اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و ۲ هزار و ۶۳ مبتلای جدید نیز شناسایی شده است.

کرونا در ایران تاکنون بیش از ۲۲ هزار و ۶۰۰ نفر قربانی گرفته و این در حالیست که منابع غیردولتی معتقدند که آمار واقعی چندین برابر رقم اعلام شده دولتی است.