1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

سایه سنگین پرونده مسمومیت ناوالنی بر مناسبات آلمان و روسیه

۱۳۹۹ شهریور ۱۹, چهارشنبه

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان از کشورهای اروپایی درخواست کرده است تا پاسخی هماهنگ و مشترک به مسمومیت آلکسی ناوالنی بدهند. گرچه لهستان خواستار پایان اجرای پروژه "نورداستریم ۲" شده، اتفاق نظر در این باره همچنان وجود ندارد.

https://p.dw.com/p/3iElp
کنفرانس مطبوعاتی آنگلا مرکل درباره پرونده آلکسی ناوالنی
کنفرانس مطبوعاتی آنگلا مرکل درباره پرونده آلکسی ناوالنیعکس: Getty Images/AFP/M. Schreiber

مسمومیت آلکسی ناوالنی، یکی از چهره‌های سرشناس اپوزیسیون روسیه و از منتقدان ولادیمیر پوتین باعث افزایش تنش در مناسبات روسیه و آلمان شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، پرونده ناوالنی هم‌چنین بر اجرای پروژه "نورداستریم ۲" سایه انداخته و به مناقشه بیشتر بر سر اجرای این پروژه دامن زده است.

بنا بر تشخیص پزشکان متخصص ارتش آلمان، این سیاستمدار ۴۴ ساله با ماده سمی "نوویچوک" مسموم شده است. در همین رابطه، آنگلا مرکل از کشورهای عضو اتحادیه اروپا درخواست کرده است تا سیاست تحریمی مشترکی علیه روسیه در پیش گیرند. یکی از موارد مورد بحث، احتمال توقف پروژه احداث خط لوله انتقال گاز "نورداستریم ۲" است.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

پرونده پزشکی ناوالنی

وزارت امور خارجه روسیه از دولت آلمان درخواست کرده است تا همه اطلاعات پزشکی مورد نیاز برای بررسی پرونده مسمومیت احتمالی ناوالنی را در اختیار آن کشور قرار دهد.

روسیه دولت آلمان را متهم به تعلل در ارائه تحقیقات پزشکی درباره "ادعای" مسمومیت ناوالنی به ماده سمی "نوویچوک" کرده است. حتی، روز چهارشنبه نهم سپتامبر، برای دومین بار، وزارت امور خارجه روسیه، سفیر آلمان در مسکو را برای توضیح پیرامون این موضوع احضار کرده است.

این در حالی است که آلمان اعلام کرده است همه اطلاعات لازمه را به مسئولان مسکو تحویل داده است. آلمان از دولت روسیه خواستار تحقیق پیرامون این موضوع و پیگیری قضایی شده است.

آلکسی ناوالنی، منتقد پوتین و از چهره‌های سرشناس اپوزیسیون روسیه
آلکسی ناوالنی، منتقد پوتین و از چهره‌های سرشناس اپوزیسیون روسیهعکس: Reuters/T. Makeyeva

آلمان اعلام کرده است که اطلاعات پزشکی در اختیار مقامات روسیه قرار گرفته است و اکنون نوبت به قوه قضاییه روسیه رسیده تا اقدام کند. 

مارتینا فیتس، معاون سخنگوی دولت آلمان اعلام کرده است که در حال حاضر «کار بیشتری از دست دولت آلمان ساخته نیست.» معاون سخنگوی دولت آلمان اعلام کرده است که «موضوع بر سر آن است که روسیه به این اطلاعات احتیاج دارد و نه آلمان.»

گفته می‌شود آزمایشگاه ویژه وابسته به "بوندس‌ور" (ارتش آلمان) مسمومیت ناوالنی با ماده سمی "نوویچوک" را تایید کرده و تشخیص خود را بری از هرگونه تردیدی دانسته است.

این در حالی است که پزشکان روسی مدعی هستند هیچ مدرک و سندی دال بر مسمومیت ناوالنی پیدا نکرده‌اند. ناوالنی در حال حاضر از حالت کما خارج شده است. ما هنوز روشن نیست که آیا او در این لحظه قادر به ارائه توضیح درباره مسمومیت خود هست یا خیر.

حال آلکسی ناوالنی روز ۲۰ اوت، در هنگام پرواز به سیبری به هم می‌خورد. پس از نشست اضطراری هواپیما، ناوالنی به درمانگاه "امسک" منتقل می‌شود.

مسمومیت ناوالنی به ماده سمی "نوویچوک" در این ساختمان تایید شد. آزمایشگاه ویژه ارتش آلمان
مسمومیت ناوالنی به ماده سمی "نوویچوک" در این ساختمان تایید شد. آزمایشگاه ویژه ارتش آلمانعکس: picture-alliance/dpa/S. Hoppe

روز ۲۲ اوت، ناوالنی که در کما به سر می‌برد به آلمان و به بیمارستان شاریته برلین منتقل می‌شود. باید یادآور شد که از ماده سمی "نوویچوک" در سوءقصد به جان سرگئی اسکریپال و دخترش در لندن نیز استفاده شده بود. اسکریپال برای سازمان‌های اطلاعاتی هر دو کشور روسیه و بریتانیا جاسوسی می‌کرد.

درخواست لهستان

لهستان بار دیگر خواستار متوقف کردن اجرای پروژه ایجاد خط لوله "نورداستریم ۲" شده است. به باور دولت لهستان، انتقال گاز روسیه به اروپا باعث تقویت موقعیت پوتین شده و همین موضوع می‌تواند صلح و ثبات در اروپا را به مخاطره افکند.

این در حالی است که برخی از کشورهای اروپایی که در اجرای پروژه "نورداستریم ۲" مشارکت دارند، ارتباط مستقیمی بین پرونده مسمومیت ناوالنی و پروژه "نورداستریم ۲" نمی‌بینند.

به کانال اینستاگرام دویچه وله فارسی بپیوندید

تا کنون ۱۰۵۰ کیلومتر از خط لوله ۱۲۰۰ کیلومتری انتقال گاز روسیه به اروپا نصب شده است. از این رو، صرف‌نظر از زیان‌های اقتصادی ناشی از توقف اجرای این پروژه، برخی از کارشناسان درباره امکان اجرای چنین سیاستی از منظر حقوقی نیز ابراز تردید کرده‌اند.

پروژه "نورداستریم ۲" در ادامه خط لوله "نورداستریم" اجرا شده است. روسیه از طریق این خط لوله می‌تواند حجم گاز صادراتی خود به اروپا را دو برابر سازد.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر