آیت‌الله خامنه‌ای بازنشر کاریکاتور پیامبر مسلمانان را 'جرم بزرگ' و 'نابخشودنی' خواند

آیت‌الله خامنه‌ای

منبع تصویر، honaronline.ir

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران، در واکنش به انتشار مجدد کاریکاتور پیامبر مسلمانان روی جلد هفته‌نامه فرانسوی شارلی ابدو آنرا "جرم بزرگ و اهانت به چهر‌ه‌ نورانی و قدسی" بنیانگذار دین اسلام خواند.

عالی‌ترین مقام مذهبی و سیاسی حکومت ایران در پیامی گفت "گناه بزرگ و نابخشودنی یک نشریه فرانسوی در اهانت به چهر‌ه‌ی نورانی و قدسی حضرت رسول اعظم بار دیگر عناد و کینه‌ی شرارت‌بار دستگاه‌های سیاسی و فرهنگی دنیای غرب با اسلام و جامعه‌ی مسلمانان را آشکار ساخت".

این کاریکاتورها یک هفته پیش بازچاپ شد؛ یک روز پیش از شروع محاکمه شماری از متهمان حمله پنج سال پیش به دفتر این مجله.

دوم سپتامبر (۱۲ شهریور) محاکمه چهارده نفر که به مشارکت در حمله به مجله شارلی ابدو و همچنین حمله روز بعد به یک فروشگاه یهودیان در پاریس متهمند، شروع شد. آنها متهمند که به مهاجمان در بخش تدارکات کمک کردند. گزارش شده است که این دادگاه تا دهم ماه نوامبر ادامه خواهد داشت.

یادبود پنجمین سالگرد حمله به نشریه شارلی ابدو و یک فروشگاه یهودی در پاریس ژانویه امسال برگزار شد

منبع تصویر، Reuters

لوران سوریسو سردبیر شارلی ابدو گفته بود که بازنشر این کاریکاتورها برای یادآوری این بوده که این نشریه از دفاع از آزادی بیان دست نکشیده است.

اکنون یک هفته پس از چاپ مجدد این کاریکاتورها، آیت‌الله خامنه‌ای گفته است که "سیاست‌های عمیقا ضد اسلامی صهیونیست‌ها و دولتهای استکباری عامل این‌گونه حرکت‌های دشمنانه است که هر چند یکبار بروز می‌یابد. این حرکت در این برهه‌ زمانی می‌تواند، نیز به انگیزه‌ منصرف کردن ذهن ملّتها و دولتهای غرب آسیا از نقشه‌های شومی باشد که آمریکا و رژیم صهیونیستی برای این منطقه در سر دارند".

وی همچنین گفته "بهانه‌ آزادی بیان برای محکوم نکردن این جرم بزرگ که از سوی برخی سیاستمداران فرانسوی گفته شده کاملاً مردود و غلط و عوام‌فریبانه است".

کاریکاتور پیامبر اسلام در نشریه فرانسوی شارلی ابدو چه واکنشی برانگیخت؟

پنج سال پیش، پس از اینکه این نشریه فکاهی کاریکاتورهای پیامبر اسلام را که پیش‌تر در یک روزنامه دانمارکی چاپ شده بودند منتشر کرد، دو برادر، سعید و شریف کوآشی مسلحانه به دفتر این نشریه حمله بردند و دوازده نفر از جمله سردبیر را کشتند.

روز بعد فردی به نام امدی کولیبالی با حمله به یک فروشگاه یهودی و به گروگان گرفتن شماری خواستار آزادی این دو برادر شد. از او ویدئویی منتشر شد که به داعش اعلام وفاداری می‌کرد.

دو برادر مهاجم که گریخته‌ بودند روز بعد در درگیری با پلیس کشته شدند.

یک هفته بعد از آن حمله مرگبار، اولین شماره شارلی ابدو در هشت میلیون نسخه منتشر شد و رکورد فروش را در مطبوعات فرانسه شکست؛ شماره‌ای که باز هم کاریکاتوری از پیامبر اسلام روی جلدش بود.

شارلی ابدو در آبان سال ۱۳۹۰ هم شماره‌ای را به طنز در مورد قوانین شریعت اختصاص داده و کاریکاتوری از پیامبر اسلام را روی جلدش چاپ کرده بود که باعث اعتراض در بسیاری از کشورهای اسلامی شد. شارلی ابدو تاکید داشت که محتوای این شماره موهن و تحریک‌آمیز نبوده است.

پس از انتشار این شماره، دفتر این مجله در آتش سوزی به دلیل پرتاب بطری آتش‌زا بشدت آسیب دید اما این حادثه تلفات جانی نداشت.

شارلی ابدو در سال ۲۰۰۷ هم کاریکاتورهای پیامبر اسلام را منتشر کرده بود.

مجله فکاهی "شارلی ابدو" در سال ۱۹۷۰ شروع به انتشار کرد و با نقد هجوآمیز رویدادهای سیاسی و اجتماعی جای ویژه‌ای در میان نشریات طنز فرانسه پیدا کرد.

تمایل به انتشار مطالب بسیار جنجال‌برانگیز باعث شهرت این مجله هفتگی به نوعی قهرمان آزادی بیان شده است، با این حال بسیاری نیز معتقدند این نشریه بارها پا را فراتر از طنز و هجو گذاشته و محتوایش توهین و تحریک‌آمیز بوده است.

با این وجود حمله مسلحانه به دفتر این نشریه تقریبا یک‌صدا محکوم شد. ‌