کرونا در ایران؛ 'حضور دانش آموزان در مدرسه ها الزامی نیست'

شروع سال تحصیلی در ایران

منبع تصویر، iSna

محسن حاجی‌میرزایی، وزیر آموزش و پرورش ایران، گفته است که "با توجه به بررسی‌های انجام شده تصمیم بر این شد که حضور دانش آموزان در مدارس الزام‌آور نباشد."

این تصمیم تنها چند روز پس از بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید ایران اعلام می‌شود. در روزهای منتهی به آغاز سال تحصیلی جدید در ایران و پس از آن انتقادات زیادی نسبت به بازگشایی حضور مدارس در زمان شیوع کرونا به دولت شده بود.

رسانه‌های ایران به نقل از آقای حاجی‌میرزایی گزارش کرده‌اند که توصیه دولت بر "آموزش حضوری" است اما وی تاکید کرده است که "هیچ یک از مدارس دولتی و غیردولتی حق ندارند که دانش آموزان را ملزم به حضور در مدارس کنند."

به گفته وی "ما موظفیم خدمات آموزشی را به همه دانش آموزان ارائه کنیم و تدابیر لازم اندیشده شده است و امکان آموزش حضوری، آموزش تلویزیونی و آموزش از طریق سامانه شاد فراهم کرده ایم".

وزیر آموزش و پرورش ایران گفته است که دانش آموزان "باید یکی از دو روش حضوری یا مجازی را انتخاب و به مدرسه اعلام کنند".

آقای حاجی‌میرزایی گفت که تاکنون: " گزارشی از ابتلای دانش آموزان به ویروس کرونا درچند روز گذشته درمدارس نداشته ایم ولی ما به نگرانی خانواده ها احترام می گذاریم و آنها مختار هستند، آموزهاش حضوری و یا غیر حضوری را انتخاب کنند."

همزمان از ایران گزارش شده است که جمع‌آوری امضا در مجلس ایران برای استیضاح آقای حاجی‌میرزایی شروع شده است.

شروع سال تحصیلی در ایران

منبع تصویر، Tasnim

مدرسه‌ها در ایران از سه روز پیش باز شده‌اند اما بسیاری خانواده‌ها به درستی این کاراطمینان ندارند و تصمیم‌های متناقض و ناگهانی هم معلم‌ها را سرگردان و ناراضی کرده بود.

برگزاری کلاس‌های مجازی در شبکه اینترنتی آموزش و پرورش به نام "شاد" هم باعث انتقاد بسیاری شده که می‌گویند دانش‌آموزان فقیر و مناطق محروم به وسایل ارتباطی لازم و حتی اینترنت دسترسی ندارند.

بر اساس آمار غیررسمی گفته می‌شود سه میلیون دانش‌آموز ایرانی نمی‌توانند مانند سایر دانش‌آموزان هم کلاسی یا هم مدرسه‌ای خود به شبکه شاد وصل شوند.

امروز محمد طالب‌پور، رئیس بیمارستان سینا تهران با انتقاد از بازگشایی مدارس گفت که "این موضوع بیش از اینکه برای خود کودکان خطرناک باشد، برای والدین آنها پرخطر خواهد بود و حتی باعث چرخش این ویروس از طریق بچه‌ها بین خانواده‌های مختلف می‌شود."

به گفته وی: "کودکان ناقل‌های بسیار خوبی هستند و ویروس را بدون اینکه خودشان مبتلا شوند، منتقل می‌کنند و این موضوع به افزایش شیوع ویروس کمک می‌کند."

مرتضی حاجی وزیر سابق آموزش و پرورش ایران هم از باز شدن مدرسه‌ها در حین شیوع کرونا انتقاد کرده بود و گفت که اگر فرزند کوچک داشت نمی‌گذاشت مدرسه برود و به فرزندانش هم توصیه کرده نگذارند نوه‌هایش مدرسه بروند.

آقای حاجی به خبرگزاری ایلنا گفت در پیامی به محسن حاجی میرزایی، وزیر فعلی آموزش و پرورش نوشته بازگشایی مدرسه‌ها "توجیهی ندارد" و باعث "اضطراب" پدر و مادرها و احتمالا "افزایش ابتلا" به کرونا می‌شود: "اگر قرار باشد که آموزش ادامه پیدا کند، باید مجازی باشد، مگر اینکه وزارت بهداشت اعلام کند که ویروس کرونا ریشه‌کن شده است."

خبرگزاری ایسنا امروز با انتشار گزارشی می‌گوید در روند کشوری بیماری کووید ۱۹ در هفته منتهی به ۱۴ شهریور ماه، تعداد کل موارد مرگ و ابتلا نسبت به هفته پیش کاهش یافته بود اما به نظر می‌رسد در اواخر این هفته یک صعود جدید خفیف در حال شکل‌گیری باشد.

کارشناسان پیش از این هشدار داده بودند نتایج گردهمایی ها به مناسبت دهه اول محرم و افزایش سفر به دلیل تعطیلات به زودی خود را در آمار مبتلایان به ویروس کرونا نشان خواهد داد.