1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

اردوغان خواستار بی‌طرفی اتحادیه اروپا در مناقشه با یونان شد

۱۳۹۹ شهریور ۱۷, دوشنبه

رئیس جمهوری ترکیه از اتحادیه اروپا خواست در مناقشه گازی میان آنکارا و آتن از جانبداری از یونان خودداری کند. ترکیه و یونان که هر دو عضو ناتو هستند بر سر اکتشاف گاز در شرق مدیترانه تا مرز رویارویی نظامی پیش رفته‌اند.

https://p.dw.com/p/3i5dZ
اردوغان در کنار مونیتوری که کشتی اکتشافی فتح را نشان می‌دهد
اردوغان در کنار مونیتوری که کشتی اکتشافی فتح را نشان می‌دهدعکس: picture-alliance/dpa/Turkish Presidency

بنابر گزارش‌ها رئیس جمهوری ترکیه و رئیس شورای اتحادیه اروپا روز گذشته (یک‌شنبه ششم سپتامبر/ ۱۶ شهریور) در یک تماس تلفنی درباره مسائل مختلف از جمله تنش‌ها در منطقه شرق مدیترانه گفت‌وگو کردند.

رجب طیب اردوغان در این گفت‌وگو از شارل میشل خواست اتحادیه اروپا در مناقشه میان ترکیه و یونان "مسئولانه و بی‌طرفانه" عمل کند.

خبرگزاری آناتولی به نقل از مرکز ارتباطات نهاد ریاست جمهوری در آنکارا گزارش داد اردوغان موضع اتحادیه اروپا درباره مسائل شرق مدیترانه را "آزمون صداقت از نظر حقوق بین‌الملل و صلح منطقه‌ای" خوانده است.

آناتولی می‌گوید اردوغان به شارل میشل گفته است: «اتحادیه اروپا باید به مسئولیت‌هایش درباره جلوگیری از اقدامات تنش‌زای یونان و برخی از کشورهای این‌ اتحادیه در مدیترانه شرقی و دریای اژه در چارچوب حقانیت عمل کند.»

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

به گزارش خبرگزاری فرانسه، رئیس شورای اتحادیه اروپا در پاسخ به این اظهارات اردوغان از او خواسته در مسیر تنش‌زدایی تلاش کند و هر اقدامی که تنش با یونان را افزایش می‌دهد متوقف کند.

پس از اکتشاف یک میدان گازی در شرق مدیترانه اختلاف بر سر حق بهره‌برداری از این منابع بین ترکیه، یونان و قبرس بالا گرفته است.

کشتی اکتشافی "فتح" ترکیه چندی پیش از یافتن یک میدان گازی عظیم در منطقه خبر داد که ظرفیت ذخایر آن ۲۳۰ میلیارد متر مکعب برآورد شده است.

گفته می‌شود کشتی فتح در مدیترانه یک میدان گازی با ظرفیت ۲۳۰ میلیارد مترمکعب کشف کرده است
گفته می‌شود کشتی فتح در مدیترانه یک میدان گازی با ظرفیت ۲۳۰ میلیارد مترمکعب کشف کرده استعکس: Reuters/Y. Isik

نیروی دریایی ارتش ترکیه از روز یک‌شنبه رزمایشی را در آبهای شمال قبرس آغاز کرد. جزیره قبرس از زمان حمله نظامی ترکیه در سال ۱۹۷۴ به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده است. "جمهوری قبرس شمالی" که با کمک ترکیه شکل گرفته فقط از سوی آنکارا به رسمیت شناخته می‌شود.

ترکیه پس از اشغال شمال قبرس نیروهای نظامی خود را در این منطقه مستقر کرده اما جامعه جهانی مجموعه جزیره قبرس را به عنوان کشوری یک‌پارچه و مستقل به رسمیت می‌شناسد. قبرس از سال ۲۰۱۴ عضو اتحادیه اروپاست.

پشتیبانی اتحادیه اروپا از یونان و قبرس

در جریان مناقشه‌های گازی در شرق مدیترانه و دریای اژه کشورهای عضو اتحادیه اروپا جانب یونان و قبرس را گرفته‌اند و ادعای ترکیه مبنی بر قرار گرفتن میدان گازی کشف شده در حریم دریایی جزایر این کشور را به رسمیت نمی‌شناسند.

اختلاف میان آنکارا و آتن بر سر اکتشاف گاز در شرق مدیترانه از سال گذشته آغاز شد و در هفته‌های گذشته شدت گرفته است. در این میان یونان نیز نیروی دریایی خود در منطقه را به حالت آماده باش درآورده است.

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان برای میانجیگری میان ترکیه و یونان چهارم شهریور به آتن و آنکارا سفر کرد. او پیش از این سفر گفته بود اکنون نیاز است که دو طرف به سرعت و قاطعانه آمادگی خود برای تنش‌زدایی و گفت‌وگو برای رفع مناقشه را نشان دهند.

ترکیه و یونان هر دو عضو پیمان دفاعی آتلانتیک شمالی (ناتو) هستند. تنش نظامی میان اعضای ناتو همواره با حساسیت زیادی دنبال می‌شود و می‌تواند کشورهای هم‌پیمان را در وضعیت بغرنجی قرار دهد.

هشدار آلمان به ترکیه و یونان

به گزارش خبرگزاری آلمان، هایکو ماس وضعیت بحرانی شرق مدیترانه را به "بازی با آتش" تشبیه کرد و هشدار داد که کوچک‌ترین جرقه هم می‌تواند به یک فاجعه منجر شود.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

وزیر خارجه آلمان در دیدار از آتن دو طرف را به خویشتنداری دعوت کرده و گفته بود ترکیه و یونان باید درباره مسائل مورد مناقشه به راه حل مسالمت‌آمیز و الزام‌آور دست یابند. او افزود آتن و آنکارا باید از طریق گفت‌وگوهای "جدی و معطوف به حل بحران" به این راه حل برسند.

ترکیه برای تامین انرژی خود به شدت وابسته به واردات است. اردوغان ماه گذشته گفته بود با کشف میدان گازی در مدیترانه و آغاز بهره‌برداری از آن ترکیه تا سه سال دیگر می‌تواند به صادرکننده گاز تبدیل شود.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر