1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
سیاستآسیا

دستگیری صدها معترض توسط پلیس در هنک‌کنگ

۱۳۹۹ شهریور ۱۶, یکشنبه

پلیس هنک‌کنگ از دستگیری حدود ۳۰۰ معترض خیابانی خبر داده است. در گسترده‌ترین تظاهرات هنک‌کنگ در روز یکشنبه، شهروندان دموکراسی‌خواه در اعتراض به تعویق انتخابات مجلس قانونگذاری به خیابان‌ها ریختند.

https://p.dw.com/p/3i58z
عکس: picture-alliance/AP Photo/V. Yu

پلیس هنگ‌کنگ صدها معترض دموکراسی‌خواه را که روز یکشنبه در گسترده‌ترین تظاهرات اخیر شهروندان علیه سیاست‌های چین شرکت کرده بودند، دستگیر کرد. تعداد بازداشت‌شدگان حدود ۳۰۰ نفر اعلام شده است.

تظاهرات روز یکشنبه در اعتراض به تعویق انتخابات در هنگ‌کنگ برگزار شده بود. قرار بود روز یکشنبه ۱۶ شهریور (۶ سپتامبر) انتخابات شورای قانونگذاری در هنک‌کنگ اجرا شود. این انتخابات در پی قانون جدید امنیت ملی هنگ کنگ به تعویق افتاده است.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

کری لم، رئیس اجرایی هنگ‌کنگ، به دلیل "شیوع ویروس کرونا" انتخابات را به مدت یک سال به تعویق انداخته است، تصمیمی که طرفداران دموکراسی و مخالفان دولت چین را خشمگین کرده است. آنها بر این نظر هستند که کری لم این تصمیم را در راستای خوشنودی پکن اخاذ کرده است.

گفته می‌شود این اقدام رئیس اجرایی هنگ‌کنگ به طرفداران دموکراسی که به کسب نتایج خوبی در این انتخابات امیدوار بودند، ضربه بزرگی خواهد زد.

فراخوان آنلاین برای شرکت در تظاهرات

در پی فراخوان آنلاین فعالان و نهادهای مدنی هنک‌کنگ برای برپایی تجمع اعتراضی علیه تعویق انتخابات، پلیس هنک‌کنگ صدها نیروی ضدشورش را به منطقه "کولون" فرستاد تا مخالفان را متفرق کنند. معترضان در این تجمع فریاد "رای من را بازگردان" و "پلیس‌های فاسد" سر می‌داند.

Hongkong Demonstration gegen verschobene Wahlen
عکس: Reuters/T. Siu

پلیس هنک‌کنگ در بیانیه‌ای که یکشنبه بر روی فیسبوک منتشر کرد از دستگیری ۲۸۹ معترض به دلیل "تجمع غیرقانونی" خبر داد.

جنبش دموکراسی‌خواهی هنگ‌کنگ

 چین قانون امنیتی جدیدی را در هنگ‌کنگ به اجرا گذاشته است که بر اساس آن برخی از محدودیت‌های سیاسی رایج در سرزمین اصلی چین شامل حال شهروندان هنگ‌کنگ هم می‌شود. فعالان مدنی این قانون جدید را مغایر با  حقوق دموکراتیک ساکنان هنگ‌کنگ می‌دانند و با برگزاری تجمع‌های اعتراض‌آمیز پیش و بعد از همه‌گیری ویروس کرونا به آن اعتراض کرده‌اند.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

هنگ‌کنگ از میانه قرن ۱۹ میلادی تا ۱۹۹۷ مستعمره بریتانیا بود و از آن پس به جمهوری خلق چین ملحق شد. هنگ‌کنگ یک منطقه آزاد تجاری خودگردان است و برخلاف چین، ساکنان آن از حقوق شهروندی و آزادی‌های مدنی گسترده‌ای برخوردارند.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه