خبرگزاری کار ایران

در برنامه کارگر ایرانی مطرح شد؛

مستمری بیکاری هزاران نفر برقرار نشده است/ کارگران هر زمانی می‌توانند پیگیر حقوق تضییع شده خود باشند

asdasd
کد خبر : ۹۶۴۰۶۵

یک کارشناس حقوق کار با انتقاد از عملکرد سازمان‌های مربوطه در بحث پرداخت مستمری بیکاری، عنوان کرد: بعد از گذشت چند ماه؛ مستمری بیکاری هزاران نفر همچنان برقرار نشده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حیدر مظاهری در برنامه کارگر ایرانی در رابطه با مشاغل سخت و زیان‌آور گفت: در کارگاه‌های بزرگ به درخواست کارگران درباره سختی و زیان‌آوری کارها ارزیابی صورت می‌گیرد و کمیته‌های تخصصی تشخیص می‌دهند که کدام کار سخت و زیان‌آور است. در چنین صورتی کارفرمایان ملزم به پرداخت حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور هستند و در صورت تخلف جریمه می‌شوند.

او همچنین در جواب سوال یکی از مخاطبان درباره پرداخت اضافه کار عنوان کرد: بر اساس قانون یک فرد ملزم به ۴۴ ساعت کار در هفته است. کارفرما می‌تواند با توافق کارگران ساعت کار را تغییر دهد. برای مثال کار جای ساعت هفت صبح از شش صبح شروع شود یا در صورت تعطیل بودن دو روز در هفته، ساعت کاری بیشتر شود، اما بیش از ۴۴ ساعت کار در هفته مشمول اضافه کار شده و کارفرما ملزم به پرداخت حقوق اضافه کاری بر اساس ضوابط تعیین شده است.

مظاهری همچنین درباره برقرار نشدن مستمری بیکاری برخی از افراد گفت: بعد گذشت ماه‌ها از شروع کرونا همچنان مستمری هزاران نفر برقرار نشده است. ما در این زمینه از سازمان‌های مربوطه گله‌مند هستیم. در واقع هم بحث مستمری بیکارانی است که با شیوع کرونا شغل خود را از دست داده‌اند و هم بحث بیکاران عادی که با پایان قرارداد، بیکار شده‌اند. برقراری مستمری بیکاران باید مورد توجه قرار گیرد، چون شاهد بروز مشکلات و سختی‌های معیشتی این افراد هستیم.

او در جواب سوالی در مورد تخلفات بیمه‌ای برخی کارفرمایان گفت: تخلفاتی مانند عدم پرداخت کامل بیمه یا حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور وجود دارد و بسیاری از کارگران از آنجا که قرارداد موقت دارند از ترس اخراج شکایت نمی‌کنند. کارگران باید توجه داشته باشند که هر زمان به شرط اینکه بتوانند ادعای خود را اثبات کنند، می‌توانند شکایت کنند و حقوق خودشان را بگیرند.

این کارشناس حقوقی کار همچنین نسبت به مبادرت برخی کارفرمایان به بستن قرارداد سفید امضا انتقاد کرد و گفت: چنین قراردادی قانونی نیست و برای مثال اگر فردی مجبور شده باشد امضا بدهد که کلیه حق و حقوق خود را گرفته بازهم می‌تواند شکایت کند و کارفرما ملزم به آوردن استنادات مالی برای پرداخت حقوق فرد است.

او همچنین در جواب مخاطبی که عنوان می‌کرد به رغم تشخیص کمیسیون پزشکی در مورد از کارافتادگی، تامین اجتماعی به این رای تمکین نمی‌کند، عنوان کرد: در چنین صورتی افراد می‌توانند به دیوان عدالت اداری شکایت کنند و رای دیوان برای سازمان تامین اجتماعی الزام آور است.

مظاهری همچنین درباره گلایه کارگران ساختمانی مبنی بر قطعی مدام بیمه‌هایشان گفت: بازرسی‌ها به دلیل بروز برخی سوء‌استفاده‌ها صورت می‌گیرد تا افراد با عنوان کارگر ساختمانی از مزایای بیمه‌ای آنها بهره نبرند، اما در مواردی مشکلاتی هم برای کارگران پیش آمده چراکه ماهیت کار آنها به این صورت است که ممکن است دوره‌ای کار کنند و دوره‌ای بیکار باشند. 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز