جهان

رویکرد فرانسه در مسئله مدیترانه شرقی با رویکرد این کشور در مسئله جزایر مانش تناقض دارد

حمایت فرانسه از ادعاهای آتن در مسئله مدیترانه شرقی با نظریه‌های این کشور در مسئله تحدید حدود فلات قاره در دریای مانش که طی سال‌ها در برابر انگلستان دفاع کرده و در دادگاه بین المللی مورد قبول واقع شده، در تضاد است.

06.09.2020 - به‌روز رسان : 07.09.2020
رویکرد فرانسه در مسئله مدیترانه شرقی با رویکرد این کشور در مسئله جزایر مانش تناقض دارد

لندن/خبرگزاری آناتولی

فرانسه به استدلال اینکه جزایر انگلیس در دریای مانش نمی‌تواند همانند سرزمین اصلی فلات قاره داشته باشد به دادگاه داوری بین المللی مراجعه کرد و در این پرونده پیروز شد، اما امروز در مدیترانه شرقی خلاف آن را ادعا می‌کند که با نظریه‌های خود آن در تضاد است.

اختلافات مشابه ترکیه و یونان برای فرانسه و انگلستان نیز در سال 1970 در دریای مانش پیش آمده بود. فرانسه در آن وقت مدعی شد که فلات قاره جزایر متعلق به انگلستان در دریای مانش که در اصل به فرانسه نزدیکتر است، نمی‌تواند بیش از 3 مایل باشد.

این اختلاف که فرانسه و انگلستان را به دلیل وجود ذخایر نفت در این دریا در مقابل هم قرار داده بود، تنها با مداخله دیوان بین‌المللی دادگستری راه حل خود را پیدا کرد.

انگلستان در جلسه دادگاه، درست مثل اختلاف امروز بین یونان و ترکیه، ادعا کرد که بزرگی جزایر اهمیتی ندارد و جزایر دریای مانش به عنوان مبدا فلات قاره این کشور تعیین شود. فرانسه نیز این اداعا و طلب انگلستان را رد کرده و اعلام کرد که چنین تعیین محدوده دریایی باعث کاهش فلات قاره به نفع انگلستان می‌شود و علاوه بر آن بزرگی جزایر و آب‌های ساحلی کاملا نامتناسب است.

فرانسه همچنین اعلام کرد که مرز مساوی، فلات قاره این کشور را به دو قسمت تقسیم می‌کند و باید مرز جزایر مانش با آب‌های ساحلی و فلات قاره سه میل در مجموع 6 مایل تعیین شود.

دیوان داوری بین‌المللی در تاریخ 30 ژوئن 1977 حکم خود را عمدتا به نفع فرانسه صادر کرد. دادگاه قلمرو سرزمین اصلی این کشورها را مبنا قرار داده و خط بین کشورها را از وسط دریای مانش به سوی سرزمین اصلی آنها کشید. بدین ترتیب فلات قاره جزایر مانش با 12 مایل محدود شدند و فرانسه با صدور این حکم توانست فلات قاره خود را حفظ کند.

علی‌رغم این حکم به نفع فرانسه، این کشور امروز در مسئله مشابه بین ترکیه و یونان از آتن که ادعای همانند انگلستان را دارد حمایت می‌کند.

یونان درباره جزیره میس (Meis) که در فاصله 2 کیلومتری ترکیه و 582 کیلومتری یونان قرار دارد، ادعا می‌کند این جزیره دارای فلات قاره‌ای است که متناسب با اندازه آن نیست و فرانسه در این مسئله از آتن حمایت می‌کند که این رویکرد پاریس با نظریه‌هایی که این کشور طی سال‌ها در برابر انگلستان دفاع کرده و در دادگاه بین المللی مورد قبول واقع شده، مغایرت دارد.

خبرگزاري آناتولي اخبار خود از طريق سامانه مدیریت خبر (HAS) براي مشترکین رسانه‌ای ارسال و فقط بخشي از آنها را خلاصه و در وبسايت خود منتشر ميكند. بنابراين براي دريافت اخبار كامل ما، لطفا تماس گرفته و مشترك شويد!