در آستانه بازگشایی مدرسه‌ها مقررات متناقض خانواده‌ها را سردرگم کرد

توضیح ویدئو، کرونا و سال تحصیلی جدید در ایران؛ آموزش و پرورش و نظام پزشکی دو حرف متضاد می‌زنند

در آستانه بازگشایی مدرسه‌ها در ایران، تغییر مقرراتی که قبلا اعلام شده بود و همچنین پیام‌های متناقض، خانواده‌ها، دانش‌آموزان و معلمان را در بلاتکلیفی گذاشته است.

فردا شنبه ۱۵ شهریور، قرار بود مدرسه‌ها بر اساس طبقه‌بندی شهرها از نظر ابتلا به کرونا به سه رنگ سفید، زرد و قرمز کارشان را شروع کنند؛ اما مقام‌های آموزش و پرورش گفته‌اند که خانواده‌ها صبح روز شنبه با مدرسه تماس بگیرند.

علی باقرزاده، رئیس مرکز هماهنگی وزارت آموزش و پرورش ایران در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که خانواده‌ها "قبل از حرکت به سوی مدرسه" در روز شنبه تماس بگیرند تا ببینند مدرسه باز است یا نه.

اقدامی که باعث انتقاد بعضی پدر و مادرها و حتی معلمان شده است.

مدرسه ها در ایران

منبع تصویر، MEDU.IR

دیشب محسن حاجی‌میرزایی، وزیر آموزش و پرورش در یک برنامه خبری تلویزیونی گفت که "تفاوت معناداری بین وضعیت‌های مختلف سفید، زرد و قرمز نیست و می‌گویند حتی از وضعیت سفید بیشتر نگران هستیم چون عدم رعایت پروتکل‌ها موجب می‌شود این مناطق به سرعت تبدیل به منطقه زرد و قرمز شوند و بر همین اساس باید همه مناطق را مناطق پرخطر دانست و رعایت پروتکل‌ها را در نظر گرفت پس در تمام مناطق کشور، یک پروتکل رعایت شود."

او در پاسخ به سوال مجری که چرا مقررات یک شبه تغییر کرد، گفت "نمی‌شود که هر خانواده‌ای هر روز بپرسد در چه شرایطی هستیم و آیا امروز فرزندمان را به مدرسه بفرستیم یا نفرستیم. البته ما هر هفته اوضاع را رصد می‌کنیم و پروتکل‌های سخت‌گیرانه را در آموزش و پرورش ایجاد کردیم و همه کادر ستادی قرار شد تک تک به مدارس سر بزنند."

برنامه آموزشی

منبع تصویر، MEDU.IR

آنچه آموزش و پرورش در شیوه‌نامه بازگشایی مدارس اعلام کرده بود:

  • وضعیت سفید: در شهرهای سفید، آموزش حضوری است اما درصدی از آموزش به صورت مجازی خواهد بود
  • وضعیت زرد: در شهرهای زرد که نشان از حد متوسط شیوع کرونا است، مدرسه ناگزیر است با کم کردن دانش‌آموزان در کلاس‌های زوج و فرد یادگیری را مدیریت کند و دست کم ۵۰ درصد آموزش مجازی خواهد بود.
  • وضعیت قرمز: این رنگ ناشی از وخامت اوضاع در شهر است و تمام کلاس‌ها باید مجازی و آموزش غیرحضوری باشد.

مقرراتی که تازه اعلام شده:

  • ۶۲ درصد مدارس که دارای جمعیت کمتر از ۱۰۰ دانش‌آموز هستند، باید مانند شرایط عادی و روزهای طبیعی کلاس‌های درس را با رعایت پروتکل‌ها برگزار کنند
  • در ۳۸ درصد مدارس ایران که بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز دارند، شورای مدرسه اختیار دارد که متناسب با متراژ مدرسه و کلاس دانش‌آموزان را گروه‌بندی کند تا بر اساس آن به مدرسه بیایند
خط
مدرسه

منبع تصویر، Getty Images

این تصمیم وزارت آموزش و پرورش که دیشب اعلام شد، باعث شگفتی بسیاری از خانواده‌ها شده است.

کاربری به نام فائزه زمانی در پاسخ به توییت حسام‌الدین آشنا، مشاور حسن روحانی که بخشنامه قبلی بازگشایی مدرسه‌ها را به اشتراک گذاشته، نوشت: "پیشنهاد می‌کنم اعضای دولت قبل از صحبت در تلویزیون یا ارسال لینک در توییتر، با هم صحبت کنند ببینند موضوع چیست."

مرضیه محمودی، روزنامه‌نگار هم با انتقاد از این تصمیم تازه نوشته است: "یعنی انتظار دارید حدود ۱۵ میلیون دانش‌آموز صبح شنبه زنگ بزنن مدرسه بپرسن هستید ما بیایم مدرسه؟!"

انتقاد بسیاری شیوه مدیریت آموزش و پرورش ایران بوده که نتوانسته یک تصمیم جامع را دنبال کند. پدرام حرف‌های مدیر آموزش و پرورش درباره تماس با مدرسه‌ها در روز شنبه را نقل کرد و به طعنه نوشت "سبک اصیل و دلربای مدیریت و برنامه‌ریزی در ایران".

زهرا نژادبهرام، عضو شورای شهر تهران به خانواده‌ها حق داده که نگران سلامت فرزندانشان باشند و از مسئولان خواسته این نگرانی را اولویت خود قرار دهند.

رد شدن از پست Twitter, 1
اجازه نشان دادن محتوای Twitter را می دهید؟

این مطلب شامل محتوایی از Twitter است. قبل از بارگیری این محتوا از شما اجازه می گیریم، زیرا ممکن است این سایت ها از کوکی ها و یا سایر انواع فن آوری استفاده کنند. می توانید سیاست Twitter را درباره کوکی ها و سیاست مربوط به حفظ حریم خصوصی را پیش از موافقت بخوانید. برای دیدن این محتوا روی "موافقت و ادامه"‌کلیک کنید.

پایان پست Twitter, 1

طبق آمار رسمی تا کنون حدود ۲۲ هزار نفر در ایران بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته‌اند. بعد از شیوع شدید کرونا در فروردین امسال، آمار ابتلا و مرگ و میر دوباره در ایران شدت گرفته است و این باعث نگرانی زیاد خانواده‌ها شده است.

بسیاری در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرده‌اند که به "پروتکل‌های بهداشتی" که وزارت آموزش و پرورش بر اجرای آن در مدرسه‌ها تاکید دارد، باور ندارند و نمی‌گذارند فرزندانشان به مدرسه بروند.

اما وزیر آموزش و پرورش به این خانواده‌ها هشدار داده که عقب ماندن فرزندانشان از تحصیل به مراتب "خطرناک‌تر" از کرونا است.

کرونا در مدارس

منبع تصویر، Tasnim

ترک تحصیل به دلیل نداشتن موبایل و اینترنت

از سوی دیگر برگزاری کلاس‌های مجازی در شبکه اینترنتی آموزش و پرورش به نام "شاد" هم باعث انتقاد بسیاری شده که می‌گویند دانش‌آموزان فقیر و مناطق محروم به وسایل ارتباطی لازم و حتی اینترنت دسترسی ندارند.

بر اساس آمار غیررسمی گفته می‌شود سه میلیون دانش‌آموز ایرانی نمی‌توانند مانند سایر دانش‌آموزان هم کلاسی یا هم مدرسه‌ای خود به شبکه شاد وصل شوند.

وزیر آموزش و پرورش وعده داده که در هماهنگی با وزارت ارتباطات به این دانش‌آموزان سیم کارت رایگان برای اتصال به شبکه شاد داده می‌شود اما نداشتن موبایل هوشمند و تبلت همچنان یک معضل برای خانواده‌ها است.

توضیح ویدئو، بازگشایی مدارس در ایران و نگرانی از شیوع کرونا