تاجیکستان؛ رحمان رسما نامزد حزب خلق دموکرات در انتخابات پیش‌رو اعلام شد

تاج

منبع تصویر، Getty Images

توضیح تصویر، انتخابات ریاست جمهوری تاجیکستان ۱۱ اکتبر، یعنی تا حدود ۴۰ روز دیگر برگزار خواهد شد

حزب حاکم خلق دموکرات تاجیکستان، امامعلی رحمان را به طور رسمی نامزد خود در انتخابات پیش‌روی ریاست جمهوری این کشور کرده است.

این تصمیم امروز (پنج‌شنبه‌، ۳ سپتامبر) در چهاردهمین نشست حزب خلق دموکرات تاجیکستان در شهر دوشنبه، پایتخت، گرفته شده است.

به گفته محمد‌الله نعیم‌زاده، سخنگوی حزب، در نشست امروز شرکت کنندگان همچنین برنامه انتخاباتی نامزد خود را بررسی و تأیید کرده‌اند.

انتخابات ریاست جمهوری تاجیکستان ۱۱ اکتبر، یعنی تا حدود ۴۰ روز دیگر برگزار خواهد شد. پیشتر انتظار می‌رفت این انتخابات در ماه نوامبر برگزار شود.

نشست حزب حاکم خلق دموکرات تاجیکستان در حالی برگزار شده است که آقای رحمان، رئیس جمهور کنونی و رئیس حزب در آن حضور نداشته است.

به گفته آقای نعیم‌زاده، دلیل این امر، "شرکت" رئیس جمهور تاجیکستان در "رژه نظامی به افتخار ۲۵امین سالگرد تأسیس گارد ملی این کشور در این روز بوده است. "

امامعلی رحمان در رژه نظامی

منبع تصویر، Presedintial Press Office

بیشتر بخوانید:

به جز آقای رحمان، رهبران چهار حزب دیگر سیاسی کشور هم داوطلب مقام ریاست جمهوری شده‌اند.

انجمن‌های احزاب کشاورزی، سوسیالیست، اصلاحات اقتصادی و دموکرات، روسای این حزب‌ها را به عنوان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری معرفی کرده‌اند

صلاحیّت همه این پنج نامزد را کمیسیون مرکزی انتخابات و همه‌پرسی تاجیکستان بررسی می‌کند.

تنها در صورت تأیید صلاحیت آنها این افراد به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام می‌شوند و کارزار انتخاباتیشان آغاز خواهد شد.

انتظار می‌رود روز شنبه (۵ سپتامبر) حزب کمونیست تاجیکستان نیز نامزد خود را برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی کند.

حزب سوسیال- دموکرات تاجیکستان، تنها حزب مخالف دولت در این کشور، گفته که انتخابات ریاست جمهوری ۱۱ اکتبر را تحریم می‌کند و کسی را در این انتخابات نامزد نخواهد کرد.

حزب خلق دموکرات تاجیکستان اواخر سال ۱۹۹۴ تأسیس شد و در سال‌های نخست فعالیتش"حزب خلقی" نام داشت. در سال ۱۹۹۸ امامعلی رحمان رئیس این حزب شد و نام حزب به خلق دموکرات تغییر کرد. مسئولان این تشکل می‌گویند براساس گزارش‌های رسمی، این حزب نزدیک نیم میلیون عضو دارد که ۴۰ درصد آنها جوانان هستند.

اتحادیه‌های صنفی تاجیکستان و سازمان جوانان پیشتر از حزب خلق دموکرات، و نامزدی آقای رحمان برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری حمایت کرده بودند.

به باور بسیاری، چهار رقیب آقای رحمان چهره‌های مطرح سیاسی نیستند و حضورشان در انتخابات "آرایشی" است.

انتخابات پیش‌روی ریاست جمهوری تاجیکستان ششمین انتخابات ریاست جمهوری در ۲۹ سال استقلال این کشور از اتحاد جماهیر شوروی است.

امامعلی رحمان، رئیس جمهور فعلی تاجیکستان از سال ۱۹۹۴ بدین سو برنده چهار انتخابات قبلی بوده است.

آقای رحمان از سال ۱۹۹۲ رهبری تاجیکستان را بر عهده دارد و درازعمرترین رهبر یک کشور در فضای جمهوری‌های شوروی سابق است.

سازمانهای بین‌المللی غربی همواره انتخابات‌های پارلمانی و ریاست جمهوری در تاجیکستان را "غیردموکراتیک"، "ناآزاد و مغایر با موازین بین‌المللی" خوانده‌اند.

اما سازمان‌هایی مانند اتحاد کشورهای مستقل همسود و سازمان همکاری‌های شانگهای این انتخابات‌ها را ستوده‌اند.