close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
مجلس

طرح گشایش اقتصادی دولت و اعتراض مجلس به نقش تماشاچی نمایندگان

۱۹ مرداد ۱۳۹۹
ایران‌وایر
خواندن در ۳ دقیقه
وعده گشایش اقتصادی حسن روحانی که قرار است دوشنبه ۲۰ مرداد در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به تصویب برسد، نمایندگان مجلس را دلواپس جایگاه ازدست‌رفته مجلس کرده است.
وعده گشایش اقتصادی حسن روحانی که قرار است دوشنبه ۲۰ مرداد در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به تصویب برسد، نمایندگان مجلس را دلواپس جایگاه ازدست‌رفته مجلس کرده است.
طبق قانون اساسی مجلس شورای اسلامی تنها نهاد قانون‌گذار کشور است ولی به ابتکار رهبر ایران اختیاراتش به شوراها و نهادها همچون شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تفویض شده است.
طبق قانون اساسی مجلس شورای اسلامی تنها نهاد قانون‌گذار کشور است ولی به ابتکار رهبر ایران اختیاراتش به شوراها و نهادها همچون شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تفویض شده است.

وعده گشایش اقتصادی «حسن روحانی»، رییس‌جمهور که قرار است فردا دوشنبه ۲۰ مرداد در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به تصویب برسد، نمایندگان مجلس را دلواپس جایگاه ازدست‌رفته مجلس شورای اسلامی کرده است، نهادی که طبق قانون اساسی تنها نهاد قانون‌گذار کشور است ولی به ابتکار رهبر ایران اختیاراتش به شوراها و نهادها همچون شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تفویض شده است.

به گزارش «ایران‌وایر»، اظهارات «محمدباقر قالیباف»، رییس مجلس در نطق پیش از دستور روز یکشنبه ۱۹ مرداد، برای نمایندگان قانع‌کننده نبود که مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا باید از مجرای نظارتی نمایندگان و کارشناسان عبور کند آن‌ها معتقدند تصویب این طرح باید از مجرای نمایندگان باشد نه نظارت بر آن.

«محسن زنگنه»، نماینده تربت‌حیدریه در این خصوص طی تذکری گفت: «قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی را مرجع تعیین و تصویب قوانین در کشور کرده اما متاسفانه آقای رییس‌جمهور در چند روز اخیر در مصاحبه‌ای اعلام کردند که در هفته آینده یک اتفاق و مصوبه‌ای در حوزه مسایل اقتصادی مطرح و عملیاتی می‌شود.»

او اضافه کرد: «در چند روز اخیر تماس‌های مکرری از سوی خبرنگاران، نخبگان اقتصادی و مردم با نمایندگان صورت گرفته تا آن‌ها از جزییات این مساله مطلع شوند، امروز نیز رییس محترم مجلس در این رابطه صحبت‌هایی را مطرح کردند هرچند که این را به فال نیک می‌گیریم که ایشان اعلام کردند که این مسایل از مجرای نظارتی خودش باید عبور کند و نمایندگان، نخبگان و کارشناسان مرکز پژوهش‌ها باید در این رابطه نظر بدهند تا شبهات مربوطه حل شود.»

به گفته زنگنه، در شرایط کنونی عملا و تلویحا پذیرفته‌ایم که بسیاری از اختیارات مجلس به سران قوا تنفیذ شود و مجلس در خصوص مسایل اساسی جامعه عملا کنار گذاشته شده است.

او خواستار ورود محمدباقر قالیباف به این موضوع شد و گفت: «از هیات رییسه مجلس می‌خواهم که از جایگاه و شأن مجلس براساس قانون اساسی صیانت کرده و دولت را ملزم کند که هرگونه طرح اقتصادی را از مجرای خودش عبور دهد.» 

حسن روحانی روز چهارشنبه گذشته در جلسه هیات دولت با اشاره به جلسه اخیر سران قوا با یکدیگر گفت: «در جلسه سران قوا، طرحی بحث شد و نظرات بسیار به هم نزدیک بود انشاالله دوشنبه هفته آینده که ادامه جلسه خواهد بود، این طرح به نتیجه برسد و اگر به نتیجه برسد و اگر مقام معظم رهبری موافقت کند و ما اعلام کنیم، گشایشی از لحاظ اقتصادی در کشور به وجود خواهد آمد و دست دولت مقداری باز می‌شود.» او جزییاتی از طرح مورد بحث ارایه نکرد و توضیح نداد که چرا دولت آن را به‌صورت لایحه فوریتی به مجلس ارایه نکرده و تنها وعده کرد که در صورت تصویب گشایشی در اقتصاد ایجاد می‌شود.

هنوز جزییات و ماهیت این طرح روشن نیست اما برخلاف حسن روحانی که نظرات سران قوا را در خصوص این طرح به هم نزدیک دانست، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی به نمایندگان اطلاع داد که اختلاف‌نظرهایی در خصوص این طرح وجود دارد. او گفت: «در این زمینه اختلاف‌نظرات کارشناسی وجود دارد و هنوز هیچ طرحی قطعی نشده است لذا باید صبر کرد و اجازه داد این بحث‌ها در فضای کارشناسی بررسی شده و به نتیجه نهایی برسد.»

قالیباف در زودبازده بودن این طرح نیز با حسن روحانی اختلاف‌نظر دارد. به باور قالیباف نباید توقع حل مشکلات را در هفته و ماه داشت، بلکه اثر اقدامات در فصل‌های پیش‌رو دیده خواهد شد.

احتمالا فردا پس از جلسه سران قوا، جزییات این طرح اعلام شود و حتما برای بسیاری از مردم حل مشکلاتشان بر مرجع تصمیم‌گیری مهم‌تر است، اما برای نمایندگان مجلس، سخت است بپذیرند که در اداره کشور بازی گرفته نمی‌شوند و تصمیمات کلیدی بیرون مجلس اتخاذ می‌شود.

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

گزارش

پروژه نفوذ؛ جمهوری اسلامی چگونه روی شیعیان جمهوری آذربایجان اثر می‌گذارد؟

۱۹ مرداد ۱۳۹۹
ابراهیم رمضانی
خواندن در ۱۰ دقیقه
پروژه نفوذ؛ جمهوری اسلامی چگونه روی شیعیان جمهوری آذربایجان اثر می‌گذارد؟