close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
خبرنگاری جرم نیست

دیدار مدیرکل اطلاعات استان کُردستان با خبرنگاران؛ تهدید و تطمیع هم‌زمان

۱۸ مرداد ۱۳۹۹
شاهد علوی
خواندن در ۵ دقیقه
دیدار مدیرکل اطلاعات استان کُردستان با خبرنگاران؛ تهدید و تطمیع هم‌زمان

مدیرکل اطلاعات کُردستان در مراسمی که به مناسبت روز خبرنگار با میزبانی اداره کل اطلاعات استان کُردستان و با حضور جمعی از خبرنگاران و مدیران رسانه در سنندج، برگزار شده است، ضمن تقدیر از روزنامه‌نگاران و رسانه‌های همسو و توصیف آنان به‌عنوان «جبهه یکپارچه در مقابل تهاجم دشمن»، به‌تندی از برخی خبرنگاران استان انتقاد کرده است. 

در آن مراسم که هماهنگ‌کننده آن خانه مطبوعات استان کُردستان بوده است، «صدری»، مدیرکل اطلاعات استان، به‌تندی از روزنامه‌نگارانی که در حمایت از «زهرا محمدی»، معلم زبان کُردی محکوم به زندان، در صفحات خود در شبکه‌های اجتماعی خبررسانی کرده بودند یا «مطالب همدلانه» نوشته‌اند، انتقاد کرد. 

دوشنبه، ۱۳ مرداد سال جاری، به مناسبت روز خبرنگار و با هماهنگی خانه مطبوعات کُردستان و دعوت اداره کل اطلاعات استان، جمعی نزدیک به ۵۰ نفر از خبرنگاران، مدیران رسانه‌های استان و فعالان رسانه‌ای در سنندج، میهمان مراسم ویژه روز خبرنگار اداره کل اطلاعات استان کُردستان بودند. مراسمی که ساعت ۱۰ صبح در سالن اجتماعات اداره کل تربیت‌بدنی استان کردستان آغاز شد. 

در این دیدار که خبر برگزاری آن را برخی از خبرگزاری‌های داخلی هم منتشر کردند، علاوه بر مدیرکل اطلاعات استان کُردستان، جمعی از روزنامه‌نگاران صحبت کردند؛ اما در خبرهای منتشرشده در مورد این مراسم که روابط عمومی همان اداره کل آن را تنظیم کرده است، نه به بخش مهمی از سخنان مدیرکل اطلاعات کُردستان اشاره‌ای شد و نه به سخنان برخی از خبرنگاران حاضر در آن جلسه و همه محتویات جلسه پرداخته شد. 

آن‌طور که روابط عمومی اداره کل اطلاعات کُردستان گزارش داده، مدیرکل اطلاعات در صحبت‌هایش از خبرنگاران استان تقدیر کرده است و گفته آن‌ها توانسته‌اند «در سخت‌ترین شرایط رسالت خود را به‌خوبی ایفا کنند»، هرچند در عرصه رسانه در کردستان، این کار برای خبرنگاران «هزینه و سختی بیشتری» داشته است. صدری همچنین گفته است خبرنگاران باید واقعیت‌های جامعه را منعکس کنند و نباید نگران برخوردها باشند. 

این سخنان در حالی است که ایران در رده‌بندی جهانی سال ۲۰۱۹ آزادی رسانه‌ها که سازمان گزارشگران بدون مرز سالانه انجام می‌دهد از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ۱۷۰ قرار دارد و بدترین زندان جهان برای روزنامه‌نگاران زن و یکی از ۵ زندان بزرگ دنیا برای روزنامه‌نگاران است.  

مدیرکل اطلاعات کُردستان همچنین گفته است بسیاری از «تهدیدات دشمن را در گمنامی و بدون اطلاع‌رسانی» انجام داده و خنثی کرده‌اند تا «آرامش مردم به هم نریزد»، چراکه شانی جز خدمتگزاری و نوکری مردم برای خود قایل نیستند. صحبت‌هایی که به گفته یکی از روزنامه‌نگاران حاضر در آن جلسه، در کًردستان کاملا برعکس تعبیر خواهد شد: «اطلاعات سرچشمه ناامنی و استرس است و دیدن ماموران اطلاعاتی به خاطر سابقه سیاه آن‌ها در سرکوب منتقدان و مخالفان همیشه موجب وحشت مردمی است که این‌ها ادعای خدمت‌گزاریشان را دارند. البته کسی آنجا جرات نداشت این صحبت‌ها را زیر سوال ببرد!» 

این روزنامه‌نگار حاضر در این نشست که به‌شرط محفوظ بودن هویتش با ایران‌وایر گفتگو کرد، گفت آنچه خبرگزاری‌های داخلی از این نشست نقل کرده‌اند، تمام یا حتی مهم‌ترین بخش سخنان صدری، مدیرکل اطلاعات، نبود. به گفته این روزنامه‌نگار سنندجی، مدیرکل اطلاعات کُردستان در صحبت‌هایش به‌تندی از خبرنگارانی انتقاد کرده است که در شبکه‌های اجتماعی در حمایت از زهرا محمدی خبر یا نظر نوشته‌اند: «این شاهدی بود بر این‌که برخلاف سخنان صدری، اتفاقا هنگام انعکاس درست واقعیت‌های جامعه باید نگران برخوردها باشیم!» 

صدری در صحبت‌هایش، زهرا محمدی را به عضویت در گروه‌های معاند متهم کرده و به او اتهام‌هایی زده است که حتی در کیفرخواست صادرشده دادستانی علیه این معلم زبان کُردی مطرح نشده است: «صدری گفت خانم محمدی در قالب کلاس‌های آموزش زبان کُردی در روستاها به کودکان دانش‌آموز آموزش نظامی داده است و خبرنگارانی که در مورد او استوری گذاشتند، در راستای منافع "گروهک‌ها" قلم زده‌اند.» 

به گفته این روزنامه‌نگار، صدری گفته است باید خبرنگاران یکپارچه و هماهنگ علیه جنگ سایبری دشمن موضع بگیرند و موضع‌گیری‌هایی شبیه «دفاع ناآگاهانه از زهرا محمدی»، ایجاد شکاف در این جبهه یکپارچه است. 

در این نشست، آن‌چنان‌که روابط عمومی اداره کل اطلاعات کُردستان خبر داده است، برخی از خبرنگاران و مدیران رسانه هم صحبت کرده‌اند، صحبت‌هایی که هیچ اشاره‌ای به محتوای آن نشده است. 

روزنامه‌نگار حاضر در این نشست به ایران‌وایر گفت جمعی از سردبیران و خبرنگاران از جمله «فیض‌الله پیری»، سردبیر هفته‌نامه سیروان، «سید دارا سیدعباسی»، خبرنگار خبرگزاری موج و صداوسیمای مراکز کُردستان، «افشین خوشگوار»، سردبیر هفته‌نامه به‌هیز و «روناک کنعانیان»، خبرنگار همشهری در سنندج در این مراسم صحبت کردند و مسایل و دغدغه‌های روزنامه‌نگاران استان را مطرح کردند. 

اما به گفته این خبرنگار، برخی از سخنان طرح‌شده از سوی چند خبرنگار حاضر در نشست، ربطی به وظایف حرفه‌ای آنان نداشت: «مثلا سیدعباسی سخنانش را با تقدیر از "سربازان گمنام امام زمان" به خاطر دستگیری جمشید شارمهد، رهبر گروه تندر، شروع کرد و پیری هم در سخنانش از همین سربازان گمنام به خاطر برقراری آرامش و امنیت در کُردستان تشکر کرد.» 

به گفته این روزنامه‌نگار در جریان این مراسم، مدیرکل اطلاعات کُردستان همچنین خبر داد که ستوده، معاون امنیتی اداره کل اطلاعات جای خود را به شخصی به اسم نهاوندیان داده است و حسین‌زاده، معاون فرهنگی هم کنار رفته است و کسی دیگر جای او را گرفته است: «در سال‌های قبل هم مواردی از دیدار خبرنگاران با مدیرکل اطلاعات استان برگزار شده است، اما این نخستین بار بود که مدیرکل در این نشست در مورد جابه‌جایی‌های نیروهای تحت مدیریتش خبر بدهد.» 

مراسم روز خبرنگار سال گذشته به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، اما ۲۸ فروردین سال گذشته نیز به بهانه‌ «هفته گرامیداشت سربازان گمنام امام زمان»، دیدار دیگری بین مدیران اداره کل اطلاعات استان و خبرنگاران و مدیران رسانه‌ای استان کردستان برگزار شد که در آن صدری درباره آنچه توسعه رویکرد فرهنگی در دستگاه امنیتی خوانده، صحبت کرده بود. 

به گفته این روزنامه‌نگار، در همان ابتدای جلسه به خبرنگاران گفته شد حق خبررسانی در مورد محتوای جلسه را ندارند و روابط عمومی اداره کل اطلاعات، راسا خبر را تنظیم کرده و برای رسانه‌ها می‌فرستد: «البته اگر هم حق خبررسانی داشتیم، بعید بود بتوانیم یا بخواهیم در مورد همه آنچه آنجا رُخ داد، اطلاع‌رسانی کنیم. در پایان جلسه به همه خبرنگاران و مدیران و فعالان حاضر در جلسه از سوی مدیرکل اطلاعات؛ یک لوح تقدیر، یک کارت هدیه ۵۰۰ هزارتومانی و یک تابلو فرش هدیه داده شد. چه روزنامه‌نگار کُردی حاضر است بنویسد چنین هدیه‌هایی از دست مدیرکل اطلاعات کُردستان گرفته است؟» 

صدری اهل استان همدان است و پیش‌تر در اداره کل اطلاعات آنجا مسئولیت داشته است، ۱۰مرداد۱۳۹۷، جایگزین حاج «قدرت دیالمه» مدیرکل وقت اطلاعات استان کُردستان شد. 

 

برای دیدن اخبار و گزارش‌های بیش‌تر درباره رسانه و خبرنگاری به سایت خبرنگاری جرم نیست مراجعه کنید.

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

گزارش

چرا امریکا از وتوی احتمالی تمدید تحریم ایران ناخشنود نیست؟

۱۸ مرداد ۱۳۹۹
فرامرز داور
خواندن در ۴ دقیقه
چرا امریکا از وتوی احتمالی تمدید تحریم ایران ناخشنود نیست؟