انتقاد آمریکا از تعویق انتخابات در هنگ کنگ

ترامپ

منبع تصویر، Getty Images

ایالات متحده آمریکا تصمیم هنگ کنگ برای تعویق انتخابات پارلمانی را محکوم کرده است.

در پی شیوع دوباره کرونا در هنگ کنگ، کری لم رئیس اجرایی هنگ کنگ اعلام کرد انتخابات که قرار بود حدود دو ماه دیگر در سپتامبر برگزار شود، دست‌کم یک سال به تعویق خواهد افتاد.

کیلی مک‌انانی، سخنگوی کاخ سفید گفته که تعویق انتخابات نشانه بی‌توجهی به فرآیند دمکراسی است.

سخنگوی کاخ سفید گفته این اقدام هم در فهرست قول‌هایی قرار می‌گیرد که چین درباره آزادی به مردم هنگ کنگ وعده داده و به آن عمل نکرده است.

این در حالی است که خود دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا هم خواستار تعویق انتخابات ریاست جمهوری این کشور شده که قرار است ماه نوامبر برگزار شود.

آقای ترامپ که منتقد رای‌گیری پستی و از راه دور به خاطر شیوع کرونا است، خواسته برگزاری انتخابات تا زمانی که مردم بتوانند "به درستی، با امنیت و ایمنی" رای دهند، به تعویق بیفتد. درخواستی که با مخالفت سران جمهوری‌خواه مواجه شده است.

او در توییتی گفت: "رای‌گیری از طریق پست، انتخابات ماه نوامبر را به نادرست‌ترین و جعلی‌ترین انتخابات در تاریخ آمریکا که شرمساری بزرگی برای این کشور است، بدل خواهد کرد."

کری لم رئیس اجرایی هنگ کنگ امروز اعلام کرد انتخابات یک سال به تعویق می افتد

منبع تصویر، Reuters

توضیح تصویر، کری لم رئیس اجرایی هنگ کنگ امروز اعلام کرد انتخابات یک سال به تعویق می افتد

آمریکا و چین در چند هفته گذشته بر سر هنگ‌کنگ دچار تنش‌های تازه‌ای شده‌اند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز سه‌شنبه ۱۴ ژوئیه (۲۴ تیر) چین را به سلب آزادی هنگ‌کنگ با اعمال قانون جدید امنیتی متهم کرد و گفت به همین دلیل تنبیه‌ها و تحریم‌های تازه‌ای علیه پکن اعمال می‌کند. پکن هم هشدار داد که اقدام ایالات متحده را تلافی خواهد کرد.

روابط چین و آمریکا به خاطر مجموعه گسترده‌ای از اختلاف‌ها بر سر موارد مختلفی مانند وضعیت هنگ‌کنگ، همه‌گیری ویروس کرونا، دعوای تعرفه‌های تجاری، وضعیت مسلمانان اویغور در چین و همین طور اختلاف نظامی در دریای جنوبی چین به شدت

وخیم شده است.

آقای ترامپ در اقدامی تازه‌ تصمیم گرفته که به روابط ویژه یا ترجیحی تجاری هنگ‌کنگ با آمریکا که در سال ۱۹۸۴ و زمانی که هنگ‌کنگ همچنان مستعمره بریتانیا بود، پایان دهد.

۱۲ نماینده طرفدار دمکراسی هنگ کنگ محروم شدند

امروز در ادامه افزایش سختگیری سیاسی در هنگ کنگ، دولت محلی این سرزمین دوازده تن از طرفداران دموکراسی را از نامزدی در انتخابات پارلمانی پیش رو محروم کرده است.

با توجه به مخالفت بسیاری از مردم هنگ کنگ با قانون امنیتی جدید و همچنین رویکرد دولت محلی که مخالفان را به منزله تلاش حکومت چین برای سلب حقوق دموکراتیک ساکنان هنگ کنگ تلقی می‌کنند، طرفداران دموکراسی و گروه‌های مخالف اطمینان داشتند که در این انتخابات به اکثریت قابل توجهی دست خواهند یافت.

جوشوا وونگ و لستر شوم، از فعالان طرفدار دموکراسی از جمله کسانی هستند که رد صلاحیت شده اند. دولت محلی هنگ کنگ آنان را به اعتقاد به استقلال هنگ کنگ و تلاش برای جلب حمایت "دولت های خارجی" متهم کرده و گفته است که آنان صلاحیت عضویت در پارلمان را ندارند.

فعالان طرفدار دموکراسی با قانون جدید امنیتی که چین در هنگ کنگ پیاده کرده مخالف هستند و معتقدند که این قانون گامی دیگر در خلف وعده حکومت چین در مورد رعایت موازین دموکراسی و استقلال قضایی هنگ کنگ است. بسیاری از کشورهای غربی نیز این قانون را محکوم کرده و اقداماتی را در اعتراض به آن صورت داده‌اند.

ظاهرا اتهام "جلب حمایت دولت‌های خارجی" به خاطر مخالفت این دولت‌ها با قانون جدید بوده است.

نامزدهای رد صلاحیت شده همچنین متهم شده‌اند که در صورت عضویت در پارلمان، در صدد برخواهند آمد که دولت را به دادن امتیازات سیاسی مجبور کنند. بیانیه دولت درعین حال افزوده است که "موضوع سانسور، محدودیت آزادی بیان و عقیده و سلب حق مشارکت سیاسی از طریق نامزدی در انتخابات مطرح نیست."

جوشوا وونگ گفته است گزینش نامزدهای انتخابات به معنی "نادیده گرفتن مطلق ابتدایی‌ترین حقوق مردم هنگ کنگ است".

پارلمان یا "شورای قانونگذاری هنگ کنگ" ۷۰ عضو دارد که ۳۵ تن از آنان براساس شیوه انتخاباتی حزبی توسط ساکنان حوزه های انتخاباتی مختلف انتخاب می شوند و سی و پنج تن دیگر نیز منتخب نهادها و صنف های مختلف هستند.