بهاره هدایت به خاطر اعتراض به انهدام هواپیمای اوکراینی به چهار سال زندان محکوم شد

بهاره هدایت

منبع تصویر، Instagram@bhr.hedayat

بهاره هدایت، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه تهران و زندانی سابق به جرم شرکت در تظاهرات در اعتراض به شلیک به هواپیمای اوکراین به چهار سال زندان محکوم شد.

خانم هدایت در توییترش خبر داده که حکم دادگاه امروز به او ابلاغ شده است.

او در اولین واکنش به این حکم نوشت: "اینها فقط حکم چند سال حبس و محرومیت است. اما آن ۱۷۶ نفر رفتند و دیگر برنمی‌گردند. کشته‌شده‌های آبان هم...#دادخواهی."

رد شدن از پست Twitter, 1
اجازه نشان دادن محتوای Twitter را می دهید؟

این مطلب شامل محتوایی از Twitter است. قبل از بارگیری این محتوا از شما اجازه می گیریم، زیرا ممکن است این سایت ها از کوکی ها و یا سایر انواع فن آوری استفاده کنند. می توانید سیاست Twitter را درباره کوکی ها و سیاست مربوط به حفظ حریم خصوصی را پیش از موافقت بخوانید. برای دیدن این محتوا روی "موافقت و ادامه"‌کلیک کنید.

پایان پست Twitter, 1

به گفته بهاره هدایت، او به اتهام اجتماع و تبانی برای شرکت در تجمع مقابل دانشگاه امیرکبیر تهران در اعتراض به انهدام هواپیمای اوکراین به چهار سال زندان و به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران در توییتر به هشت ماه زندان محکوم شده است، که بیشترین مجازات یعنی چهار سال زندان قابل اجرا است.

تجمع اعتراضی مقابل دانشگاه امیرکبیر

منبع تصویر، AFP

توضیح تصویر، تجمع مقابل دانشگاه امیرکبیر در اعتراض به انهدام هواپیمای اوکراین

او زمستان پارسال در اعتراض به شلیک سپاه به هواپیمای اوکراین همراه سایر دانشجویان تجمع کرد و دوشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ به حراست دانشگاه تهران احضار شد. اما بعدا دوستانش گزارش دادند که "او را در دفتر حراست دانشگاه کتک زده‌اند، با زور سوار ماشین کرده و به بازداشتگاه وزرا برده‌اند".

او در اعتراض به "ضرب و شتم هنگام بازداشت" در زندان قرچک ورامین اعتصاب غذا کرد. بهاره هدایت بعد از مدتی بازداشت شد و تا زمان صدور حکم با وثیقه آزاد بود.

دادگاه این فعال دانشجویی هفته پیش در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برگزار و حکم او امروز، شنبه چهارم مرداد ابلاغ شده است.

همچنین خانم هدایت در این حکم به دو سال محرومیت از عضویت در گروه‌های سیاسی و سه ماه خدمت در آسایشگاه سالمندان محکوم شده است.

خانم هدایت وقتی بعد از هفت سال از زندان آزاد شد، وارد دانشگاه تهران شد تا رشته علوم سیاسی را در مقطع کارشناسی ارشد ادامه دهد.

عضو سابق شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت (شاخه علامه) در جریان رویدادهای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در دی‌ماه سال ۱۳۸۸ بازداشت شده بود.

او اسفند سال ۱۳۹۰ زمانی که زندان بود جایزه هرالد ادلستام سوئد را به دلیل "شجاعت فوق العاده و تعهد به عدالت فعالانه در برابر نقض حقوق بشر در ایران" دریافت کرد.