1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

ضربه سنگین اپیدمی کرونا به صادرات آلمان

۱۳۹۹ خرداد ۲۰, سه‌شنبه

اپیدمی کرونا ضربه سنگینی به صادرات آلمان وارد کرده است که عوارض آن به تدریج آشکار می‌شود. تقاضا برای کالاها و فرآورده‌های صنعتی آلمان به شکلی بی‌سابقه کاهش یافته است. دورنمای آینده همچنان ناروشن است.

https://p.dw.com/p/3dUFu
Deutschland Containerhafen Hamburg
عکس: Reuters/F. Bimmer

پاندمی کرونا در آوریل گذشته به صادرات آلمان ضربه‌ای چنان سنگین وارد آورده که از زمان آغاز آمار صادراتی کشور در سال ۱۹۵۰ تاکنون بی‌سابقه بوده است.

بنا به اطلاعیه اداره آمار دولت فدرال، حجم صادرات خارجی در ماه آوریل به میزان بیش از ۳۱ درصد فروکش کرده و تا ۷۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو پایین آمده است. حجم صادرات در مقایسه با مارس ۲۰۲۰ حدود ۲۴درصد کمتر شده است.

واردات آلمان نیز کاهش یافته و تا سطح سال بحرانی ۲۰۰۹ پایین آمده است. حجم واردات در ماه آوریل با افت بیش از ۲۱ درصد و نیم نسبت به همان ماه در سال قبل به حدود ۷۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو سقوط کرده است.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

کسادی و رکود سراسری

کسادی و رکود ناشی از پاندمی کرونا کمابیش در همه طرف‌های معاملات تجارتی آلمان دیده می‌شود. علل آن نیز آشکار است: بسته بودن مرزها حتی در داخل قلمرو اروپا، محدودیت‌های مسافرت و ترابری و اختلال گسترده در ارتباطات هوایی و دریایی.

میزان افت صادراتی با کشورهای گوناگون، متفاوت بود، برای نمونه صادرات به چین در آوریل ۲۰۲۰ با ۶ / ۱۲درصد کاستی تا ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو پایین آمد.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

کاهش صادرات طبعا به کشورهایی که از بحران کرونا آسیب بیشتری دیدند، شدیدتر بود: صادرات به فرانسه تا بیش از ۴۸ درصد، به ایتالیا بیش از ۴۰ درصد و به آمریکا تا نزدیک ۳۶ درصد پایین آمد.

دورنمای تیره و تار

هنوز معلوم نیست که تجارت خارجی آلمان چه زمانی از رکود بیرون خواهد آمد. اتاق صنایع و بازرگانی آلمان پیش‌بینی می‌کند که در سال جاری حجم مبادلات دستکم ۱۵ درصد افت کند.

به اعتقاد نهاد سراسری صنایع آلمان BDI نیز صادرات کالا و خدمات کشور تا ۱۵ درصد پایین می‌آید. از آنجا که رشد اقتصادی در همه کشورهای طرف معامله افت کرده است، لاجرم تقاضا برای کالاهای آلمانی نیز فروکش خواهد کرد.

بنا به برآورد سازمان تجارت جهانی WTO مبادلات تجارتی در سال جاری، در کشورهای گوناگون و برحسب شدت گسترش پاندمی، از ۱۳ تا ۳۲ درصد کاهش می‌یابد.