1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای جمعه پنجم اردیبهشت ۱۳۹۹

۱۳۹۹ اردیبهشت ۶, شنبه

https://p.dw.com/p/3bL2A
نوربرت بلوم در سال ۲۰۱۹
نوربرت بلوم در سال ۲۰۱۹عکس: picture-alliance/dpa/R. Vennenbernd

[۲۲:۲۰]
کمیته‌های ملی المپیک ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو کمک دریافت می‌کنند

کمیته بین‌المللی المپیک روز جمعه پنجم اردیبهشت (۲۴ آوریل) اعلام کرد کمیته‌های ملی المپیک در کشورهای جهان  مبلغ ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو کمک مالی دیگر دریافت می‌کنند. 

به گزارش کمیته بین‌المللی المپیک، مجموع این کمک مالی اکنون به ۲۳ میلیون و ۴۰۰ هزار یورو رسیده است. 

کمیته بین‌المللی المپیک در وبسایت خود اعلام کرد که این کمک‌ها بخاطر تعویق زمان برگزاری المپیک توکیو بدلیل شیوع ویروس کرونا پرداخت شده است.

Schweiz Lausanne Olympische Ringe
عکس: picture-alliance/KEYSTONE/J.-C. Bott

 

[۲۰:۵۵]
وزیر دادگستری برزیل هم استعفا داد

سرجیو مورو، وزیر دادگستری کابینه جاییر بولسونارو، رئیس جمهوری برزیل در اعتراض به دخالت او در برکناری رئیس پلیس فدرال از مقام خود کناره گرفت.

وزیر دادگستری و قاضی ۴۷ ساله ضد فساد مالی که در سال ۲۰۱۷ لولا داسیلوا، رئیس جمهور پیشین برزیل را به اتهام فساد مالی محاکمه کرده بود در توضیح این گام خود گفت:« تغییر رئیس پلیس فدرال بدون هیچ دلیلی، دخالت سیاسی است و به استقلال نیروی انتظامی ضربه وارد می‌کند».

یک هفته پیش از استعفای وزیر دادگستری، لوئیز هنریکه ماندتا، وزیر بهداشت نیز بدلیل اختلاف نظر با بولسونارو در رابطه با نحوه مبارزه با ویروس کرونا از مقام خود کناره گرفته بود. 
استعفای مورو باعث سقوط بیش از هشت درصدی ارزش سهام در بازارهای برزیل شد و بهای رئال، پول ملی این کشور نیز در مقابل دلار بشدت سقوط کرد.

Brasilien Brasilia | Sergio Moro, Justizminister | Rücktritt
عکس: Reuters/U. Marcelino

 

[۱۸:۱۰]
مخالفت طالبان با درخواست غنی برای آتش‌بس

نیروهای طالبان با درخواست اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان برای برقراری آتش‌بس در ماه رمضان مخالفت کردند. غنی دیروز پنجشنبه با انتشار پیامی ویدویی از طالبان خواسته بود که تا در ماه رمضان و با توجه به شیوع کرونا در افغانستان آتش‌بس کنند.

سهیل شاهین، سخنگوی طالبان با انتشار پیامی در شبکه توئیتر درخواست غنی را "نامعقول و غیرمتقاعدکننده" خواند. او با اشاره با نیروهای طالبان که همچنان زندانی هستند، دولت افغانستان را متهم کرد که جان زندانیان را با توجه به شیوع کرونا به خطر می‌اندازد.

در پی کسب توافق بین طالبان و آمریکا در دوحه، این احتمال می‌رفت که راه برای استقرار آتش‌بس و صلح در افغانستان تا حدودی هموار شود.

برخلاف تصور اولیه، حملات طالبان به ارتش افغانستان همچنان ادامه دارد. افزون بر آن، نیروهای طالبان برخلاف توافق خود با آمریکا از گفت‌وگوی مستقیم با دولت مرکزی افغانستان سر باز زده‌اند.

Afghanistan Checkpoint in der Nähe der Bagram Basis
عکس: picture-alliance/AP Photo/R. Gul

 

[۱۷:۱۰]
عربستان آتش‌بس یمن را به مدت یک ماه تمدید کرد

ائتلاف نظامی تحت فرماندهی عربستان سعودی اعلام کرد که آتش‌بس یکطرفه در یمن را به مدت یک ماه تمدید می‌کند. طبق گزارش رویترز خبرگزاری رسمی عربستان سعودی این خبر را با استناد به اظهارات یک سخنگوی این ائتلاف منتشر کرده است.

بنا بر گزارش رویترز هدف از تمدید آتش‌بس پشتیبانی از تلاش‌های سازمان ملل برای پایان دادن به جنگ پنج ساله یمن و همچنین جلوگیری از شیوع ویروس جدید کرونا در این کشور است. مهلت آتش‌بس یکطرفه ائتلاف نظامی به فرماندهی عربستان که دو هفته پیش اعلام شده بود، نیمه‌شب گذشته پایان یافت. 

طرف‌های جنگ یمن (حوثی‌ها، دولت یمن و ائتلاف نظامی عربستان) هنوز هم نتوانسته‌اند بر سر آتش‌بسی دائمی به توافق برسند. 

Jemenitische Soldaten und Kämpfer der Volkswiderstandskräfte
عکس: picture-alliance/AA/H. A. Hamad

 

[۱۶:۵۰]
فینال جام حذفی آلمان هم به تعویق افتاد

فینال جام حذفی آلمان که قرار بود در تاریخ ۲۳ ماه مه در استادیوم المپیک برلین برگزار شد، به تعویق افتاده است. از آنجایی که مجلس ایالتی برلین برگزاری تجمعاتی با بیش از ۵ هزار تماشاگر در پایتخت آلمان را تا ماه اکتبر امسال لغو کرده، بازی فینال مطمئنا بدون تماشاگر برگزار می‌شود.

در حال حاضر تاریخی هم برای برگزاری پیکار نهایی جام حذفی آلمان مشخص نشده است. از آنجایی که دیدارهای نیمه‌نهایی این رقابت‌ها هم در پی شیوع کرونا لغو شدند، فینالیست‌های جام حذفی نیز مشخص نیستند. 

در دور نیمه‌نهایی، بایرن مونیخ میزبان آینتراخت فرانکفورت است و اف ث زاربروکن میزبان بایر لورکوزن. البته این دیدارها هم به احتمال بسیار قوی بدون تماشاگر انجام خواهند گرفت. 

پیکارهای جام حذفی آلمان همواره از جذابیت خاصی برخوردار بوده‌اند و هیجان خود را مدیون حضور پرشور تماشاگران استادیوم است، از این رو فدراسیون فوتبال آلمان ابراز تأسف کرده که دیدارهای در پیش به احتمال بسیار زیاد در ورزشگاه‌های خالی از تماشاگر برگزار می‌شوند.

DFB-Pokal Symbolbild
عکس: picture alliance / Sport Moments/Hufnagel

 

[۱۵:۲۰]
باچله: در دوران بحران به رسانه‌هایی آزاد نیاز داریم

میشل باچله، کمیسر عالی حقوق بشر در سازمان ملل متحد فشار بر رسانه‌ها و ایجاد ترس و وحشت در بین روزنامه‌نگاران در پی بحران کرونا را محکوم کرد. باچله در ژنو تصریح کرد، شماری از رهبران و روسای دولت به شکلی هدفمند نمایندگان رسانه‌ها را تهدید کردند تا مانع فعالیت‌های آنان شوند. 

به گزارش مؤسسه بین‌المللی رسانه‌ها تا کنون بیش از ۱۳۰ مورد نقض آزادی رسانه‌ها در ارتباط با گزارش‌دهی و اطلاع‌رسانی در باره اپیدمی کرونا به ثبت رسیده ‌است. 

میشل باچله
میشل باچلهعکس: picture-alliance/KEYSTONE/S. Di Nolfi

 

[۱۴:۴۰]
آخرین آمار کرونا در ایران: بیش از ۸۸ هزار مبتلا و ۵۵۷۴ فوتی

کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی بعدازظهر امروز آخرین آمار رسمی مربوط به موارد کرونا در ایران را اعلام کرد.

به گفته او در عرض ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۶۸ مورد تازه ابتلا به ویروس جدید کرونا به ثبت رسیده است. به این ترتیب تا کنون مجموعا ۸۸ هزار و ۱۹۴ مورد ابتلا به این ویروس در ایران شناسایی شده است. 

جهانپور افزود، با توجه به فوت ۹۳ نفر دیگر در طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار قربانیان ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در ایران به ۵۵۷۴ نفر رسیده است.

جهانپور همچنین اظهار داشت که تا کنون ۶۶ هزار و ۵۹۶ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شده‌اند. وضعیت ۳۱۲۱ نفر از مبتلایان اما همچنین وخیم است و آنان تحت مراقب قرار دارند. رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت افزود که تا کنون ۳۹۹ هزار و ۹۲۷ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در ایران انجام شده است.

بنا بر اظهارات سخنگوی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی "هیچ استانی در وضعیت قرمز این بیماری نیست، اما هشدارها باقی است، وضعیت به هیچ عنوان عادی نیست و فاصله‌گذاری اجتماعی حتما باید از سوی مردم رعایت شود".

Iran Teheran | Coronavirus | Passant & Mundschutz
عکس: picture-alliance/Photoshot

 

[۱۴:۲۰]
رویترز: حدود ۱۹۰ هزار نفر در جهان بر اثر کووید ۱۹ جان باخته‌اند

خبرگزاری رویترز در تازه‌ترین شمارش خود مجموع شمار قربانیان بیماری کووید ۱۹ در سراسر جهان را ۱۸۹ هزار و ۹۷۰ نفر اعلام کرده است.

بنا بر گزارش این خبرگزاری تا کنون (پیش از ظهر جمعه ۵ اردیبهشت / ۲۴ آوریل) مجموعا بیش از دو میلیون و هفتصد هزار مورد ابتلا به ویروس جدید کرونا در سراسر جهان شناسایی شده است.

Italien Mailand Coronavirus Intensivpflege
عکس: picture-alliance/dpa/A. Calanni

 

[۱۳:۵۵]
فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران خواهان لغو حکم حبس کیوان صمیمی شد

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران حکم پنج سال حبس برای کیوان صمیمی را محکوم کرده و خواهان لغو این حکم شد. صمیمی، سردبیر نشریه "ایران فردا" و از بازداشت‌شدگان روز جهانی کارگر در سال ۹۸ چند روز پیش از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به پنج سال زندان محکوم شده بود.

آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) دیروز پنج‌شنبه (۴ اردیبهشت) با ابراز شگفتی از مجرمانه دانستن شرکت در راهپیمایی روز کارگر، حکم پنج سال زندان برای این روزنامه‌نگار پرسابقه را محکوم کرد و از جمهوری اسلامی خواست تا از "حمله به روزنامه‌نگاران" دست بردارد.

او تصریح کرد، جمهوری اسلامی باید "به اتحادیه‌ها و حقوق صنفی روزنامه‌نگاران احترام بگذارد و به حریم حقوق اساسی آن‌ها تجاوز نکند".

آرم انجمن بین‌المللی روزنامه‌نگاران
آرم انجمن بین‌المللی روزنامه‌نگاران

 

[۱۳:۴۰]
نوربرت بلوم، وزیر کار اسبق آلمان درگذشت

نوربرت بلوم، سیاستمدار پرسابقه آلمانی در ۸۴ سالگی درگذشت. او به عنوان وزیر کار و امور اجتماعی در دهه هشتاد و نود میلادی نقشی کلیدی در بهبود بیمه‌ بازنشستگی و راه‌اندازی بیمه رسیدگی به سالمندان داشت.

بلوم که در حزب دمکرات مسیحی آلمان عضویت داشت، تنها سیاستمداری است که در طول دوران صدراعظمی هلموت کهل در بین سال‌های ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۸ به‌طور پیوسته عضو کابینه دولت بود.

 

 

[۱۳:۳۰]
بایدن: احتمال تعویق انتخابات آمریکا وجود دارد

جو بایدن، نامزد حزب دموکرات آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در این کشور احتمال می‌هد که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده این انتخابات را به خاطر بحران کرونا به تعویق بیاندازد.

بایدن در چارچوب کارزار انتخاباتی خود که اکنون از طریق آنلاین انجام می‌گیرد، تصریح کرد: «او [ترامپ] به یک ترتیبی خواهد کوشید انتخابات را به عقب بیاندازد و یک دلیلی پیدا خواهد کرد که چرا نمی‌توان انتخابات را برگزار کرد».

او افزود: «ترامپ ظاهرا بر این باور است که تنها از طریق به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری شانسی برای پیروزی خواهد داشت»

یکی از راه‌های برگزاری انتخابات علیرغم بحران کرونا که کارشناسان آن را توصیه کرده‌اند، دادن رأی از طریق نامه است. ترامپ مخالف این شیوه است، چرا که از دید او "خطر تخلفات انتخاباتی و جعل آراء" بالاست. 

بایدن از هم اکنون گفته است که علیرغم بحران کرونا حاضر به انجام مناظره ویدیویی با دونالد ترامپ در راستای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است.

جو بایدن
جو بایدنعکس: Reuters/B. McDermid

 

[۱۲:۳۵]
مشاور دولت آمریکا: نور خورشید ویروس کرونا را می‌کشد

خبرگزاری فرانسه به نقل از یکی از مشاوران دولت آمریکا گزارش داده، نور مستقیم خورشید ظاهرا باعث مرگ سریع ویروس جدید کرونا می‌شود. 

به گفته ویلیام برایان، مشاور علمی و فناوری دولت آمریکا، دانشمندان در آزمایش‌های خود مشاهده کرده‌اند که اشعه فرابنفش ظاهرا ویروس جدید کرونا را نسبتا سریع می‌کشد. او افزود، تأثیر کشنده احتمالی اشعه فرابنفش بر ویروس جدید کرونا هم در چارچوب پخش این ویروس در هوا و هم بر روی اجسام آلوده مشاهده شده است.

اظهارات مشاور علمی دولت آمریکا امید بر اینکه شیوع ویروس جدید کرونا در ماه‌های گرم تابستان کاهش خواهد یافت را تقویت کرده است. 

به گفته برایان آزمایش‌‌های دانشمندان و پژوهشگران آمریکایی در مرکز ملی تجزیه و تحلیل دفاع بیولوژیکی در ایالت مریلند انجام گرفته است. او افزود که نتایج این آزمایش‌ها هنوز منتشر نشده و باید هنوز مورد ارزیابی دیگر دانشمندان قرار گیرد.

یکی از پرسش‌های کلیدی که در این ارتباط مطرح شده، شدت و طول موجی است که در این آزمایش به کار رفته و قابل مقایسه با شرایط نوری در ماه‌های تابستان است.

Sars-CoV-2 Illustration
عکس: Reuters/NEXU Science Communication


[۱۲:۲۵]
تشدید بحران کرونا در برزیل

سایه بحران کرونا بر برزیل روز به روز سنگین‌تر می‌شود. در عرض ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۴۰۰ نفر بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ در این کشور جان سپرده‌اند. این بیشترین میزان افزایش قربانیان در برزیل در عرض یک روز بوده است.  به این ترتیب شمار جانباختگان این بیماری در برزیل از مرز ۳ هزار نفر گذشته است. 

بنا بر اعلام وزارت بهداشت برزیل تا کنون نزدیک به ۵۰ هزار مورد ابتلا به ویروس جدید کرونا در این کشور شناسایی شده که تعداد آن‌ها روز به روز بیشتر می‌شود. دولت ژائیر بولسونارو، رئیس جمهوری برزیل علیرغم شیوع پرشتاب کرونا و وضعیت نگران‌کننده سیستم درمانی در این کشور اعلام کرده که فعالیت‌های اقتصادی در این کشور از تاریخ ۱۱ ماه مه مرحله‌به‌مرحله از سر گرفته می‌شوند.

گورهای جمعی قربانیان کرونا در برزیل
گورهای جمعی قربانیان کرونا در برزیلعکس: AFP/M. Dantas

 

[۱۲:۱۰]
نخست‌وزیر بریتانیا در مسیر بهبودی است

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا که سخت دچار بیماری کووید ۱۹ دچار شده و مدتی را تحت مراقبت‌های ویژه در بیمارستان گذارنده بود، در مسیر بهبودی است. مت هنکوک، وزیر بهداشت بریتانیا در گفت‌وگو با شبکه اسکای نیوز گفت، روز پنج‌شنبه با جانسون تماس تلفنی داشته و او اکنون در وضعیت خوبی به سر می‌برد.

هنکوک در پاسخ به این پرسش که آیا جانسون از روز دوشنبه آینده (۲۷ آوریل) اداره امور را دوباره در دست خواهد گرفت، گفت: «تصمیم قطعی در این باره هنوز گرفته نشده است. من مطمئنم، به محض آنکه پزشکان با بازگشت او موافق باشند، او نیز فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا
بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیاعکس: Reuters/Pippa Fowles/No 10 Downing Street


[۱۱:۵۰]
افزایش بهای نفت در بازارهای آسیا

سیر صعودی بهای نفت در بازارهای جهانی امروز جمعه ادامه یافت. به گزارش خبرگزاری آلمان افزایش بهای نفت نه به خاطر تغییر در میزان عرضه و تقاضا که تنش‌های حاکم میان آمریکا و جمهوری اسلامی بوده است. بهای نفت در آغاز هفته جاری شاهد کاهشی بسیار شدید بود.

در بازارهای آسیا بهای یک بشکه نفت برنت دریای شمال امروز جمعه با افزایشی بالغ بر ۱/۱۵ دلار به ۲۲/۴۸ دلار رسید. نفت وست تگزاس اینترمیدیت نیز به بهای ۱۷/۷۰ دلار در ازای هر بشکه (۱/۲۰ دلار بیشتر در مقایسه با روز پنج‌شنبه) عرضه شد.

Ölfeld in Saudi-Arabien
عکس: picture-alliance/dpa/A. Haider

 

[۱۱:۲۵]
تمدید منع رفت‌وآمد در پایتخت فیلیپین 

رودریگو دوارته، رئیس‌جمهوری فیلیپین در راستای سیاست‌های سختگیرانه خود برای مقابله با بحران کرونا منع رفت‌وآمد در مانیل، پایتخت این کشور را تا تاریخ ۱۵ ماه مه تمدید کرده است. 

سخنگوی رئیس جمهوری فیلیپین اعلام کرد، در مناطق این کشور که کمتر با شیوع ویروس جدید کرونا روبرو هستند، محدودیت‌ها آرام‌آرام برداشته خواهند شد. ستاد بحران کرونا در فیلیپین رفع تدریجی محدودیت‌ها در چنین مناطقی را توصیه کرده بود. 

تا کنون به طور رسمی نزدیک به ۷ هزار مورد ابتلا به ویروس جدید کرونا در فیلیپین شناسایی شده‌اند. ۷۰ درصد از این موارد در پایتخت این کشور به ثبت رسیده‌اند. 

Philippinen Coronavirus
عکس: Reuters/E. Lopez

 

[۱۱:۱۰]
کرونا در آلمان؛ بیش از ۱۵۰ هزار مورد ابتلا

طبق تازه‌ترین آماری که مؤسسه روبرت کخ آلمان منتشر کرده، تا کنون (پیش از ظهر روز جمعه ۲۴ آوریل) ۱۵۰ هزار و ۳۸۳ مورد ابتلا به ویروس جدید کرونا در این کشور شناسایی شده است. در عرض ۲۴ ساعت گذشته ۲۳۳۷ نفر به شمار مبتلایان اضافه شده است. 

بنا بر اعلام مؤسسه روبرت کخ تا کنون ۵۳۲۱ نفر در آلمان بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. از مجموع شمار موارد شناسایی‌شده در آلمان نزدیک به ۱۰۷ هزار نفر بهبود یافته‌اند.

Deutschland | Coronavirus | Maskenpflicht
عکس: imago images/A. Friedrichs

 

[۰۹:۴۰]
پمپئو: چین حقیقت را درباره ویروس کرونا مخفی کرد  

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا چین را متهم به مخفی‌کاری درباره ویروس کرونای جدید کرد. او گفت: «ما قویا باور داریم چین گزارش شیوع ویروس کرونای جدید را به موقع به سازمان جهانی بهداشت ارائه نداده است.»  

به گفته پمپئو  این کشور حتی پس از آن که موضوع شیوع ویروس کرونا را به سازمان جهانی بهداشت اطلاع داده، همه اطلاعات و یافته‌های خود را با این سازمان به اشتراک نگذاشته است.  

چین و آمریکا در هفته‌های گذشته یکدیگر را به مخفی‌کاری و ناتوانی در مقابله با ویروس کرونای جدید متهم کرده‌اند. برخی سیاستمداران در آمریکا خواهان دریافت غرامت از چین به دلیل عملکردش در جریان شیوع ویروس جدید کرونا هستند.  

چین همه اتهامات را رد می‌کند و می‌گوید آمریکا می‌خواهد ناتوان‌اش در مقابله با این بیماری را مخفی کند. 

[۰۹:۳۰]  
سرخط مهمترین خبرهای صبح جمعه پنجم اردیبهشت  

- تعداد قربانیان بیماری کووید۱۹ در ایالات متحده آمریکا از ۵۰ هزار نفر گذشت. در روز پنجشنبه بیش از ۲۳۰۰ نفر در این کشور جان خود را از دست دادند. پس از آمریکا بیشترین تعداد قربانیان به بریتانیا با ۶۳۸ و فرانسه با ۵۱۶ نفر تعلق داشت. در آلمان نیز ۲۶۰ نفر جان باختند.  

- مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت آرا یک بسته مالی ۴۸۴ میلیارد دلاری را تصویب کرد. این کمک مالی به کسانی اختصاص می‌یابد که در پی شیوع بیماری کرونا کسب و کارشان آسیب دیده است. بخشی از این کمک نیز صرف بیمارستان‌ها خواهد شد. این چهارمین بسته کمک مالی در آمریکا است.  

- به گزارش خبرگزاری رویترز ایران از طریق حمل و نقل هوایی به ونزوئلا مواد اولیه پالایشگاهی ارسال می‌کند. شرکت هواپیمایی ماهان ایر انتفال این مواد را بر عهده دارد. یک مقام رسمی به این خبرگزاری گفته این مواد برای تولید بنزین در یک پالایشگاه با ظرفیت ۳۱۰ هزار بشکه در روز مورد استفاده قرار می‌گیرد.